5 естествени начина за преодоляване на еректилна дисфункция

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
5 естествени начина за преодоляване на еректилната дисфункция

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Можете ли да бягате толкова бързо сега, колкото когато сте били на 20 години? Да играете бейзбол толкова добре, колкото някога сте можели? Да ударите тенис топка със същата скорост и въртене Отговорът вероятно е не.

Но дори когато остаряваме, все още има много начини да останете в играта и да й се насладите. Това е толкова вярно за секса, колкото и за спорта.

Еректилната дисфункция (ЕД) може да възникне по много причини. Понякога е толкова просто, колкото страничния ефект на определено лекарство. Но за приблизително 75% от мъжете причината е по-сложна. Еректилната дисфункция може да е резултат от съдово заболяване, неврологично заболяване, диабет или лечение или операции, свързани с простатата.

Независимо дали в момента страдате от еректилна дисфункция или се надявате да избегнете това състояние, опитайте тези съвети, за да преодолеете еректилната дисфункция за по-добро здраве и по-добър сексуален живот.

1. Започнете да ходите

5-estestveni-nachina-za-preodolyavane-na-erektilnata-disfunktsia-zdravital

Според едно проучване в Харвард, само 30 минути ходене на ден е свързано с 41% спад на риска от еректилна дисфункция. Други изследвания показват, че умерените упражнения могат да помогнат за възстановяване на сексуалната активност при затлъстели мъже на средна възраст с еректилна дисфункция.

2. Яжте правилно

5 естествени начина за преодоляване на еректилната дисфункция 2

В масачузетското проучване за стареене на мъже, храненето с диета, богата на естествени храни като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и риба – с по-малко червено и преработено месо и рафинирани зърнени храни – намалява вероятността от еректилна дисфункция.

3. Обърнете внимание на Вашето съдово здраве

5 естествени начина за преодоляване на еректилната дисфункция 3

Високото кръвно налягане, високата кръвна захар, високият холестерол и високите триглицериди могат да увредят артериите в сърцето (причинявайки инфаркт), в мозъка (причинявайки инсулт) и водещи до пениса, водят до еректилна дисфункция.

Консултирайте се с Вашия лекар, за да разберете дали Вашата съдова система – и следователно сърцето, мозъка и пениса Ви – са в добра форма или се нуждаете от настройка чрез промени в начина на живот и, ако е необходимо, лекарства.

4. Отслабнете и останете стройни

5 естествени начина за преодоляване на еректилната дисфункция 4

Размерът има значение, така че отслабнете и останете стройни. Подстриганата талия е една добра защита – мъж с 42-инчова талия е с 50% по-вероятно да има еректилна дисфункция, отколкото мъж с 32-инчова талия. Отслабването може да помогне в борбата с еректилната дисфункция, така че постигането на здравословно тегло и поддържането му е друга добра стратегия за избягване или коригиране на еректилната дисфункция. Затлъстяването повишава рисковете от съдови заболявания и диабет, две основни причини за еректилната дисфункция. И излишните мазнини пречат на няколко хормона, които също могат да бъдат част от проблема.

5. Раздвижете мускулите си

Раздвижете мускула си, но не говорим за бицепсите Ви. Силното тазово дъно повишава твърдостта по време на ерекцията и помага да се предотврати напускането на кръвта от пениса чрез натискане на ключова вена. В британско проучване три месеца, два пъти дневно набори от упражнения на Кегел (които укрепват тези мускули), съчетани с биологична обратна връзка и съвети за промени в начина на живот – отказване от тютюнопушенето, отслабване, ограничаване на алкохола – работят много по-добре, отколкото просто съвети за промени в начина на живот.

Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

3 comments

  1. Стоян Болгуров

    Здравейте аз съм на 54 г и вече усещам че имам проблеми с ерекцията.

    1. Elena Iltcheva

      Здравейте! Често срещан проблем е при мъжете над 50-годишна възраст. Може да позвъните на телефона в сайта, за безплатна здравна консултация!

  2. Евгени Иванов

    Здравейте аз съм на 55 и от няколко месеца имам проблем със ЕД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни