Проучване на влиянието на дископатията върху сексуалната дисфункция

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
дископатия на лумбално-сакралния сегмент и влиянието върху сексуалната дисфункция

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Телата ни са сложна структура от свързани части, които могат или да работят добре заедно, или да спрат да функционират правилно, когато една област е засегната. Когато Ви боли гърба, не Ви се прави секс. Мъжете, страдащи както от болки в гърба, така и от еректилна дисфункция, може да бъдат изненадани да разберат, че болката в гърба може да е причина за еректилна дисфункция, обикновено наричана ЕД. Винаги е тревожно, когато това се случи.

izsledvane-na-diskopatia-na-lumbalno-sakralnia-segment-vliyanie-ѝ-varhu-seksualnata-disfunktsia-zdravital

Процесът на получаване на ерекция започва, когато нещо сексуално стимулиращо въздейства върху сетивата, карайки мускулите на пениса да се отпуснат и да се увеличи притока на кръв към областта, която след това натиска вените, носещи кръвта, така че те да бъдат блокирани и по този начин да се създаде ерекция. Тогава еректилната дисфункция обикновено се причинява от нарушен, забавен или затруднен кръвен поток в цялото тяло.

Проблемите с гърба могат да причинят еректилна дисфункция, когато вените и нервите са притиснати, което води до намален кръвен поток към тазовата област. Няколко причини за болки в гърба, които могат да причинят еректилна дисфункция включват:

  • Стегнати бедрени флексори;
  • Прищипани нерви;
  • Дискова херния.

Дискова херния в долната част на гърба>>

Не е необходимо да живеете с увреждане на нервите, което намалява усещането в слабините Ви и създава липса на кръвен поток в пениса Ви. За да предотвратите трайната връзка на болките в гърба и еректилна дисфункция в живота Ви, трябва да разберете трите начина, по които болките в гърба и еректилната дисфункция са свързани. След това трябва да предприемете действия, за да предотвратите и обърнете някой от тези проблеми, които биха могли да повлияят на сексуалното Ви представяне.

Стегнати бедрени флексори и еректилна дисфункция

Знаете ли къде са Вашите псоаси? Тези мускули се движат от долната част на гръбнака през слабините и в бедрото; наричани просто бедрени флексори. Когато станат стегнати, те могат да причинят компресия в областта на слабините. Тази компресия може да доведе до намален кръвен поток и други проблеми. Не вярвате, че това е възможно? Операции или наранявания, които засягат тазовата област или гръбначния мозък, са изброени като една често срещана причина за ЕД.

Седенето може да е най-лошото нещо за стегнати, болезнени флексори на тазобедрената става. Седенето кара бедрата Ви да се изместват напред и краката Ви да се въртят. Тазобедрената ямка се компресира, което кара всички видове сухожилия, стави и мускули да се дърпат по начини, по който не трябва. От това те боли гърба, бедрата, краката. Болката и проблемите Ви причиняват емоционален и физически стрес и това изпраща сигнал до мозъка Ви, че нещо не е наред.

Вашата репродуктивна система също получава съобщението. Бедрата са наистина важни за повечето мъже, когато правят секс, загубата на способността да огъвате бедрата си правилно може да доведе до по-малко удовлетворяващо изживяване.

Прищипани нерви и еректилна дисфункция

Пуденталният нерв Ви позволява да имате усещане в гениталиите и околността, така че е доста важен. Очевидно увреждането на този ключов нерв може да причини ЕД, загуба на сексуален интерес и много други проблеми. И този нерв има уникална връзка с долната част на гръбначния стълб. Известно е, че подуването на долната част на гръбначния стълб може да причини болка в долната част на гърба. И е известно, че подуването може да причини същата болка. Притискането на разумния нерв води до хронично изтръпване на пениса, скротума и тестисите. Когато разрешите възпалението, решавате и двата проблема.

11 интересни факта за нервната система>>

Дискова херния и еректилна дисфункция

Това може да причини и ЕД, тъй като гръбначната дискова херния може да повлияе на много телесни системи. Внимавайте за така наречените „приплъзващи се дискове“, защото състоянието е по-скоро издутина, отколкото изплъзване, когато:

  • има силно въздействие върху гърба Ви;
  • вдигнете нещо, което е твърде тежко;
  • кашлица и кихане по грешен начин;
  • имате идиопатично разкъсване на пръстена около диска.

Лечение

Проучване на влиянието на дископатията върху сексуалната дисфункция

Всичко започва с признаването на проблема. Работете с хиропрактор и физиотерапевт, за да се справите с болките в гърба и ЕД, преди нещата да се влошат за Вас. Този хиропрактор ще се справи с дискова херния и прищипани нерви. Терапевтът ще облекчи възпалението/подуването и всеки мускулен спазъм.

Упражненията за укрепване на отслабените мускули в бедрата и долната част на гърба са от решаващо значение. Избягвайте да седите твърде дълго, което води до скъсяване на бедрените флексори.

Изберете да водите по-здравословен, по-активен начин на живот и навици, които увеличават, а не възпрепятстват способността Ви да правите удовлетворяващ секс.

Изследване

Болестта на междупрешленните дискове е широко разпространен медицински и социален проблем. Дегенерацията на междупрешленните дискове може да доведе до дискова болест, известна като дископатия. Една от последиците от дископатия е натиск върху гръбначния мозък или нервните коренчета, които захранват гениталиите и половите центрове, разположени в сърцевината. В допълнение, придружаващата болка и ограничението на подвижността може да доведе до появата на сексуална дисфункция.

Цел на изследването

Целта на изследването е да се установи влиянието на дископатията в лумбосакралния (L-S) сегмент върху появата на сексуална дисфункция.

Материал и методи

Проучването обхваща 50 хоспитализирани пациенти с дископатия в L-S сегмента, които са помолени да попълнят специално изготвен въпросник (11 въпроса). Целта на проучването е да се сравни удовлетвореността на пациентите от сексуалния им живот преди и след заболяването. Въпросите са конструирани по начин, който изключва други показатели, които биха могли да повлияят на сексуалната им активност, а именно: лошо настроение, лоши семейни отношения или липса на сексуална активност поради възраст или липса на партньор.

Резултати

Дископатията в лумбално-сакралния сегмент оказва влияние върху половата активност. При пациентите с дископатия се наблюдава намаляване на оценката за удовлетвореност от сексуалния живот.

Заключение

Болката и неврологичните симптоми, свързани със заболяването на междупрешленните дискове, намаляват удовлетворението на пациентите от техния сексуален живот. Пациентите в анкетираната група отбелязват промяна в сексуалното представяне, което често води до пасивност, обезсърчение, слабост или пълна липса на интерес към секса. Нарушенията се отразяват и на емоционалното състояние. Пациентите също отбелязват значително намаляване на физическата активност.

Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни