Количка

Обадете ни се на 02 402 68 68

Безплатна доставка на всички поръчки над 100 лева!

Бабини Зъби (Tribulus Terrestris)

babini zabi tribulus terrestris

Съдържание за Бабини Зъби (Tribulus Terrestris)

Информация за Бабини Зъби (Tribulus Terrestris)

Билката Бабини Зъби е едногодишно тревисто растение от семейство Zygophyllaceae и е известно още като „Бодлива Лоза“. Натурално растението може да бъде открито в топлите умерени и тропически райони на Стария свят в Африка, Южна Европа и Азия. Може да се намери и в други части на света като въведен от човека вид. Растението Бабини Зъби е ниско разположено с малки, ярко жълти цветя, които имат пет венчелистчета и са събрани заедно. Листата на Бабини Зъби са редувани, сложни и имат две големи листчета с малки шипове по краищата. Плодовете са яйцевидни, с жилава кора и едно твърдо семе. Бабини Зъби обикновено се среща в песъчливи, спокойни почви, като крайпътни, плажове и открити полета. Плодовете обикновено се берат в края на лятото и началото на есента. Плодовете се изсушават и се смилат на прах за употреба в традиционната медицина и като хранителна добавка. Бабини Зъби е известен със своите бодли и шипове, които могат да причинят дразнене на кожата и могат да бъдат болезнени при допир. Бодлите често се използват като защита срещу животни, поради което растението понякога се нарича „Бодлива Лоза“.

Полезни действия на билката Бабини Зъби (Tribulus Terrestris)

  • Намаляване на холестерола

Известно е, че билката Бабини Зъби е ефективна при намаляване на нивата на холестерола в организма. Проучванията показват, че приемът на тази билка може да понижи лошия холестерол (LDL) и да повиши добрия холестерол (HDL). Това допринася за здраво сърце и кръвоносна система. Помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания като инсулт, инфаркт и атеросклероза. Тази билка също помага за намаляване на риска от диабет и затлъстяване.

  • Сексуална издръжливост

Растението Бабини Зъби също е известно със своите положителни ефекти върху сексуалното здраве. Помага за увеличаване на либидото, увеличаване на сексуалното желание и подобряване на сексуалното представяне. Известно е също, че подобрява качеството на ерекцията и намалява преждевременната еякулация. Тази билка също помага при лечение на симптоми на еректилна дисфункция и може да бъде полезна за подобряване на плодовитостта.

  • Мускулен растеж

Известно е, че тази билка има положителен ефект върху мускулния растеж. Помага за увеличаване на мускулната маса и сила. Също така помага за намаляване на мускулната умора и подобряване на времето за възстановяване. Известно е също, че повишава нивата на тестостерон и повишава издръжливостта. Това може да помогне на спортистите да се представят по-добре и да увеличат силата си.

  • Противовъзпалителни свойства

Бабини Зъби има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на болката и възпалението. Може да бъде от полза при лечение на състояния като артрит и болки в ставите. Може също да намали възпалението в храносмилателната система, което може да помогне за подобряване на храносмилането и намаляване на подуването.

  • Подсилване на имунната система

Известно е, че билката Бабини Зъби подсилва имунната система. Може да помогне в борбата с инфекциите и да намали риска от заболяване. Може също да помогне за намаляване на тежестта на настинките и грипа и да намали продължителността на симптомите.

  • Намаляване на стреса

Известно е, че тази билка има успокояващ ефект върху тялото и ума. Може да помогне за намаляване на стреса и безпокойството и да подобри настроението. Може също да помогне за подобряване на качеството на съня и намаляване на безпокойството. Може да бъде от полза при лечение на безсъние и други нарушения, свързани със съня.

Негативни ефекти от билката Бабини Зъби (Tribulus Terrestris)

  • Стомашно-чревни проблеми: Възможно е приема на добавки с Бабини Зъби в прекалено завишени дози да причиняват стомашно-чревни проблеми, включително гадене, диария и стомашни спазми. Това е така, защото билката съдържа сапонини, които могат да раздразнят стомашно-чревния тракт в големи дози. Хората, които са чувствителни към ефектите на сапонините, може да са по-склонни да получат тези нежелани реакции.
  • Проблеми с бъбреците: Някои изследвания предполагат, че дългосрочната употреба на добавки от Бабини Зъби във високи дози може да причини увреждане на бъбреците. Известно е, че билката съдържа оксалати, които могат да се натрупват в бъбреците и да доведат до камъни в бъбреците и други проблеми. Хората със съществуващи проблеми с бъбреците трябва да избягват приема на добавки от Бабини Зъби.
  • Взаимодействие с лекарства: добавките съдържащи Бабини Зъби могат да взаимодействат с определени лекарства, като разредители на кръвта, лекарства за диабет и лекарства за високо кръвно налягане. Ако имате изписани тежки медикаменти е най-добре да говорите с Вашия личен лекар, преди да вземете каквито и да е добавки, включително и такива с Бабини Зъби.

Статии за Бабини Зъби (Tribulus Terrestris)

Продукти с Бабини Зъби (Tribulus Terrestris)

Надяваме се информацията за билката Бабини Зъби (Tribulus Terrestris) да ви е била интересна и полезна. За повече информация за билки натиснете бутона вдясно.
Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни