Крем с хамамелис – приятелят на нашата кожа

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Хамамелис (Hamamelis virginiana) – храст, чиято родина се явяват Съединените щати. Хамамелисът е използван още от далечното минало от индианците като средство за лечение на различни кожни заболявания, свързани с раздразнение и възпаление.

Къде можем да открием хамамелиса?

В днешно време можете да намерите хамамелисът може да бъде открит, както в чист вид в някои аптеки, така и като допълнение към различникремове и лосиони.

Хамамелисът е природен източник на здраве, който може да бъде използван за лечение на кожни състояния, които засягат, както лицето, така и тялото.

Кои са възможните ползи при употребата на продукти, съдържащи хамамелис?

Когато се прилагат върху кожата, тонерите на основата на хамамелис имат потенциал да облекчат дразненето, нараняването и възпалението. Някои от най-честите употреби включват акне, възпалителни състояния и слънчеви изгаряния.

Акне

Докато някои видове акне (като кисти и пустули) са възпалителни, хамамелисът може да е от полза и за невъзпалителното акне (черни точки и бели точки).

Идеята зад хамамелиса за лечение на акне е, че може да действа като стягащо средство, като изсушава петната от акне. Част от тези свойства са свързани с активните танини в хамамелиса. Тези растителни съединения имат и антиоксидантни ефекти.

Възпалителни кожни състояния

Съществува и потенциалът, че хамамелисът може да е от полза за други видове възпалителни кожни състояния, като псориазис и екзема. Лекувайки основното възпаление, тогава може да има по-малко реакции под формата на сигнални обриви.

Хамамелисът също е доказано безопасен, когато се прилага върху скалпа.

Изгаряния

Традиционно хамамелисът се използва като метод за лечение на слънчеви изгаряния. Можете също да приложите хамамелис върху други видове леки изгаряния на кожата, като тези от химикали. Това може дори да е безопасен метод за изгаряния с бръснач (дразнене, което може да получите след бръснене).

За да използвате хамамелис за изгаряния на кожата, накиснете мека кърпа или здрава хартиена кърпа с разтвора. След това внимателно натиснете върху изгарянето. Не го втривайте, тъй като това може да причини допълнително дразнене.

При изгаряния на скалпа, хамамелисът е доказано полезен както за мъже, така и за жени. Такива изгаряния могат да бъдат свързани с химикали или излагане на UV лъчи.

Масажен гел Мермерски с Хамамелис

Масажен гел Мермерски с Хамамелис

Масажният гел на Мермерски е отлично средство за борба с десетки състояния. Хамамелисът влияе положително върху здравето на подкожната кръвоносна система. Това прави гела прекрасно средство срещу целулит, както и за намаляване и отстраняване на непривлекателните петна, които малките подкожни разширени венички образуват. 

Гелът има и отличен болкоуспокояващ ефект. Освен това, гелът е прекрасно средство за хидратиране и поддържане на здравето, тургъра, текстурата и гладкостта на кожата. Хамамелисът има тонизиращ ефект върху вените, повишава  се резистентността на капилярните тъкани и се регулира пропускливостта им, като същевременно има противовъзпалителен ефект.

Освен хамамелис, Масажният гел Мермерски съдържа и мента, камфор и цитруси – букет от полезни съставки, които обуславят полезността на продукта.

В заключение

Хаамелисът е една страхотна билка, която можем да използваме в много ситуации и да направим наш най-добър приятел, когато заговорим за здравето на кожата ни!

[blog_posts type=”masonry” columns__md=”2″ depth=”1″ ids=”4896,3697,4222,3719″ image_height=”180px”] [ux_products equalize_box=”true” ids=”592,590,2189,570″]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни