6 съвета как да останете продуктивни и здрави през зимните месеци

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
6 Съвета за Повече Продуктивност през Зимата

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

През зимните месеци може да е трудно да останете продуктивни, тъй като студеното време и по-кратките дни могат да подтиснат мотивацията. Има обаче няколко стратегии, които могат да да ви измъкнат от този неприятен капан. От Здравитал сме подготвили шест ключови съвета, които Ви подържат продуктивни през зимните месеци и не позволяват на времето да влияе на емоционалното Ви състояние.

1. Не се изолирайте

6-saveta-kak-da-ostanete-produktivni-i-zdravi-prez-zimnite-mesetsi-zdravital

Едно от най-лошите неща, които можете да направите през зимата, е да се превърнете в отшелник. Трябва да положите малко усилия да прекарвате повече време със семейство и приятели и дори да създадете нови запознанства. Виждането на приятелско лице на всеки няколко дни или всяка седмица наистина може да промени много неща. Това не означава, че не можете да си останете вкъщи с филм и пуканки в ръка, просто Ви съветваме да се срещнете с приятел за кафе и разходка или да се обадите на някой от членовете на Вашето семейство, което обратно на първоначалните Ви очаквания ще Ви зареди с повече енергия.

2. Тренирайте

6 съвета как да останете продуктивни и здрави през зимните месеци 2

Знаем, че не всеки обича фитнес залата или по-традиционните форми на тренировка, но е от изключително значение да намерите вид движение, което да Ви харесва и да се придържате към него. Упражнението Ви позволява да излезете от главата си за няколко минути и да се съсредоточите върху физическото си тяло. По време на тренировка тялото Ви произвежда тези така търсени ендорфини и Ви кара да се чувствате много по-добре след това.

Може да не се чувствате комфортно да излизате по-късно през деня, така че алтернативи може да бъдат бърза разходка на обяд с приятел или колеги, час по пилатес или плуване.

Мини тренировки при липса на време>>

3. Внимавайте с избора си на храна

6 съвета как да останете продуктивни и здрави през зимните месеци 3

Внимавайте какво консумирате всеки ден. Тук не говорим да започнете строга диета, в която да се ограничавате повече, но по-скоро да си набавяте правилните хранителни вещества. Понякога е изкушаващо да поръчате бърза храна за вкъщи, но в крайна сметка това няма да Ви накара да се почувствате толкова добре, колкото си мислите. Консумирането на бързо преработена и тежка храна само кара тялото Ви да се чувства мудно и по-изтощено. Когато храните тялото си с правилните храни, имате повече енергия да вършите страхотна работа и да се наслаждавате на по-широките аспекти на живота си.

Направете готвенето по-забавно, като поканите приятели и приготвите домашна храна. Готвенето вкъщи гарантира, че тя е малко по-здравословна, като същевременно е наистина вкусна. Приготвянето на храна също е добър навик, за да спестите време през седмицата. Дори просто да сготвите по-голямо количество вечеря и да вземете това, което остане за обяд на следващия ден е добро начало.

Как да си планираме храната за седмицата?>>

4. Сън, сън, сън!

6 съвета как да останете продуктивни и здрави през зимните месеци 4

Дали стана достатъчно ясно? Сънят вероятно е фактор номер едно за това да се чувствате по-добре всеки ден. Всеки има много различни задължения, разбира се, и може да не е възможно да получите оптималните 7 или 8 часа сън, но винаги ще има място за малки подобрения. Това може да означава да се лишите от 30-те минути, които прекарвате в социалните мрежи преди да заспите. Вместо това ги използвайте за истински, качествен сън.

Как сънят укрепва имунната система?>>

5. Имайте цели, към които да работите

6 съвета как да останете продуктивни и здрави през зимните месеци 5

Факт е, че през лошото време и тъмните вечери мотивацията определено може да намалее. Но както при повечето неща в живота, от съществено значение е да имате нещо, което да очаквате с нетърпение или цели за което да работите. Тези цели не трябва да са големи и страшни. Те могат да бъдат просто малки обещания, които спазвате за себе си, независимо дали това е ежедневно, седмично или месечно. Някои примери могат да бъдат научаването на онзи чужд език, за който постоянно забравяте, усвояването на ново умение или дори просто цел за финансови спестявания. Вариантите са безкрайни.

6. Промяната на работната среда

6 съвета как да останете продуктивни и здрави през зимните месеци 6

Ако работите от вкъщи Ви съветваме да променяте обстановката на моменти. Дори и да е само един ден в седмицата, промяната на обичайната Ви рутина винаги ще даде положителен резултат. Отивайки в места, обособени за работа, Вие ще срещнете нови хора и ще имате тези малки микровръзки, които са изключително важни за Вашето психично здраве. Освен това ще бъдете сред група от хора, които правят интересни и уникални неща, което също ще Ви помогне да се мотивирате в собствената си работа.

Заключение

Надяваме, че горните съвети са Ви харесали и че можете да ги приложите в живота си. И е важно да запомните, че въпреки че тези зимни месеци да изглеждат малко мрачни, има и много за оценяване. Погледнете отвъд това, което е видимо и вземете ползите от всяко едно малко нещо, което правите или имате възможност да направите. Експериментирайте и вижте колко чудни неща могат да се случат!

Билков продукт, които помага при липса на мотивация и енергия е Сибирският женшен. Повече за него и ползите му може да научите ТУК.

Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни