“Jump Start” закуски

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Интересна здравна статия, която ще Ви предостави необходимите съвети, за да се тонизирате чрез правилно хранене.
храни за енергия здравитал блог

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Случва се умората да застигне всеки един от нас. Независимо дали е след неспокоен нощен сън или спад в средата на деня, кафето, захарта и енергийните напитки могат да ни се сторят лесен отговор. За съжаление, това бързо решение е и бързият начин за срив. Добрата новина е, че има много здравословни възможности за увеличаване на вашата енергията.

Какво да приемаме за повече енергия?

Съсредоточете се върху храни с протеини, фибри, сложни въглехидрати и магнезий, които ще отнемат повече време за храносмилане и следователно, ще увеличат енергията ви. Комбинирайте енергизиращи закуски като гръцко кисело мляко и горски плодове или грейпфрут и извара – за по-голям тонус. Пиенето на много вода също помага, дори лека дехидратация може да ви накара да се почувствате уморени. Една чаша кафе сутрин е също напълно подходяща. Как да си набавим повече енергия от други източници научете малко по-надолу.

10 варианта за по-добър тласък на енергия.

В живите организми непрекъснато се извършват химични процеси в резултат, на което енергията намалява и може да се почувствате отпаднали и изморени. За да избегнете това състояние сме Ви подготвили храни, с които можете лесно и сигурно да се тонизирате.

№1 – Ядки

В допълнение към протеините и фибрите, които увеличават енергията, ядките са пълни с допълнителни хранителни вещества, за да заредите запасите си от електролити. Например сандвич с фъстъчено масло за обяд или шепа бадеми по време на лека закуска, може да ви поддържа през следобедните часове. Също така, изберете орехи за повишаване на мелатонин – това е химикалът, който се отделя през нощта, за да регулира часовника на тялото ви.

№2 – Плодове

Успокойте желанието си за сладко, като същевременно повишавате енергията със сложните здравословни въглехидрати в плодовете. Пъпешите са чудесен избор, затова високото им съдържание на вода ви поддържа хидратирани, което е още един стимул.

№3 – Кисело мляко

Сложните въглехидрати и протеините са една от най-добрите хранителни комбинации, които можете да срещнете. Намерени в българското, гръцкото или исландското кисело мляко, те се комбинират, за да забавят храносмилането. Целта е постигане на по-устойчива енергия.

№4 – Млечни продукти

Здравословни сирена за мазане, извара или мляко могат да бъдат част от здравословна закуска, повишаваща енергията. Протеините и въглехидратите, открити в млечните продукти, са силна комбинация за попълване на електролитите. Също така се предполага, че пиенето на мляко през нощта, стимулира възстановяването и растежа на мускулите.

№5 – Едамаме

Фибрите, протеините, сложните въглехидрати и здравословните мазнини са налице за една бавно смилаема закуска, която повишава енергията. За да получите най-доброто хранене от вашата закуска, избягвайте готварската сол и сосовете, пълни с натрий.

№6 – Пълнозърнести храни

 Киноата е модерно и мощно зърно – единственият вид с пълен протеин. Класическият кафяв ориз също никога няма да излезе от мода.

№7 – Боб

Бавно усвояваните протеини и фибри увеличават енергийния тласък на боба, докато здравословната доза магнезий отпуска тялото, за да може то да си почине.

№8 – Леща

Комбинацията от протеини, сложни въглехидрати и фибри означава, че дори половин чаша варена леща осигурява голям тласък на здравословна енергия. Всичко това се готви за част от времето, необходимо за приготвянето на боб!

№9 – Яйца

Чудесни за силен старт на деня! Протеините, желязото и цинкът в яйцата ви дават енергия и същевременно помагат за поддържане нивата на кръвната захар.

№10 – Чай

Когато кофеинът е единственият отговор за вашата енергия, изберете зелен или черен чай за здравословен тласък, за да продължите деня си.  Аминокиселината в зеления чай, която увеличава енергията, може да ни предпази и от уморителни заболявания като настинка или грип.

Всички тези храни могат да бъдат изключително полезни за организма Ви. Но разбира се има и такива, с които можете да получите точно обратния ефект. Погледнете нашата статия по темата тук!

Търсите по-лесен и удобен вариант? Ето какво можете да използвате!

Натурален продукт, който спомага за тонизиране на организма е Сибирски женшен от Здравитал! Продуктът е мощен имуностимулатор, който се препоръчва при продължително физическо и умствено натоварване. Той увеличава притока на кислород в кръвта и цялостно енергизира организма Ви. 

[row] [col span__sm=”12″] [title style=”center” text=”ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ПО ТЕМАТА” icon=”icon-angle-down”] [blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”6117,8972,8826,8713,8034,5053″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [title style=”center” text=”ПРОДУКТИ, КОИТО МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ” icon=”icon-angle-down”] [ux_products ids=”563,8503,559,2185,624,6081″] [/col] [/row]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни