Акопресурни точки за намаляване на болката

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
akopresurni-tochki

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Болката е неотделима част от човешкия живот и може да бъде резултат от различни фактори – стрес, травма, напрежение, болести и други. Много хора търсят алтернативни методи за облекчаване на болката, а една от тях е акопресурата. В тази статия ще се запознаем с някои от ключовите акопресурни точки за намаляване на болката и как можем да ги използваме за постигане на облекчение.

Как действа акопресурата

Акопресурата се основава на традиционната китайска медицина и принципите на енергийния поток в тялото, наречен “ки” или “жизнената сила”. Вярва се, че когато този енергиен поток се блокира, възниква болка и заболявания. Акопресурните точки са места, на които енергията може да бъде стимулирана, балансирана и възстановена, което води до облекчение на болката.

Акопресурни точки

Акопресурни точки за облекчаване на главоболи

Главоболиетое разпространен проблем, който може да ограничи нашето ежедневие. Ето някои от акопресурните точки, които могат да помогнат при главоболие и напрежение:

а) Точка Yintang (Трето око). Намира се между веждите, а масаж или натискане на тази точка може да облекчи главоболи и стрес.

б) Точка Tian Zhu (Небесни стълбове). Тези точки се намират на задната част на главата и натискането им може да помогне при мигрени и главоболие.

в) Точка Feng Chi (Врата на вятъра). Тази точка се намира в задната част на шията и нейният масаж може да облекчи напрежение и главоболие.

Акопресурни точки за облекчаване на болки в ръцете и краката

Болките в ръцете и краката са често свързани със стрес, напрежение или прекомерната работа на мускулите. Ето някои акопресурни точки, които можем да насочим върху тези зони:

а) Точка Union Valley (Обединената долина). Тази точка се намира на задната страна на ръката, между палеца и показалеца. Масаж или натискане на нея може да помогне при болки в ръката и китката.

б) Точка Kunlun (Кунлун). Точката се намира на задната страна на ногата, между петата и Ахиловата сухожилия. Масаж или натискане на нея може да облекчи болки в краката и стъпалата.

Акопресурни точки за облекчаване на болки в гърба и шията

Болките в гърба и шията са често срещани, особено при хора със седентарен начин на живот или при хора, които изпитват натоварване на мускулите си. Ето някои акопресурни точки, които можем да насочим върху тези зони:

а) Горния хребет. Точката се намира между плещите, а нейният масаж може да помогне при болки и напрежение в горната част на гърба.

б) Точка Shu Mansion (Дом на дървото). Тази точка се намира в горната част на гърба, на около 1-2 пръста отстрани от хребът. Натискането на нея може да помогне при болки в гърба и шията.

в) Точка Heavenly Pillar (Небесен стълб). Точката се намира на задната страна на шията, на средата между врата и горната част на гърба. Нейният масаж може да бъде полезен при напрежение и болки в гърба и шията.

Прочети повече:10 съвета за справяне с болките в кръста

Заключение

Акопресурните точки представляват вратата към естествено облекчаване на болката и подобрение на нашето благополучие. Те са прост и ефективен начин да намалим главоболи, болки в гърба и шията, както и дискомфорт в ръцете и краката. Като насочим вниманието и грижата си към тези точки, отключваме потенциала на нашето тяло да се саморегулира и да възстанови естествения си баланс.

Петя Василева

Петя Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни