Доброкачествена хиперплазия на простатата

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Доброкачествената хиперплазия на простатата (ДПХ) – наричана още уголемяване на простатната жлеза – е често срещано състояние, когато мъжете остаряват. Увеличената простатна жлеза може да причини неприятни симптоми. Такъв симптом е блокиране на изтичането на урина от пикочния мехур. Може също да причини проблеми с пикочния мехур, пикочните пътища или бъбреците.

Има няколко ефективни средства за справяне с уголемена на простатната жлеза, включително добавки, лекарства минимално инвазивни терапии и хирургия.

Симптоми

Тежестта на симптомите при хора с уголемяване на простатната жлеза варира, но симптомите са склонни постепенно да се влошават с течение на времето. Чести признаци и симптоми на доброкачествена простатна хиперплазия включват:

  • Честа или спешна нужда от уриниране
  • Повишена честота на уриниране през нощта (никтурия)
  • Затруднено започване на уриниране
  • Слаба струя на урината или струя, която спира и започва
  • Невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур

Причини

Простатната жлеза се намира под пикочния мехур. Тръбата, която транспортира урината от пикочния мехур от пениса (уретрата), минава през центъра на простатата. Когато простатата се увеличи, тя започва да блокира изтичането на урина.

Повечето мъже продължават растежа на простатата през целия живот. При много мъже този продължителен растеж увеличава простатата достатъчно, за да предизвика симптоми на уриниране или значително да блокира изтичането на урина.

Не е напълно ясно какво причинява увеличаването на простатата. Въпреки това, това може да се дължи на промени в баланса на половите хормони, когато мъжете остаряват.

Рискови фактори

Рисковите фактори за уголемяване на простатната жлеза включват:

  • Стареене. Уголемяването на простатната жлеза рядко причинява признаци и симптоми при мъже под 40-годишна възраст. Около една трета от мъжете изпитват умерени до тежки симптоми до 60-годишна възраст, а около половината го правят до 80-годишна възраст.
  • Семейна история. Ако имате кръвен роднина, като баща или брат, с проблеми с простатата, е по-вероятно да имате проблеми.
  • Диабет и сърдечни заболявания. Проучванията показват, че диабетът, както и сърдечните заболявания и употребата на бета блокери могат да увеличат риска от ДПХ.
  • Начин на живот. Затлъстяването увеличава риска от ДПХ, докато упражненията могат да намалят риска.

Билката бабини зъби в борбата с уголемената простата

Оказва се, че има алтернативни методи, които могат да повлияят положително върху уголемената простата. Билката бабини зъби повлиява положително както на хормоналния баланс в организма, така и върху уголемената простата. Не случайно бабиние зъби са също известни като “мъжка билка”.
100% екстракт от билката Бабини зъби е продуктът Трибор Алфа!

Опитайте и се уверете сами!

[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”5688,5501,3703,4959,4881″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [ux_products orderby=”sales”]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни