38-те вида цветни лекарства на д-р Бах (Част II)

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Ето и част две с растенията, които д-р Бах е избрал да включи в неговите цветни есенции. Част I открийте тук!

14. Желтак – едно интересно растение, което д-р Бах е избрал

При злополука, сериозно или внезапно заболяване, или когато пациентът е много уплашен или ужасен – при такива ситуации, есенцията с желтак е изключително благоприятна!

15. Цикория

За тези, които са много внимателни към нуждите на другите. Те са склонни да бъдат прекалено ангажирани с грижи за деца, роднини, приятели. Те винаги намират нещо, което трябва да се оправи. Те непрекъснато коригират това, което смятат за нередно и се радват да го правят. Те желаят тези, за които се грижат, да бъдат близо до тях. За тези хора е подходяща цикорията.

16. “Rock Water“ – скално цвете

За тези, които са много строги в начина си на живот. Тези, които се отказват от много от радостите и удоволствията на живота, защото смятат, че това може да попречи на работата им. Те са трудни господари за себе си. Те искат да бъдат здрави, силни и активни и ще направят всичко, което вярват, че ще ги поддържа. Те се надяват да бъдат примери, които ще се харесат на други, които след това могат да последват техните идеи и в резултат на това да бъдат по-добри.

17. Клематис

За тези, които са мечтателни, сънливи, мудни, без голям интерес към живота. Спокойни хора, не наистина щастливи в настоящите си обстоятелства, живеещи повече в бъдещето, отколкото в настоящето. Тези, които живеят с надеждата за по-щастливи времена, когато техните идеали могат да се сбъднат.

18. Едногодишна хрущялка

За тези, които не могат да постигнат равновесие. Мнението и настроенията им се променят бързо. За тези, които страдат много от това, че не могат да избират между две неща – първо едното им се струва правилно, след това другото. Обикновено те са тихи хора и сами носят тази си трудност, тъй като не са склонни да я разискват с другите.

19. Киселица (дива ябълка)

Киселицата е средството за прочистване. За тези, които се чувстват сякаш имат нещо не съвсем чисто в себе си. Често това е нещо маловажно, но заради него се пренебрегват по-сериозни заболявания. Тези хора се стремят да се освободят от едно конкретно нещо, което е най-голямо в умовете им и което им изглежда толкова важно, че трябва да бъде излекувано. Те стават отчаяни, ако лечението е неуспешно.

20. Витлеемска звезда

При шок от лоши новини, загуба на скъп човек, уплаха след инцидент и други подобни. За тези, на които им е непосилно да се утешат, това лекарство носи утеха.

21. Бряст

Тези, които вършат добра работа, следват призванието на живота си и се надяват да направят нещо важно и това често в полза на човечеството. Понякога може да има периоди на депресия, когато чувстват, че задачата, която са поели, е твърде трудна и не е по силите на едно човешко същество.

22. Сладък кестен – решението на д-р Бах при голяма мъка

За онези моменти, които се случват на някои хора, когато мъката е толкова голяма, че изглежда непоносима. Когато умът или тялото се чувстват сякаш са издържали до крайната граница на своята издръжливост и че сега трябва да отстъпят. Когато изглежда, че не остава нищо друго освен разрушение и унищожение.

23. Тинциан

Тези, които лесно се обезсърчават. Те може да напредват добре в ежедневните си дела, но всяко малко забавяне или пречка за напредъка предизвиква съмнение и скоро ги обезсърчава.

24. Върбинка

За тези с фиксирани принципи и идеи, за които са уверени, че са прави и които много рядко променят. Те имат голямо желание да обърнат всички около себе си към собствените си възгледи за живота. Те са силни на воля и имат много смелост, когато са убедени в онези неща, които искат да преподават. Те се борят дълго, след като мнозина биха се отказали от задълженията си.

25. Прищеп

При тежко, продължително боледуване. За хора, които са обзети от тотално отчаяние, напълно са се примирили и са убедени, че животът няма никакъв смисъл. Те могат да опитат някаква терапия, но всъщност не вярват, че нещо вече може да им помогне.

Това беше втора част от растенията на д-р Бах. Трета част, може да бъде открита в блога ни!

[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”7744,7716,7706,5492″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [ux_products orderby=”sales”]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни