Високо кръвно налягане – 5 съвета как да го нормализираме

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
5 водещи съвета за нормализиране на високото кръвно налягане и отсяване на съпътстващите проблеми, до които може да доведе, ангажират вниманието ни през следващите минути. За да сме максимално полезни, се спираме и върху ролята на превенцията с природни продукти, сред които се отличава Трибор Бета – с екстракт от бабини зъби, гинко билоба и глог.
Кръвно налягане Здравитал

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Кръвното налягане всъщност представлява силата, която преминаващата през тялото ни кръв упржнява върху кръвоносните съдове като се описва от две стойности – систолитично налягане ( също наречено „горна граница“) и диастолитично налягане ( „долна граница“ ). Систолитичното кръвно налягане е свързано с изтласкването на кръвта от сърцето, а диастолитичното с връщането на кръвта обратно в сърдечни мускул.

Горна граница под 120 mmHg (милимола живачен стълб) и долна под 80 mmHg. Правилно се досетихте – това са оптималните стойности на кръвното налягане за хората в зряла възраст.Всички сойности на дадените, вече могат да бъдат определени като високо кръвно налягане или още наречено артериална хипертония.

Оказва се, че кръвното налягане е основен показател за здравословното състояние на даден човек. Повишените му нива са ясна индикация за наличен проблем, а самото то, е също фактор за развитие на редица проблеми. Точно поради тази причина, поддържането му в норма е от съществено значение.

5 водещи съвета за нормализиране на високото кръвно налягане и отсяване на съпътстващите проблеми, до които може да доведе, ангажират вниманието ни през следващите минути. За да сме максимално полезни, се спираме и върху ролята на превенцията с природни продукти, сред които се отличава Трибор Бета – с екстракт от бабини зъби, гинко билоба и глог.

Преди всичко, нека се спрем на рисковете при хипертония

Логично – увеличава се натоварването върху кръвоносните съдове и върху някои важни органи – сърце, мозък, очи, бъбреци. Това, от своя страна, може да до редица проблеми, сред които и сърдечна недостатъчност, инфаркт, инсулт, периферна артериална болест, аневризма на аортата, проблеми със зрението, бъбречни заболявания, съдова деменция и други.

Можете ли да си представите колко ще минимизирате риска за здравословното си състояния само ако намалите нивата на кръвното си налягане с няколко единици?

Точно за това понижаването на кръвното налягане по естествен път, без лекарства, е водеща цел за екипа на ЗДРАВИТАЛ при създаването на серията Трибор и продукта Трибор Бета.

5 съвета за понижаване на кръвното налягане и ефектът от комбинацията бабини зъби-глог-гинко билоба

1. Грижата за тялото и поддържането на здравословно тегло е водещо за понижаване на кръвното налягане без лекарства. Рискът намалява при редовно физическо натоварване и правилно хранене.

Правете упражнения всеки ден. Ако имате натоварено ежедневие – сутрин – за 10-на минути, направете няколко серии от клекове, лицеви опори и коремни преси. Оставете колата, ходете пеша, а вечерта – „откраднете“ 15-на минути и повторете сутрешните упражнения.

Хранете се здравословно – менюто Ви трябва да съдържа основните групи храни*; избягвайте мазните и тези с много холестерол, косумирайте до 3 гр. сол дневно. При наднормено тегло свалянето само на 4-5 кг оказва голям ефект.

2. Намалете алкохола, какъвто и да е той.

Въпреки, че често ни държи в приповдигнато настроение, алкохолът пречи на изгарянето на мазнините и води до високо кръвно налягане. Не забравяйте – 1гр. алкохол съдържа 7 ккал – почти двойно повече от 1 гр. протеин или въглехидрат. Според специалистите, колкото по-малко алкохол приемаме, толкова по-малък е рискът от хипертония.

3. Не пушете.

Звучи кратко и ясно, нали? Специалистите отчитат, че спирането на цигарите (или поне ограничаването), е задължително за хипертониците. Една цигара води до повишаване на кръвното налягане в период от 20 до 40 минути. Тютюнопушенето намалява и усета за вкус и обонянието, а това води до прием на повече сол и мазни храни. 80% от хората с инфаркт на миокарда преди 45г. възраст, са пушачи. В допълнение – често с цигарата върви и чаша кафе. Намалете кофеина; диетолозите препоръчват до 2 кафета на ден.

4. Отървете се от стреса и спете достатъчно!

Стресът има силно негативен ефект върху кръвното налягане. Как да го преборим? Опитайте с техники за релаксация – медитирайте, слушайте любимата си музика, през почивните дни си почивайте, а не доработвайте. Посветете се на себе си, семейството и приятелите. Посетете близкия парк или планина. Ако нищо не помага – не се колебайте и се срещнете със специалист, както съветват специалистите от Harvard Health Publishing.Освен това се стремете да си набавяте достатъчно сън. Според изследване на Harvard Medical School сред доброволци с прехипертония, увеличаването на съня с 35 мин. намалява кръвното с до 14 mmHg систолно и 8 mmHg дистолно налягане.

5. Силата на природните продукти – комбинацията бабини зъби,гинко билоба и глог.

Натуралните продукти са доказали силата си през вековете. Те са основата на традиционната медицина по света. Природата има своите предложения за понижаване на високото кръвно налягане. По иновативен начин природните решения са комбинирани в продукта Трибор Бета от серията Трибор, създаден от екипа на ЗДРАВИТАЛ.

Трибор Бета комбинира екстракти от растенията бабини зъби, гинко билоба и глог. Чрез съставките си, билката бабини зъби е с положителен ефект при стенокардия и болки в гърдите. Трибор Бета съдържа гинко билоба, повлияваща на еластичността на кръвоносните съдове.

За цялостния положителен ефект от продукта на ЗДРАВИТАЛ, допринася екстрактът от глог. Растението увеличава притока на кислород към сърдечния мускул и подобрява работата на коронарните артерии.

В заключение – 1млрд. души по света страдат от хипертония. Не бъдете от тях, вземайте превантивни мерки и използвайте силата на природата! Грижете се за тялото си, ограничете нездравословните навици и избягвайте стреса. Обърнете се към натуралните продукти при високо кръвно налягане ,какъвто именно е Трибор Бета – комбинация от екстракти от билката бабини зъби, глог и гинко билоба.

*Петте групи храни (по класификация на СЗО):
  1. зеленчуци и бобови растения
  2. плодове
  3. зърнени храни
  4. постно месо и птици, риба, яйца, тофу, ядки и семена
  5. мляко и млечни продукти
p.iltchev

p.iltchev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни