Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Сибирски женшен - ползи, изследвания, добавки

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Търсите естествен начин да намалите стреса и умората, да повишите енергията и да подобрите паметта и концентрацията си? Тогава трябва да опитате Сибирски женшен! Това традиционно билково средство се използва в китайските и руските култури от векове за подобряване на цялостното състояние на човешкия организъм.
В тази публикация в блога ще разгледаме многобройните ползи от сибирския женшен и защо той е толкова ефективен за подобряване на физическото и психическото ви здраве.

Ползи

1. Простуда и грип

sibirski-zhenshen-polzi-izsledvania-dobavki -zdravital

Проучвания разкриват, че продуктите, съдържащи сибирски женшен, могат драстично да намалят тежестта и да съкратят продължителността на настинките. Нещо повече – премахват симптомите на грип по-бързо, отколкото лечение с амантадин (лекарство, използвано за лечение на някои видове грип).
Още по-удивително е, че по време на проучването здрави хора, които са приемали сибирски женшен в продължение на четири седмици, са имали по-силна имунна система поради увеличаване на Т-клетките. Това показва, че сибирският женшен е мощен имуностимулант.

Какво да правите или да не правите при първи признаци на грип?>>

2. Херпесна вирусна инфекция

сибирски женшен адаптоген

Ново проучване, проведено сред 93 души с HSV-2, вирусът, причиняващ генитален херпес, разкрива, че приемът на сибирски женшен може да доведе до по-малко огнища и по-леки симптоми. Освен това данните сочат, че по-сериозните здравословни проблеми, свързани с вируса, могат да бъдат изчистени по-бързо като се комбинират сибирски женшен с предписаното от лекар лечение.

3. Умствена дейност

Сибирски женшен - ползи, изследвания, добавки 3

Проучванията показват, че сибирският женшен е невероятна добавка за тези, които искат да подобрят когнитивните си способности. Той не само може да помогне за подобряване на фокуса и концентрацията, но и да предпази мозъка от увреждания, причинени от стреса и когнитивния упадък. Освен това е установено, че той повишава здравословната функция на памет и дори забавя настъпването на свързания с възрастта умствен упадък. С други думи, тази естествена добавка е идеалният избор за всеки, който иска да подобри психичното си здраве

4. Физическа активност

Извършването на физически натоварващи дейности може да бъде както психически, така и физически изтощително. За щастие сибирският женшен може да ви облекчи! Приемът му преди и след натоварваща физическа дейност може да помогне за регулиране на реакцията на организма към стреса, да осигури прилив на енергия и да намали риска от нараняване, като същевременно подобри цялостното представяне при физически упражнения. Това прави сибирския женшен идеална добавка за спортисти и активни хора, които искат да извлекат максимума от тренировките си!

Описание на растението

Сибирският женшен е забележителен храст, който се среща в Далечния изток и може да достигне до внушителните 3 метра височина. Листата му са прикрепени към основното стъбло с дълги клони, които също са покрити с бодли. През лятото ярките жълти или виолетови цветове, които украсяват женшена, се превръщат в кръгли, черни плодове. Коренът му е дървесен, кафеникав, набръчкан и усукан – неповторима характеристика на това забележително растение.

Добавки от сибирски женшен

Сибирският женшен е известен с множеството си ползи за здравето, тъй като съдържа мощна комбинация от компоненти като елеутерозиди и полизахариди. Установено е, че тези компоненти укрепват имунната система, намаляват нивата на кръвната захар и дори облекчават стреса. Ако търсите естествен начин да подобрите здравето си, то добавките със сибирски женшен са отличен избор.

Налични хранителни добавки от Сибирски женшен

Сибирският женшен се използва от векове като естествено средство за лечение. За щастие, сега той се предлага в различни форми, като течни екстракти, твърди екстракти, прахове, капсули, таблетки и дори изсушен или нарязан корен за чай!

Въпреки това бъдете предпазливи, когато купувате какъвто и да е продукт със сибирски женшен, тъй като качеството може да варира значително. Тестовете показват, че 25% от търговските продукти може дори да не съдържат билката!

Задължително купувайте от доверен и реномиран производител като Здравитал, за да получите най-високо качество на 100% екстракт от Сибирски женшен.

Прием

  • НЕ давайте сибирски женшен на дете.
  • За употреба от възрастни сибирският женшен се предлага в много форми и често се комбинира с други билки и добавки. За да разберете дали сибирският женшен е за вас може да се свържете с нашите консултанти, които ще Ви помогнат и дадат подробна информация на 02 402 68 68.
  • При хронични състояния, като умора или стрес, сибирският женшен може да се приема в продължение на 3 месеца с последваща почивка от 3 до 4 седмици.
Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни