Маска против косопад + витамини за косата

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Страдали ли сте някога от силен косопад? Случвало ли ви се е щом прекарате пръсти или гребен през косата си, няколко косъма да остават по зъбите на четката или в ръцете ви? А имало ли е моменти, в които това количество ви е стряскало? Ако припознавате себе си в горните редове, то тук ще откриете няколко много ценни съвета как да се справите с този проблем.

Преди всичко обаче, нека погледнем кои са най-честите причини за поява на косопад. Какви видове косопад съществуват?

Хормонални нарушения

Една от често срещаните причини косата ни да започне изведнъж да капе, е ако в организма ни настъпят някакви хормонални промени. Такъв тип косопад претърпяват голяма част от жените след родилния период. Всъщност по време на бременността често се среща подобряване на състояниято на косата, което се дължи на повишените нива на естроген. След раждането, обаче, тези нива на хормона рязко спадат и поради тази причина се наблюдава загуба на косата при майката.

Лошо стилизиране на косата

Колкото и странно да звучи, прическата ни е голям фактор за това как ще се изглежда и как ще се чувства косата ни. Всички притегнати прически от типа на опашки, кокове, стегнати плитки и расти, водят до постоянно напрежение върху скалпа, което от своя страна може да причини увреждане на фоликула – състояние, което има перманентни последици.

Съвети:

  1. Не решете косата си грубо! Започвайте отдолу нагоре и бавно я разплитайте.
  2. Не носете ежедневно стегнати прически!
  3. Спете на хлабава плитка – това ще предотврати оплитане на косата и ще намали триенето между нея и възглавницата, което също не е препоръчително!
  4. Не изпозлвайте най-горещата струя на сешоара, когато сушите косата си! Изпозлвайте и подходяща термозащита!
  5. Не прекалявайте с пресите!

Стрес

Косата ни е много чувствителна, когато заговорим за стреса. Всички силни негативни емоции или прекомерно физическо натоварване, могат до доведат до окапване на косата. Този тип косопад се нарича “телогенен ефлувиум”. Той е напълно обратим и се регулира след изчезването на факторите, които го предизвикват.

И любимият ни косопад – сезонният!

По принцип съществуването на сезонния косопад е спорно. Няма точни изследвания, които да доказват неговия механизъм, но пък има десетки, стотици и хиляди истории на жени, които споделят, че имат такъв проблем особено при преминаването в зимния сезон. Този тип косопад бързо отшумява, като повечето дами го третират с ампули, маски за коса и хранителни добавки.

Коя е една от най-ефикасните маски за коса при косопад?

За маската, която ще ви споделим, са необходими две масла, като сме почти убедени, че едното вече ви чака на рафта вкъщи.

  1. Зехтин – екстра върджин зехтинът, подобно на кокосовото масло, е известен с това че прави косата мека и гладка. Това е така, защото той успешно хидратира косъма, набавя му омега-3 мастни киселини и голяма доза антиоксиданти, които редуцират стреса, който ежедневеието нанася върху него. Омега-3 мастните киселини безпорблемно навлизат в дълбочината на косъма като по този начин го хидратират изцяло. Косата става мека и гладка, а скваланът в зехтина придава блясък и жизненост, без да я слепва. За най-добри резултати зехтинът е хубаво да се загрее като се нанася по дължината ка косъма.
  2. Рициново масло – второто масло, което ни е необходимо, е рициновото. То е известно с това, че стимулира растежа на косата и кара косъма ни да става по-плътен, по-здрав и респективно, по-устойчив на факторите, които могат да му навредят. Уникалните свойства на рициново масло го правят перфектен овлажнител, който запечатва влагата, осигурява подхранването на косата и стимулира растежа й. Редовната употреба на маслото може да стимулира растежа на косата с до пет пъти повече от обичайно. Благодарение на естествените му антивирусни и антимикробни свойства, рициновото масло е популярно при лечение на дерматоза и гъбични инфекции. То е едно от най-използваните природни средства за растеж на косата и миглите. Перфектният борец с косопада. Рициновото масло се втрива в корена.

След като сте втрили рициновото масло в корена, а по дължината сте намазали зехтин, то трябва да стоите поне час, най-добре да бъдат 3-4 часа, за максимален ефект. Хубаво е маската да се прави веднъж седмично. Може да постаите шапка за баня или хавлия, като се препоръчва да стоите на топло, тъй като по този начин маслата проникват още по-ефективно.

Хранителни добавки при косопад – Новофан

Новофан Капсули

Новофан Капсули съдържат редица важни витамини и микроелементи. Естествените съставки в капсулите осигуряват еластичност, блясък и здравина на космите и ноктите.  Капсулите са източник на енергия за клетките на корените на косата и ноктите, стимулирайки тяхният растеж и по-бързо възобновяване.

Състав

  • Цистин и метионин – 2 аминокиселини, които изграждат кератина на космите и ноктите. От изключителна важност за възстановяване на растежа им;
  • Витамин C – силен антиоксидант;
  • Витамин Е – един от най-силните антиоксиданти;
  • Витамини B5, В6 и В2 – освен антиоксидантни свойства имат отношение към общото укрепване на организма, а също така учвастват в различни ензимни реакции;
  • Биотин – намалява косопада и способства за растежа на косата и ноктите;
  • Желязо – участва в изграждането на еритроцитите, като последните са отговорни за пренасянето на кислород в организма;
  • Цинк – участва в много метаболитни реакции, но най-вече в подсливане на имунитета
  • Магнезий – участва най-вече в контракциите на мускулите.

В заключение

Здравето на косата зависи от редица фактори – хранене, стрес, грижа и прочие. За да предотвратим загуба на нейния блясък или появата на косопад, то трябва постоянно да се грижим за нея и отвътре, и отвън!

[blog_posts type=”masonry” columns__sm=”2″ columns__md=”2″ depth=”2″ ids=”4222,4159,3719,4422″ excerpt_length=”10″ comments=”false” image_height=”180px”] [ux_products type=”row” columns__sm=”2″ columns__md=”4″ show_rating=”0″ equalize_box=”true” ids=”2205,2207,3930,2189″]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни