Как да накараме кожата ни да сияе, а ноктите – да растат по-бързо!

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Нека първо се спрем на ноктите

Ноктите са склонни да растат по-бързо в горещо време, вероятно защото всички метаболитни процеси се ускоряват в жегата. Ето какво можете да опитате, ако ноктите ви са твърде чупливи или за да пораснат отнема доста дълго време.

Разтривайте ноктите си ежедневно

Ноктите ви може да започнат да растат по-бързо и да станат по-здрави, ако ги стимулирате ежедневно. Поставете дланите си пред тялото в поза Молитва (сякаш се молите) и след това свийте пръстите си навътре, така че ноктите на едната ръка да влязат в контакт с ноктите на другата ви ръка. Разтрийте ги напред-назад, така че да чуете тракащ звук.

Полирайте ноктите си

Ако някога сте използвали изкуствени нокти, значи сте забелязали, че ноктите ви растат с по-бързи темпове веднага след поставянето на изкуствените нокти. Този скок в растежа е причинен от стимулация поради полирането. Стимулирането на кръвообращението в областта на вашето нокътно легло и плочката подобрява снабдяването с хранителни вещества, отстраняване на нечистотиите и насърчава растежа.

Потропвайте с пръсти

Друг начин за стимулиране на растежа на ноктите е чрез леко удряне на ноктите върху твърда повърхност. Така че потупването по клавиатура, свиренето на пиано или просто барабаненето с пръсти по масата може да помогне на ноктите ви да растат по-бързо. Внимавайте обаче да не правите това с прекалено голяма сила, така че да си счупите маникюра.

Хранете се здравословно и балансирано

Нездравословната диета може да се отрази зле и на ноктите ви. Редица хранителни вещества могат да играят роля в поддържането на ноктите ви дълги и здрави.

• Фолиева киселина – помага за поддържане здравината и гъвкавостта на ноктите. Съдържа се в пълнозърнестите храни, броколи, зеле, спанак, плодове и цитрусови плодове.

• Омега мастни киселини – те спомагат ноктите ви да станат по-гъвкави и по-лъскави. Можете да си ги набавите от ленено семе, сьомга, ядки като орех и листни зеленчуци.

• Силиций – помага на ноктите ви да са здрави и твърди. Съдържа се в лук, пълнозърнесто пшеница, овес, ягоди и авокадо.

• Биотин – твърдостта и дебелината на ноктите ви, както и чупливостта са свързани с нивото на биотин в организма ви. Можете да го набавите при консумация на кафяв ориз, соя, яйца, фъстъци, овес и риба.

• Калций – този минерал е необходим за растежа на здрави нокти. Млякото, сиренето, киселото мляко и зеленчуците като зеле и китайско зеле са основни източници на калций.

• Витамин D – този витамин регулира усвояването на калция и следователно е важен за здравите нокти. Можете да си го набавите от храни като риба тон, сьомга, скумрия, сирене и яйца.

Как да накараме косата си да расте по-бързо?
Нека първо видим кои са основните фактори, които влошават здравето на косата:

  • генетика или фамилна анамнеза за косопад;
  • хормонални промени;
  • непълноценна диета;
  • прием на тежки лекарства;
  • силен стрес;
  • травма, която уврежда фоликулите.

Скоростта, с която расте косата е генетично заложена – обикновено тя расте с около една четвърт до половин инч всеки месец. Можете, обаче, да  направите така, че да увеличите скоростта на растежа, като същевременно заздравите и косъма. Ако искате дълги и пищни кичури, прочетете нашите съвети за това как да направите косата си по-дълга и здрава за изключително кратко време!

Ако искате косата ви да расте в добро състояние, най-важното правило е да премахвате редовно нацъфтелите краища!

Използването на маски за коса е също чудесен начин да я запазите здрава и жизнена. Ето една лесна идея за направата на такава маска: смесват се в малка купа  един жълтък  с една супена лъжица мед, една супена лъжица зехтин (или ленено масло) и една супена лъжица водка (или коняк). Масажирайте тази смес в корените на косата си и след това разнесете по цялата дължина; изчакайте около тридесет минути. За по-добри резултати, можете да сложите шапка за баня на главата си или да я покриете с кърпа, но се уверете, че вашият партньор не ви вижда, докато сте с ектравагантната композиция на главата си, тъй като рискувате да го/я стреснете. След тридесет минути, измийте косата си, както обикновено. Ще се учудите от  невероятни резултати, особено, ако правите тази маска редовно, веднъж седмично или веднъж на всеки две седмици, в продължение на два месеца.

Приемайте протеини!

Не само усилията, които полагаме за външно подхранване на красота. Знаете ли, че храната може да провокира по-бързия растеж на косата? Например протеините осигуряват градивен материал за по-бързото изграждане на косъма, а косата изглежда цялостно по-здрава и по-силна, тъй като именно протеините са градивният материал в космената структура. Колкото повече протеини консумирате, толкова по-бързо косата ви ще расте; така че не забравяйте да включвате яйца, ядки, риба, пилешко, червени меса и т.н., във вашия балансиран хранителен режим. Яжте здравословно и косата ви ще ви се отблагодари.

Разресвайте косата си всеки ден в продължение на 1- 2 минути, за да стимулирате кръвообращението в скалпа.

Уверете се, че  масажирате главата си леко и нежно, за да не нараните кожата на скалпа. Здравословното кръвообращение е от съществено значение за ефективната работа на космените фоликули, както и за стимулиране растежа на нови косъмчета. Никога не мийте косата грубо, тъй като когато тя е мокра,  става значително по слаба, което води до накъсване на косъма. Препоръчително е да използвате широк гребен или специална четка за гладко и безболезнено разпластяване на косата.

Масажирайте скалпа си всеки път, когато миете косата си с шампоан.

Правете го внимателно, използвайки пръстите си в продължение на около 1-2 минути, за да стимулирате притока на кръв в скалпа и по този начин да подпомогнете по-бързия растеж на косата.

Ето и още една проста маска за коса, която ще помогне на косата ви да расте по-бързо, като за целта е необходим сокът от 2 картофа!

Може би звучи странно, но работи! Към сока от 2  големи пресни картофа, добавете 1 с. л. суров мед и 1 жълтък. Нанесете сместа на косата (нанасяйте главно в корените), изчакайте половин час и измийте косата си с шампоан, както обикновено. Тази маска за коса е невероятно ефективна и най-важното: съставките й са напълно естествени!

Жизнената, красива коса започва от здравата кожа на скалпа!

Ето защо е изключително важно да полагаме максимални грижи за него. Един съвет: никога не нанасяйте балсама си до корените! Това не само ще доведе до загуба на обем, но може и да е основната причина за бързото омазняване. Освен това, някои балсами за коса съдържат восък или силикон, затова ако ги ползвате често, това може да попречи на косата и на клетките на скалпа да дишат.

Има и още един начин да се сдобием с перфектна коса и нокти!

Всички тези съвети за по-бързо растяща коса и нокти се постигат благодарение на най-новия продукт, а именно – Новофан Капсули.

Новофан Капсули

Новофан Капсули са иновативна формула за подхранване на ноктите и косата. Те са висококачествена френска хранителна добавка, подпомагаща растежа на косата и ноктите, тяхната здравина, блясък и еластичност.

Новофан Капсули съдържат редица важни витамини и микроелементи. Естествените съставки в капсулите осигуряват еластичност, блясък и здравина на космите и ноктите.  Капсулите са източник на енергия за клетките на корените на косата и ноктите, стимулирайки тяхният растеж и по-бързо възобновяване. Съчетанието на редица витамини и лечебни свойства като: Витамин C – силен антиоксидант; Витамин Е – един от най-силните антиоксиданти; Витамини B5, В6 и В2 – освен антиоксидантни свойства имат отношение към общото укрепване на организма, а също така участват в различни ензимни реакции; Биотин – намалява косопада и способства за растежа на косата и ноктите; Желязо – участва в изграждането на еритроцитите, като последните са отговорни за пренасянето на кислород в организма; Цинк – участва в много метаболитни реакции, но най-вече в подсливане на имунитета; Магнезий – участва най-вече в контракциите на мускулите.

В заключение ще кажам, че благодарение на приема на 2 капсули дневно с малко вода по време на хранене, Новафан капсули ще разреши проблемите ви с ноктите, било то чупливост или дистрофия, също така ще заздрави вашата коса като я защити от косопад, нарушения в растежа и структура на косъма.

Доверете се на Новофан капсули и няма да сбъркате!

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни