11 ползи за здравето от пиенето на вода на празен стомах

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Пиене на вода - Здравитал

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Водата е химично съединение, което представлява прозрачна течност, без мирис и цвят. Твърдото агрегатно състояние на водата се нарича лед.

Пиене на вода

Пиенето на вода има своите предимства, независимо дали стомахът на човек е пълен или празен. Водата е най-добрата напитка, с която може да се  премахне жаждата. Колко хора от вас са наясно, че пиенето на вода на празен стомах е полезно? Водата притежава определени свойства за подобряване на вашето здраве.

Ползи от пиене на вода на празен стомах:

№1 Прочиства червата

Консумацията на вода провокира желание за движение на червата и следователно помага за регулиране на храносмилателния тракт. Ако имате запек, пийте много от течността, тъй като тя помага за изчистването на отпадъците от тялото.

№2 Водата изхвърля токсини от тялото

Водата стимулира детоксикация на организма, тя елиминира всички токсини от тялото и прочиства системата.

№3 Водата предотвратява главоболие

Една от основните причини за главоболието е липсата на редовен прием на вода, тоест дехидратацията води до физически неразположения.

№4 Увеличава глада

Пиенето на вода рано сутрин, на празен стомах, изчиства всички отпадъци от тялото и ви кара да се чувствате гладни. Това помага в последствие да не консумирате твърде много храни наведнъж.

№5 Водата увеличава енергията

Стимулира червените кръвни клетки да се разпространят по-бързо, което от своя страна повишава енергийните нива на тялото.

№6 Ускорява вашия метаболизъм

Човек на диета трябва да пие много вода за по-бърз метаболизъм. Скоростта на метаболизма се увеличава с около 25 процента при пиене на вода на празен стомах. По-бързото храносмилане също води до здравословна  загуба на тегло.

№7 Помага за намаляване на теглото

Водата няма калории и затова пиенето, когато сте на диета, е от съществено значение, тъй като помага за редукция на килограмите. Освен това изхвърля всички токсини и балансира киселинността. Тъй като водата ускорява метаболизма, тялото също е склонно да гори калории по-бързо.

№8 Подобрява състоянието на кожата ви

Дехидратацията причинява редица проблеми, един от които е кожният. Липсата на вода е фактор за преждевременни бръчки, прави кожата пореста. Консумацията на течността на празен стомах регулира притока на кръв и подобрява качеството на кожата. Освен това помага за освобождаването на токсините от тялото и прави кожата сияйна.

№9 Заздравява косата

Пиенето на необходимото количество вода стимулира здравината и блясъка на косата. Водата съставлява до 1/4 от косата и поради това недостатъчният прием може да направи космите крехки и слаби. Редовният прием на вода подобрява и самото качество на косъма.

№10 Предотвратява камъни в бъбреците

Водната консумация на празен стомах предотвратява образуването на камъни в бъбреците, както и инфекции на пикочния мехур, тъй като разрежда киселините.

№11 Укрепва имунната система

Целта е да се изхвърлят всички токсини и да бъде предотвратено разпространението на инфекции в тялото. Това в крайна сметка укрепва имунната система.

Съвет от нас

Хубаво е всеки човек през определен период от време да прави така наречената детоксикация на организма. Подходящ натурален продукт за целта е Зеофит Форте. Комбинацията от активен минерал с други изключително полезни микроелементи и витамини, пречиства организма и спомага за правилното функциониране на храносмилателната система. А във връзка с темата, която коментирахме до момента, то само продукта не е достатъчен, за качествено прочиства трябва да се употребява по 2 литра вода на ден.

[row] [col span__sm=”12″] [title style=”center” text=”ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ПО ТЕМАТА” icon=”icon-angle-down”] [blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”9002,9303,9034,6858″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [title style=”center” text=”ПРОДУКТИ, КОИТО МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ” icon=”icon-angle-down”] [ux_products ids=”563,559,2185,8503″] [/col] [/row]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни