Храни, които не подозираме колко са полезни

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

В днешната статия сме решили да ви представим 10 храни, които малко от нас подозират колко всъщност са полезни. Тези 10 храни не са нито скъпи, нито трудно достъпни. Съветваме ви да ги консумирате ежедневно, за да поддържате организма си здрав. Както всички знаем, 80% от имунната система на човек се намира в стомаха му. А сега нека да започваме! Храна номер 1 е:

Тиква

Решихме да се спрем първо на тиквата не само защото е изключително полезна, но и в допълнение в момента сме в нейния сезон. Тиквата е богата на антиоксиданти, които предпазват нашите клетки. Освен това, тиквата съдържа и огромни количества витамин А, а както знаем, витмани А е изключително важен за деленето на клетките и също така е много важен за зрението ни.

Черен шоколад

Черният шоколад, благодарения високото му съдържание на антиоксиданти, е изключително полозен за нас. Той успешно понижава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания и лош холестерол. Също така, черният шоколад подобрява настроението и може да предпази мозъка от появата на Алцхаймер. Най-добрият черен шоколад е с минимум 70% съдържание на какао.

Кисело мляко

Киселото мляко често се забравя да се спомене, но това е напълно неоснователно. Българското кисело мляко е наша гордост. Целият свят знае за неговите ползи. В Китай се продава кисело мляко, за което се твърди, че е Българско и потребителите там го обожават. Кисело-млечните бактерии (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) в киселото мляко са невероятно полезни за тялото. Излсядвания показват, че те притежават изявена противотумурна активност.

Банани

Бананите държат една от челните позиции в класациите, защото са не само изключително полезни, но и са много удобни за консумация по всяко време. Те са много богати на калий и фибри. Освен това в бананите се съдържа и витаминът В6 и аминокиселината триптофан. Тази комнинаци кара организма да произвежда серотонин, което респективно моментално се отразява на настроението ни.

Телешко месо

Телешкото е сред най-добрите източници на желязо, минералът, който е необходим за преноса на кислород в кръвта. Друг положителен аспект на консумацията на телешко месо е това, че то съдържа големи количества селен, който от своя страна отговаря за функцията на имунната ни система.

Това бяха първите 5 храни, с които ще ви запознаем днес. Останалите 5, може да очаквате утре!

А сега, ТРИ БОНУС рецепти за имунистимулиращи шотове, които да пиете всяка сутрин и да забравите за всякакви грипове и настинки.

Рецепта 1

Необходими продукти:

1 лимон

1 лъжица мед

1 ч.л. настърган джинджифил

Рецепта 2

1 лимон

1 ч.л. куркума на прах

1 ч.л. настърган джинджифил

Черен пипер – подобрява действието на куркумата

Рецепта 3

1 ч.л. спирулина

1 лимон

1 ч.л. джинджифил

1 ч.л. мед

Опитайте ги! Заслужава си!

[blog_posts type=”masonry” columns__md=”2″ depth=”1″ ids=”5053,4258,4335,5283″ image_height=”180px”] [ux_products equalize_box=”true” ids=”2175,2191,2177,2779″]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни