Каква е една от тайните за дълголетието на кралица Елизабет II и нейното семейство

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
кралица Елизабет II - Здравитал

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Една от най-коментираните теми в последните няколко дни е именно смъртта на дългоупраляващия британски монарх – кралица Елизабет II. Не е случаен факта, че членовете на кралското семейство се радват на дълголетие. Причината за това се крие имено в това, че за тяхното здраве  денонощно се грижи екип от медицински специалисти. Независимо от това кралските особи се доверяват също на натурални билкови продукти, използвани от техните предци.

Кралското семейство може да има списък с остарели правила и протоколи, но що се отнася до здравето им, те всъщност са доста модерни. Най-напред ще разгледаме по-отблизо как кралското семейство използва хомеопатията, както и най-изпитаните и истински холистични здравословни навици на някои от членове му.

Как кралското семейство използва хомеопатията?

Хомеопатията е дълбоко разпространена в кралското семейство. Според покойния Питър Фишър, който е бил един от хомеопатичните лекари на кралица Елизабет I, кралица Виктория и принц Алберт, които са въвели алтернативната медицина в кралското семейство преди около 150 години. Питър Фишер отбелязва, че в семейството има официален лекар хомеопат още от 30-те години на миналия век.

Въпреки че много съвременни членове на кралското семейство се доверяват почти изцяло на традиционната западна медицина, някои от техните ежедневни навици и домашни лекарства произлизат от хомеопатичните навици, въведени им от техните предци.

Кралица Елизабет II заменила лекарствата с билки

Един от най-важните начини, по които кралица Елизабет II включвала хомеопатичното лекарство в своя уелнес режим, е чрез добавки. Твърди се, че Нейно Величество предпочитала някои естествени билкови лекарства пред традиционните лекарства.

Меган Маркъл се е подлагала на акупунктура през цялата си бременност

Имайки предвид, че е родом от Лос Анджелис, не трябва да е изненада, че Меган Маркъл вярва в холистични навици, които да й помогнат да подобри здравето си. Според докладите, херцогинята на Съсекс е била на акупунктура през цялата си бременност.

Кейт Мидълтън използва естествени масла за грижа за кожата

Холистичните здравословни навици не спират до това, което влагате в тялото си. Всъщност едно от изпитаните и истински лекарства на Кейт Мидълтън включва нейната рутинна грижа за кожата. Херцогинята на Кеймбридж използва масло от шипка върху тена си, което не само подхранва кожата, но има и ползи против стареене.

Кралицата пиела много чай

Подобно на много британски граждани, кралица Елизабет II не се е отделяла от чая. За нейно щастие, двата ѝ любими вида чай – Дарджилинг и Ърл Грей – имат много здравословни свойства. На първо място, чаят Дарджилинг е богат на антиоксиданти, които могат да помогнат за поддържане на имунната система под контрол. Той също така се бори с процесите на стареене и има още куп полезни за здравето ефекти. От своя страна чаят Ърл Грей е свързан с по-добро храносмилане и също може да помогне за задържане на тревожните чувства.

Меган Маркъл приема ашваганда за справяне със стреса

Подобно на кралицата, Меган Маркъл предпочита билкови добавки. Според интервю с The Chalkboard , херцогинята на Съсекс приема ашваганда, която е вид адаптоген, който може да помогне за справяне със стреса.

Меган Маркъл също приема B-12 капки, мултивитамини, магнезий и кортизолов мениджър – известен още като хормона на стреса – преди лягане.

[row] [col span__sm=”12″] [title style=”center” text=”ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ПО ТЕМАТА” icon=”icon-angle-down”] [blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”9303,6994,8826″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [title style=”center” text=”ПРОДУКТИ, КОИТО МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ” icon=”icon-angle-down”] [ux_products ids=”2191,3930,2189,9997″] [/col] [/row]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни