Как се нанася крем за лице, овлажнител, серум… Кое след кое следва?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
kak-se-nanasya-krem-za-litse-ovlazhnitel-serum-koe-sled-koe-sledva

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Полагането на грижи за кожата преди, беше много по-просто, отколкото е сега. Стъпките, които включваха бяха почистване, тонизиране и овлажняване, и през деня добавяне на слънцезащитен крем. В днешно време козметиката се е развила до такава степен, че имаме много повече продукти, които да използваме за различни цели и предназначение. Затова е важно да знаем правилната последователност за това как се нанася крем за лице, серум, околоочен крем и останалите вече налични козметични продукти.

kak-se-nanasya-krem-za-litse-ovlazhnitel-serum-koe-sled-koe-sledva

В следствие на богатството от козметични продукта на пазара, може би си задавате въпроса как се нанася крем за лице по правилен начин. От къде да започна? Къде отива серумът? И кой серум се поставя първо? Ами есенциите? Крема за петна и маслото за лице?

Защо е важно и какво се случва, когато сбъркате реда на продуктите за грижа за кожата ще разкрием в статията от Здравитал. Ще ви помогнем да разберете какъв е правилният начин за наслояване на продуктите за грижа за кожата. В края на статията ще изчистим всички тези въпроси и ще имате повече яснота и сигурност по въпроса.

Защо редът на продуктите за грижа за кожата е важен?

Опитвали ли сте се някога да сложите първо конфитюр върху препечен хляб, а след това масло? Много е трудно да сложите маслото по този начин. Получава се каша и маслото не може да се размаже добре по филията или да попие в нея. Интересна асоциация, но това получава и с вашата кожа, когато не знаете как се нанася правилно крем за лице и не спазвате реда на нанасяне на продуктите за грижа за кожата.

Как се нанася крем за лице, овлажнител, серум... - Здравитал 2

Какво се случва с грижата за кожата

Ако сложите по-гъст продукт преди продукт с по-рядка консистенция, първият ще създаде бариера върху кожата ви. Това означава, че продуктът с по-тънка консистенция няма да достигне до мястото, където трябва, за да постигне ефективни резултати. Например, ако сложите серум върху олио за лице, последното ще стане безполезно.

Същото важи и за продуктите на маслена и водна основа. Водата не може да пробие маслото, така че кремовете или серумите на водна основа трябва да се нанесат първи, ако искат да свършат своята работа.

Правилното нанасяне на продуктите за грижа за кожата гарантира, че активните съставки имат възможност да действат правилно. Хиалуронова киселина? Тя трябва да се постави под овлажняващ крем. Лечение на петна? След серумите.

Накратко казано – правилното подреждане на продуктите за грижа за кожата има за цел да направи рутинната ви процедура максимално ефективна и да не направи някой от тези скъпоценни лосиони и отвари напълно безполезни.

Спирулина за кожата – суперхрана или супер грижа за кожата?>>

След като сме разгледали реда на употреба на продуктите е важно да разгледаме всеки един от тях поотделно. Важно е да не забравите, че продуктите се поставят винаги върху прясно почистено лице!

Как се нанася крем за лице, тонери и есенции

Дали все още трябва да използваме тонери или не, е обширна тема, която заслужава по-задълбочен анализ. Фокуса ни в момента пада върху наслояването на продуктите за грижа за кожата. В този контекст, ако използвате тонер, той трябва да е първото нещо, което се поставя върху прясно почистената кожа.

Как се нанася крем за лице, овлажнител, серум... - Здравитал 3

Същото важи и за есенциите. Ако използвате и двете, тонерът ще се нанесе първи… след това е хубаво да изчакате около 1 минута, за да нанесете есенцията. Времето на изчакване е нужно, защото тонерът и есенцията са най-тънките продукти в процеса. Тяхната основна цел е да омекотят кожата, за да може другите продукти да се абсорбират по-лесно от кожата.

рН на кожата и значението му>>

Как се нанася крем за лице и околоочен крем

Кремът за очи трябва да се нанася преди всяка друга грижа за кожата. Това е необходимо, за да се предпази деликатната зона под очите от силни съставки, които могат да предизвикат раздразнение.

Как се нанася крем за лице, овлажнител, серум... - Здравитал 4

Редовното нанасяне на околоочен крем не бива да се подценява, особено когато става въпрос за цялостното здраве на деликатната кожа около очите. Кремът за очи помага на кожата да бъде хидратирана, намалява подпухналостта и да свежда до минимум видимите признаци на стареене като бръчки и фини линии.

Нанасяйки околоочния крем преди серумните продукти, се създава защитна бариера. Тя помага за задържане на влагата. По този начин се позволява на серумните съставки да се абсорбират по-добре и да проникнат по-ефективно.

Кожата около очите е много по-тънка от тази на останалата част от лицето. Това я прави особено податлива на изсушаване и раздразнения. Нанасянето на околоочен крем помага да се преборите с това, тъй като съставките му са специално разработени, за да подхранват кожата и да я предпазват от вредното въздействие на околната среда. Ето защо е от изключително значение да изберете правилен продукт и да се погрижете за зоната около очите. Околоочен крем “Pure Gold” подпомага клетъчното обновяване и укрепва съединителната тъкан, подхранва в дълбочина и подмладява кожата, благодарение на уникалния природен комплекс.

11 стъпки за справяне със сухата кожа през зимата>>

Друга причина за нанасяте на околоочния крем преди серумните продукти, е че той създава защитна бариера между деликатната кожа около очите и по-силните активни съставки в серумите. Нанасянето първо на околоочния крем помага за поддържане на хидратацията на кожата около очите. Това позволява на съставките на серума да се абсорбират по-лесно и да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата.

Как се нанася крем за лице и серум

Серумите са суперконцентрирани продукти, насочени към конкретни проблеми с тена на кожата. Те са пълни с активни и хранителни вещества, които трябва да попият в кожата. Това е причината и серумите обикновено да са със значително лека консистенция, за да може да се абсорбират по-лесно от кожата.

Как се нанася крем за лице, овлажнител, серум... - Здравитал5

Като се има предвид всичко това, е важно серумите да се нанасят преди всеки оклузивен (бариерообразуващ) продукт, така че да се намират непосредствено до кожата. Това ги превръща във втората стъпка след тоника и есенцията, редом с околоочния крем, или в най-първата стъпка в грижата за кожата, ако пропускате първите.

Но… какво се случва, когато използвате повече от един серум?

Ако използвате повече от един серум се прилага правилото за текстурата и консистенцията. При него по-течния серум е преди по-гъстия. Може да капнете капнете няколко капки на ръката си, за да проверите всеки от тях. Серумът на водна основа е преди този на маслена. Прочетете етикета със съставките.

И ако двата серума са с еднаква консистенция и текстура, първо нанесете този, от който кожата ви се нуждае най-много. Така че, ако най-голямото ви притеснение е акнето, първо се нанасят продуктите със салициловата киселина. Или ако искате да се справите приоритетно с хиперпигментацията, това ще бъде серумът с витамин С.

Насоки: Изчакайте една минута между поставянето на всеки серум. По този начин ще позволите на всеки един серум поотделно да попие напълно.

От Здравитал ви предлагаме серумът “Pure Gold”, който е с насочен към поддържането на еластичността и здравината на кожата, запазвайки нейния естествен блясък и хидробаланс, като същевременно я защитава от вредното влияние на околната среда. Повече за продукта може да прочетете ТУК.

Продукти за петна

Продуктите за третиране на петна се използват след серумите и преди овлажняващите продукти. Използването им е съществена част от всеки режим за грижа за кожата. Козметиката за петна по кожата представлява целенасочена локална терапия. Тя се прилага в определени области на кожата, за да се подпомогне насочването и лечението на специфични проблеми на кожата, като акне, възпаление, зачервяване или дразнене. Te се използват за намаляване на появата на петна, както и за изчистване на съществуващи пробиви.

Как се нанася крем за лице, овлажнител, серум... - Здравитал 6

Важно е да се прилагат след серумите и преди овлажняващите продукти, тъй като това ще гарантира, че активните съставки в третирането на петна са по-ефективни. Това е важна част от процеса и ясно показва правилния процес на това как се нанася крем за лице.

Когато продуктите за петна се прилагат преди овлажнителя, третирането на петна може да проникне по-дълбоко в кожата. Това им позволява да се справите по-ефективно с проблема. Овлажняващият крем помага за задържане на активните съставки, осигурявайки по-интензивно третиране.

Точковите терапии са важна част от всеки режим за грижа за кожата. Те могат да помогнат за насочване и лечение на специфични проблеми на кожата. Прилагайки точкови терапии след серумите и преди овлажнителите, активните съставки могат да проникнат по-дълбоко в кожата, което води до по-ефективно лечение. Тази рутинна процедура може да помогне за подобряване на външния вид на кожата, което води до по-здрав и младежки тен.

Приложение на крем за лице и овлажняващи продукти

Макар че днес овлажнителите се използват за лечение на всякакви проблеми – от хиперпигментация до фини бръчки, основната им задача е да хидратират кожата и да създадат бариера, която да задържа добрите неща вътре (запечатват всички останали продукти за грижа за кожата, което им позволява да действат най-ефективно) и лошите неща навън (като токсините от околната среда, като прах, замърсяване и други замърсявания).

Затова се нанасят след всичко останало. Винаги!

Нанасяне на крем за лице и масла за лице

Маслата за лице са прекрасни и могат да направят чудеса с нехидратираната или изключително суха кожа – когато се използват правилно. Ако използвате само масло за лице, то може да се използва вместо овлажняващия крем.

Ако сте избрали да използвате и двете, маслото за лице се поставя върху овлажняващия крем. Това е така, защото повечето масла за лице могат да проникнат в овлажняващия крем, но не и обратното.

Най-добрият вариант обаче е да ги редувате. През деня използвайте по-лек овлажнител, а през нощта – масло за лице. Това обаче зависи до голяма степен от типа на вашата кожа и предпочитанията, които имате.

Слънцезащитен крем – последно!

Нанасянето на слънцезащитни кремове е една от най-важните части от ежедневната грижа за кожата. Изключително важно е да се нанесат след овлажняващи кремове или масла за лице.

Слънчевите кремове са от съществено значение за осигуряване на защита срещу вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи на слънцето. Тези лъчи могат да причинят преждевременно стареене на кожата, слънчево изгаряне и дори рак на кожата. Нанасянето на слънцезащитен крем след овлажняващи продукти или масла за лице гарантира, че кожата е достатъчно хидратирана и че слънцезащитният крем може да се нанесе равномерно и ефективно, без риск да се изтрие или да се втрие прекалено слабо.

Ето защо е добре да избираме продукти за ежедневна хидратация, които имат и защитен фактор. Точно такъв продукт е Интензивен Дневен крем “Pure Gold” с SPF15.

Освен това нанасянето на слънцезащитен крем след овлажнители или масла за лице позволява на слънцезащитния крем да се абсорбира по-добре, така че да предпазва кожата от вредните слънчеви лъчи. Слънчевите кремове са предназначени не само да осигуряват защита от слънцето, но и да подхранват кожата. А когато се нанасят след овлажнители или масла за лице, те могат да проникнат по-дълбоко в кожата. По този начин се осигурява по-ефективна хидратация и подхранване.

Вредата от слънцето върху кожата и зрението>>

Грим

Нанасянето на грим е важна част от всяка рутинна грижа за една жена. Важно е гримът да се нанася след всички останали козметични продукти. Те помагат на кожата да се подготви за грима, а нанасянето на грим директно върху кожата може да бъде вредно.

Когато нанасяте грим, е важно да започнете с чисто лице. След почистването, тонизирането и овлажняването е време да преминете към нанасянето на грим.

Стъпки на нанасяне на грим

По избор може да използвате праймер, за да изгладите текстурата на кожата и да създадете основа за прилепване на грима. Той може също така да помогне за запълване на фините линии и порите, създавайки по-равномерно платно за грима.

След това трябва да се нанесе фон дьо тен и коректор, за да се изравни цветът на кожата и да се придаде по-естествен вид. Фон дьо тенът трябва да се нанася с четка или гъба и е важно да се разнесе добре, за да се осигури гладко покритие. Коректорът може да се използва за прикриване на всякакви петна или тъмни кръгове и трябва да се нанася след фон дьо тена.

Третата стъпка е да преминете към сенките за очи, очната линия и спиралата. Сенките за очи могат да се използват за създаване на фин или драматичен вид, в зависимост от случая. Може да се нанасят с четка или гъбичка, като е важно цветовете да се смесват добре, за да се осигури цялостен завършек. Очната линия може да се използва за създаване на по-определен поглед, а спиралата може да се използва за придаване на обем и дължина на миглите.

Накрая може да се нанесе руж, за да се придаде розов блясък на бузите и да се добави малко цвят на лицето. Ружът трябва да се нанася с четка и да се смесва добре, за да се избегне размазването му. След нанасянето на целия грим е важно да го фиксирате с фиксираща пудра или спрей. Това ще помогне за запазване на грима на мястото му, като същевременно ще помогне за намаляване на лъщенето.

Заключение

Изглеждат много стъпките за това как по правилен начин се нанася крем за лице , но нанасянето на козметични продукти върху кожата е важна част от личната грижа. Следването на определени стъпки при нанасянето на тези продукти гарантира, че кожата е правилно обгрижена и че продуктите се използват по най-ефективния начин. Това може да помогне да сведете до минимум кожните раздразнения и алергичните реакции, както и да се гарантира, че кожата изглежда по най-добрия начин.

Познаването на правилните стъпки, които трябва да се предприемат при прилагането на козметични продукти, може да бъде особено важно за хората с чувствителна кожа. Затова е важно да сме сигурни, че купуваме правилните продукти за грижата на нашата кожа. Пример за това са серията козметични продукти на Dony, за които може да прочетете повече ТУК.

Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни