“Jump Start” закуски

храни за енергия здравитал блог

Случва се умората да застигне всеки един от нас. Независимо дали е след неспокоен нощен сън или спад в средата на деня, кафето, захарта и енергийните напитки могат да ни се сторят лесен отговор. За съжаление, това бързо решение е и бързият начин за срив. Добрата новина е, че има много здравословни възможности за увеличаване на вашата енергията.

Какво да приемаме за повече енергия?

Съсредоточете се върху храни с протеини, фибри, сложни въглехидрати и магнезий, които ще отнемат повече време за храносмилане и следователно, ще увеличат енергията ви. Комбинирайте енергизиращи закуски като гръцко кисело мляко и горски плодове или грейпфрут и извара – за по-голям тонус. Пиенето на много вода също помага, дори лека дехидратация може да ви накара да се почувствате уморени. Една чаша кафе сутрин е също напълно подходяща. Как да си набавим повече енергия от други източници научете малко по-надолу.

10 варианта за по-добър тласък на енергия.

В живите организми непрекъснато се извършват химични процеси в резултат, на което енергията намалява и може да се почувствате отпаднали и изморени. За да избегнете това състояние сме Ви подготвили храни, с които можете лесно и сигурно да се тонизирате.

№1 – Ядки

В допълнение към протеините и фибрите, които увеличават енергията, ядките са пълни с допълнителни хранителни вещества, за да заредите запасите си от електролити. Например сандвич с фъстъчено масло за обяд или шепа бадеми по време на лека закуска, може да ви поддържа през следобедните часове. Също така, изберете орехи за повишаване на мелатонин – това е химикалът, който се отделя през нощта, за да регулира часовника на тялото ви.

№2 – Плодове

Успокойте желанието си за сладко, като същевременно повишавате енергията със сложните здравословни въглехидрати в плодовете. Пъпешите са чудесен избор, затова високото им съдържание на вода ви поддържа хидратирани, което е още един стимул.

№3 – Кисело мляко

Сложните въглехидрати и протеините са една от най-добрите хранителни комбинации, които можете да срещнете. Намерени в българското, гръцкото или исландското кисело мляко, те се комбинират, за да забавят храносмилането. Целта е постигане на по-устойчива енергия.

№4 – Млечни продукти

Здравословни сирена за мазане, извара или мляко могат да бъдат част от здравословна закуска, повишаваща енергията. Протеините и въглехидратите, открити в млечните продукти, са силна комбинация за попълване на електролитите. Също така се предполага, че пиенето на мляко през нощта, стимулира възстановяването и растежа на мускулите.

№5 – Едамаме

Фибрите, протеините, сложните въглехидрати и здравословните мазнини са налице за една бавно смилаема закуска, която повишава енергията. За да получите най-доброто хранене от вашата закуска, избягвайте готварската сол и сосовете, пълни с натрий.

№6 – Пълнозърнести храни

 Киноата е модерно и мощно зърно – единственият вид с пълен протеин. Класическият кафяв ориз също никога няма да излезе от мода.

№7 – Боб

Бавно усвояваните протеини и фибри увеличават енергийния тласък на боба, докато здравословната доза магнезий отпуска тялото, за да може то да си почине.

№8 – Леща

Комбинацията от протеини, сложни въглехидрати и фибри означава, че дори половин чаша варена леща осигурява голям тласък на здравословна енергия. Всичко това се готви за част от времето, необходимо за приготвянето на боб!

№9 – Яйца

Чудесни за силен старт на деня! Протеините, желязото и цинкът в яйцата ви дават енергия и същевременно помагат за поддържане нивата на кръвната захар.

№10 – Чай

Когато кофеинът е единственият отговор за вашата енергия, изберете зелен или черен чай за здравословен тласък, за да продължите деня си.  Аминокиселината в зеления чай, която увеличава енергията, може да ни предпази и от уморителни заболявания като настинка или грип.

Всички тези храни могат да бъдат изключително полезни за организма Ви. Но разбира се има и такива, с които можете да получите точно обратния ефект. Погледнете нашата статия по темата тук!

Търсите по-лесен и удобен вариант? Ето какво можете да използвате!

Натурален продукт, който спомага за тонизиране на организма е Сибирски женшен от Здравитал! Продуктът е мощен имуностимулатор, който се препоръчва при продължително физическо и умствено натоварване. Той увеличава притока на кислород в кръвта и цялостно енергизира организма Ви. 

ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ПО ТЕМАТА

ПРОДУКТИ, КОИТО МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.