Коремните мазнини – Как да ги премахнем?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Коремните мазнини се считат за един от най-упоритите видове телесни мазнини за премахване, но последните научни изследвания предоставят обнадеждаващи методи и стратегии за борба с този проблем. Ето как можем да комбинираме диета, упражнения и правилно хранене за максимален ефект в борбата с коремни мазнини.

Подробен План за Хранене

1. Увеличаване на разтворимите фибри: Разтворимите фибри играят критична роля в управлението на теглото. Те абсорбират вода и формират гъст гел, който забавя процеса на храносмилане и удължава чувството на ситост. Примери за богати на разтворими фибри храни включват овесени трици, ябълки, цитрусови плодове, леща и флакс семена. Приемът на около 10 грама разтворими фибри на ден може да намали мазнините около вътрешните органи със средно 3.7% през периода на пет години.

2. Нискокалорични и пълнозърнести храни. Включването на пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа и булгур осигурява високи нива на фибри и нискогликемични индекси. Това е което помага за поддържане на стабилни нива на кръвната захар и предотвратява натрупването на мазнини. Намаляването на общата калорийност на диетата също спомага за по-бързо изгаряне на коремните мазнини.

Физическа Активност и Упражнения

1. Аеробни упражнения: Редовното изпълнение на аеробни упражнения като бягане, колоездене или плуване е доказано, че ефективно намалява коремните мазнини. Целта е да се включи минимум 150 минути умерена аеробна активност или 75 минути интензивна активност седмично.

2. Силови тренировки. Силовите тренировки не само помагат за изграждане на мускулна маса. Те увеличават метаболизма и подобряват способността на тялото да изгаря мазнини дори по време на почивка.

Ролята на Мазнините в Диетата

1. Ненаситени срещу наситени мазнини: Ненаситените мазнини, намиращи се в храни като зехтин, авокадо и ядки, са изключително полезни и не повишават лошия холестерол (LDL). Напротив, наситените мазнини, които се съдържат в месото и млечните продукти, могат да допринесат за увеличаване на коремните мазнини и трябва да се консумират умерено.

2. Омега-3 мастни киселини: Тези мастни киселини, които се намират в големи количества в мастни риби като сьомга и риба тон, са известни със своите противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за предотвратяване на натрупването на мазнини.

Добавки и Специални Продукти

Нофатин и Полифиноли: Някои изследвания предлагат използването на комбинирани добавки като Нофатин и Полифиноли за подобряване на метаболизма на мазнините и ускоряване на процеса на отслабване. Въпреки това, тези продукти трябва да се използват след задълбочена консултация с медицински специалист и в рамките на цялостен план за здравословно хранене и физическа активност.

Нофатин – 120

63,90 лв.

Ново! Голяма опаковка Нофатин от 120 таблетки! Революционен продукт за отслабване Продукт от ново поколение със 7D ефект, който действа едновременно в 7 направления Намалява тихото възпаление, като основна причина за затлъстяване и трупване на излишни мазнини Влияе ефективно върху причините за натрупване на излишни мазнини БОНУС! Балансиран хранителен режим чрез 30-дневна програма! Опаковка: 120 таблетки

Полифеноли – 60

38,90 лв.

Намалява възпалителните процеси в тъканите Притежава мощно антиоксидантно действие Предпазва от инсулт и инфаркт Намалява стойностите на холестерол и високо кръвно налягане Дава енергия и тонус на организма Оказва благоприятно въздействие върху кожата и подобрява зрението Повишава имунитета и защитните сили на организма Регулира телесното тегло и допринася за идеална фигура Подобрява метаболизма на веществата…

Прочети повече:Как да отслабна? 24 работещи съвета за отслабване

Коремните мазнини

Заключение

В заключение, успешното премахване на коремните мазнини изисква цялостен и научно обоснован подход, който включва балансирана диета, редовни упражнения и разумно използване на хранителни добавки и специални продукти.

Петя Василева

Петя Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни