Как да се отървете от ягодовите крака?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Как да се отървете от ягодовите крака

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

В случай, че не знаете какво представлява термина, ягодови крака, това са тъмни подутини, които се появяват по краката Ви. Наричат се по този начин, защото имат подобен вид на семките върху кората на ягода. Ягодовите крака най-често се появяват в резултат на запушени пори и космени фоликули, въпреки че често се бъркат с обрив от бръснене. Ако имате следи от ягодови крака, ето как можете да се отървете от тях.

Причини за поява на ягодови крака

kak-da-se-otarvete-ot-yagodovit-kraka-zdravital

Ягодовите крака по-често се срещат при хора с по-тъмна кожа, но всеки може да бъде засегнат в резултат на суха кожа, акне или фоликули. Използването на затъпена самобръсначка за бръснене също може да влоши белезите. Въпреки че няма научни начини да се отървете напълно от тях, има домашни средства за по-малко видими следи от ягодовите крака.

Как да се справим с проблема?

Ексфолиране

Как да се отървете от ягодовите крака? 2

Ексфолирането изглежда е най-важният съвет, независимо дали със захарен скраб или домашно приготвена смес. Содата за хляб е популярен източник на лечение, използвайте една супена лъжица и я смесете с вода, като я нанесете върху засегнатите зони и я оставете за три до пет минути. Содата за хляб действа противовъзпалително и ексфолира зоната. След това отмийте със студена вода.

Можете също така да смесите бакпулвер с мътеница на равни части и да нанесете директно върху кожата.

Отпускането на мъртвата кожа също може да помогне да се отървете от тъмните пори. Можете да направите това със скраб от магазина или с натурален такъв, приготвен от мляко и фина сол.

Можете също така да направите скраб от кафява захар и алое вера. Започнете с две супени лъжици захар и добавете гела от алое, докато образувате гъста паста. Измийте с хладка или студена вода и след това овлажнете. Ще трябва да продължите да прилагате тези методи, за да видите резултати.

При акне

Как да се отървете от ягодовите крака? 3

Ако вашите ягодови крака са причинени от акне, може да искате да стриете две капсули аспирин и да ги смесите с няколко капки вода. Може да изсветли цвета на петната, да намали възпалението, а пудрата може също така да ексфолира зоната.

При бръснене

Как да се отървете от ягодовите крака? 4

Ягодовите крака могат да се появят и поради неправилни методи на бръснене, което може да причини врастнали косми. За да го предотвратите, опитайте да накиснете краката си десет минути преди бръснене или ги навлажнете с кокосово масло предварително. Използвайте почистващ препарат със салицилова киселина за по-дълбоко почистване, за да премахнете мъртвите кожни клетки и да отворите порите си.

Заключение

Ако прилагате редовно тези методи, трябва да видите резултати. Ако не успеете да видите резултатите, тогава може би е време да говорите с дерматолог.

[row] [col span__sm=”12″] [title style=”center” text=”ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ПО ТЕМАТА” icon=”icon-angle-down”] [blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”11482,10137,5631,9303,3719,6596″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [title style=”center” text=”ПРОДУКТИ, КОИТО МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ” icon=”icon-angle-down”] [ux_products ids=”10066,2205,2207,10062,2191,2185,8788,9194,9997,10052,10057″] [/col] [/row]
Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни