Наднорменото тегло – враг №1. Как да се преборим с него!

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Броят на хората с наднормено тегло в днешния свят непрекъснато се увеличава. Наднорменото тегло е свързано с повишен риск от респираторни, сърдечни и съдови заболявания, диабет тип 2, артрит и други. В допълнение, хората със затлъстяване често се сблъскват със социални проблеми като стигма и дискриминация, което може да доведе до психични разстройства и подобни заболявания.

Какво всъщност е наднорменото тегло?

Ако сте решили да отслабнете, трябва да знаете, че затлъстяването е хронично заболяване, което е трудно, но все пак лечимо. Наднорменото тегло е колосален рисков фактор за развитието на съпътстващи тежки заболявания и намалява продължителността на живота. Лечението не може да се проведе за месец или два – отслабването трябва да бъде бавно и постепенно.

Какво значи терминът “плато”?

В хода на лечението задължително ще се появи така нареченото плато, когато въпреки продължителните ви усилия, теглото ще спре да пада. Този период може да продължи от един до три месеца и ако не се откажете от терапията, отслабването ще продължи.

Дори 5% намаление на наднорменото тегло, което е около 5 кг, ще има благоприятен ефект върху вашето здраве. Това значително ще намали риска от развитие на усложнения от затлъстяване или ще подобри хода им, ако те вече съществуват. Трябва да сте наясно, че загубата на всеки килограм наднормено тегло ви доближава до здравето.

Няма едно чудодейно лекарство за отслабване, при което да поддържате старите си хранителни навици и въпреки това да отслабвате. 

Кое стои в основата на отслабването?

диета, наднормено тегло

Ограничаването на приема на калории трябва да остане незаменим компонент на всички терапевтични режими за отслабване.

Досега обаче в повечето случаи този принцип се свежда само до рязко ограничаване на количеството консумирана храна, т.е. протеини, мазнини и въглехидрати. Това не отчита загубата на микроелементи: витамини, микроелементи, диетични фибри, липотропни вещества, а много от тях участват в регулирането на метаболизма на мазнините.

  • Например, недостигът на витамини от група В подобрява метаболизма на глюкозата с повишено производство на мастни киселини.
  • Липсата на редица микроелементи (предимно хром и цинк) е изпълнена с хиперинсулинемия и активиране на отлагането на глюкоза под формата на енергийни ресурси (т.е. мазнини).
  • Липсата на диетични фибри (микрокристална целулоза и др.) може да доведе до инсулинова резистентност и реактивна хиперинсулинемия.
  • И накрая, недостатъчният прием на липотропни фактори (линолова киселина, фосфолипиди, полиненаситени мастни киселини омега-3, аминокиселини L-карнитин, метионин и др.) е опасен поради увеличеното усвояване на мазнините от телесните тъкани.

Кои са нашите помощници по пътя към постигането на здравословно тегло?

Използването на биологично активни добавки, като относително нов метод за нормализиране на процесите в организма, водещи до увеличаване на телесното тегло, е от особено значение. Именно това би осигурило ефект в дългосрочен план, тъй като целта им е да елиминират първопричините за наднорменото тегло и затлъстяването.  А кои са тези причини?

Тихо възпаление е основен фактор за натрупване на наднормано тегло

Така наречените тихи възпалителните процеси в организма са основна причина за натрупването на излишни мазнини. Бихме могли да имаме тихо възпаление в продължение на десетилетия, преди да се появи болка и да разберем, че имаме наличие на заболяване. Появата на излишна телесна мазнина е един от първите сигнали, че възпалението се превръща в хронично. Това означава, че тялото ни е извън баланс.

Проблеми с храносмилането

digestion

Нарушенията в храносмилателната система и стомашно-чревната микрофлора също са причина за наднормено тегло. За здравословно и ефективно отслабване е необходимо очистване на задръстените черва, като причина за възпалителен процес. Също така и поддържането на добър баланс на чревната микрофлора.

Черният дроб също играе главна роля

Основна причина за затлъстяване може да бъде и влошената функция на черния дроб. Тя играе незаменима роля в контрола на метаболизма на въглехидратите чрез поддържане на глюкозната концентрация в нормални граници. Черният дроб също играе основна роля в регулиране на липидния метаболизъм и метаболизма на аминокиселини.

Не подценявайте стреса и другите странични фактори, които водят до нартупване на наднормано тегло!

Не на последно място сред причините за напълняване са и стресът, намаленият имунитет, приемът на някои лекарства и разбира се, небалансираният хранителен режим.

Хрантелните добавки, които ще окажат истинска помощ при наднормено тегло

За щастие, на българския пазар вече могат да се открият биологично активни добавки, които по естествен път регулират процесите в организма и му помагат да постигне нужния баланс. Такъв продукт е НОФАТИН.

Нофатин - 30
Нофатин – 30

Съдържащите се в него бета глюкани повишават имунитета и спомагат за борба с възпаленията и инфекциите. Растителните екстракти и минерали в състава му подпомагат нормалното функциониране на черния дроб. Освен всичко, намаляват оксидативния стрес в организма, успокояват стомашно-чревните проблеми, допринасят за нормалния метаболизъм на мазнините и въглехидратите. Също така и елиминират излишните течности и токсини от организма.

Не чакайте повече – сега е моментът да се погрижите за вашето тяло!

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни