Ползи и вреди за бъбреците от отслабване

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
polzi-i-vredi-za-babretsite-ot-otslabvane

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Безспорно хората със затлъстяване или наднормено тегло са изложени на по-висок риск от хронично бъбречно увреждане. В тази ситуация категорично има ползи за бъбреците от отслабване. Но бързата загуба на тегло може да причини и увреждане на бъбреците. Необходимо е да се поддържа нормално тегло, за да се избегнат бъбречни заболявания и свързаните с тях проблеми.

В процеса на достигане на здравословно тегло, използването на бързи изкуствени или опасни методи за отслабване никога не е положително решение. Проучвания доказват, че упражненията и доброто здравословно хранене са най-добрият и устойчив метод.

Хапчетата за отслабване и ефектите им върху бъбреците

polzi-i-vredi-za-babretsite-ot-otslabvane

Стандартният въпрос сега е „Безопасни ли са хапчетата за отслабване за бъбреците?“. Хапчетата за отслабване, могат да повлияят на бъбречната функция поради ред причини. Хората със затлъстяване имат наличие на големи количества протеин, приемането на хапчета за контрол на теглото или хапчета за отслабване удвоява натоварването за бъбреците, защото ще има повече ултрафилтрация на странични продукти, известни като вторични азотни съединения.

Хапчетата за отслабване подсигуряват максимално горене на мазнини и своевременно натрупване на мускулна маса. По този начин протеинът и неговите вторични съединения започват да се филтрират в по-големи обеми за бъбреците от нормалното. Ползи за бъбреците от отслабване, чрез хранителни добавки, ще са налице, ако не превишавате препоръчителните дози.

Оперативни техники в урологията и камъни в бъбреците – Академия Здравитал>>

Може ли загубата на тегло да подобри бъбречната функция?

Ползи за бъбреците от отслабване - Здравитал 2

Класическият въпрос, който повечето си задават е дали загубата на тегло подобрява функцията на бъбреците? Отговорът е абсолютно положителен, защото доброто тегло е добро за сърцето, а то захранва бъбреците. Не само че ще постигнете положителни ефекти върху бъбреците при диета, но и мозъкът и кръвоносните съдовете също ще са в безопасност от пренатоварване.

Загубата на тегло намалява излишъкът на протеин в урината, като по този начин намалява натоварването на филтриращите канали и предотвратява задълбочаване на налично заболяване.

Ползи и вреди за бъбреците от отслабване чрез фетбърнари (продукти за горене на мазнини)

Ползи за бъбреците от отслабване - Здравитал 3

Продуктите изгарящи мазнини съдържат елементи като ефедра, които осигуряват бърза загуба на тегло. Това вещество беше забранено в САЩ поради страничния си ефект да причинява камъни в бъбреците и други проблеми. Производителите все още модифицират молекулите, които дават подобни странични ефекти. Факт е, че повечето продукти, които горят мазнини са изключително лош избор при загуба на тегло. Физиологичната последователност на тялото се променя и това води до последващи отрицателни ефекти върху клетките на тялото и органите.

Всичко, което трябва да знаете за камъните в бъбреците>>

Ползи за бъбреците от отслабване

Бързата загуба на тегло чрез хапчета за отслабване, операции и различни процедури понякога може да усложни вече налични проблеми с бъбреците.

Допълнителна загуба на тегло и допълнително наддаване на тегло възпрепятстват функциите на бъбреците по неблагоприятен начин, това поставя клетките в неблагоприятна среда и най-обикновена филтрация може да доведе до болки, както обикновено се наблюдава при камъни в бъбреците.

Ползи за бъбреците от отслабване - Здравитал 4

С две думи, повече упражнения, по-малко ядене, здравословни добавки и намаляване на стреса е най-добрият начин да извлечем ползи за бъбреците от отслабване. Така физическите и физиологичните промени се случват постепенно, без рязко прекъсване на бъбречните функции. Нормалният физиологичен механизъм, който стои зад загубата на тегло, е напълно полезен за сърцето и бъбреците.

За разлика от това, бързата загуба на тегло води до внезапни промени в тялото, причинявайки смущения във функционалните нефрони.

Мини тренировки при липса на време>>

Заключение

Хората, които искат бърза загуба на тегло, са изложени на по-висок риск от заболяване поради фактите, споменати по-горе.

Бъбречните заболявания и загубата на тегло са относително свързани поради тяхната патофизиология, колкото по-безопасен е методът за отслабване, толкова по-добро е здравето на бъбреците.

Затова от Здравитал искаме да ви помогнем да се справите с проблема по-бързо, използвайки алтернативно решение. Продуктът ни Зеофит К на капсули влияе благоприятно върху процесите на храносмилане и отделяне на токсини и балансира отделителните функции на организма. По този начин вие помагате на бъбречната функция да влезе в правилния ритъм. Повече за продукта може да научите ТУК.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни