Световен ден на Жената: Доброто здраве прави добрата жена

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
svetoven-den-na-zhenata-dobroto-zdrave-pravi-dobrata-zhena

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Всички жени трябва да имат възможност да постигат мечтите си, независимо от възрастта, цвета на кожата, класата или социално-икономическото положение. Но за да постигне целите си, една жена трябва да се погрижи първо за здравето си, нали? Само със здраво тяло и ум тя може да постигне успех! В чест на празнувания по света Световен ден на жената, от екипа на Здравитал ще разгледаме как една жена може да се погрижи качествено за здравето си.

Обърнете внимание на диетата

Жените се грижат за хранителните нужди на своите близки, но често лишават себе си от храната, от която се нуждае тялото им. Факт е, че жените са предразположени към някои заболявания като анемия, остеопороза, анорексия или затлъстяване – всички те са резултат от нездравословни хранителни навици.

svetoven-den-na-zhenata-dobroto-zdrave-pravi-dobrata-zhena

Фокусирането върху естествени храни като плодове и зеленчуци помага. Те ще ви осигурят повечето от хранителните вещества, от които тялото ви се нуждае, за да функционира правилно. Това включва минерали, витамини, фолиева киселина, протеини, фибри и др. Диетата, богата на плодове и зеленчуци, ще предотврати и излекува анемията. Преминавайте към тофу, соеви продукти и млечни продукти за здрави кости и зъби.

Всичко, което трябва да знаете за анемията>>

Уверете се, че диетата ви включва и нетлъсто месо, риба (ако не сте вегетарианец), защото те са отлични източници на протеини (помагат за възстановяването на организма). Какво да кажем за вегетарианците? Ако сте от тях, соевите продукти и лененото семе могат да бъдат алтернативен източник на протеини.

Дръжте стреса настрана – съвети по случай Световен ден на жената

Една жена има много роли, които да изпълнява – на дъщеря, майка, съпруга или сестра. Поради тази причина е нормално на моменти нивата на стрес да се вдигнат. Получения стрес или напрежение могат да причинят хипертония, сърдечносъдови заболявания, безсъние и други проблеми.

Световен ден на Жената: Съвети за Добро здраве - Здравитал 2

Ето защо е важно да отделяте известно време за себе си. Занимавайте се с дейности, които ви отпускат, като четене, градинарство, печене, свирене на музикален инструмент и подобни. Дихателните упражнения и йогата също ще ви помогнат да премахнете стреса от живота си.

Тренирайте редовно – съвети по случай Световен ден на жената

Статистиката показва, че повече жени страдат от затлъстяване, отколкото мъже. Прекомереното тегло е убиец, който може да доведе до смъртоносни заболявания като сърдечни заболявания, чернодробни нарушения, рак и диабет.

Световен ден на Жената: Съвети за Добро здраве - Здравитал 3

Най-добрият начин да се преборите със затлъстяването е като редовно правите физически упражнения. Дори само половин час тренировки пет пъти седмично, ще ви помогнат да поддържате тялото си в отлична форма и така ще предпазите организма си от болести. Изберете типа упражнения, които ви харесват – може да бъде кардио, упражнения със или без тежести, плуване или занимание във фитнеса. Може да видите и нашата статия за ползите от мини тренировки и да се вдъхновите от тях:

Мини тренировки при липса на време>>

Сънят е важен

Един от другите съвети по случай любимия Световен ден на жената е набавянето на достатъчно количество сън. Жените са по-склонни да страдат от депресия и тревожност, отколкото мъжете. Според психолозите един от най-простите начини да овладеете депресията си е да спите. Сънят може да подобри чувството ви за благополучие и да помогне за облекчаване на депресията, стреса и всички други нарушения на настроението.

Световен ден на Жената: Съвети за Добро здраве - Здравитал 4

Един здрав възрастен човек трябва да спи по 7-9 часа на ден. Сънят е чудесно лекарство, което ще направи нещо повече от това да повиши настроението ви. Той също така ще излекува ума и тялото ви. Когато спите, тялото ви се възстановява. Една нощ необезпокояван сън може да намали кръвната ви захар и да сведе до минимум риска от заразяване с диабет и сърдечни заболявания.

Как сънят укрепва имунната система?>>

Здравословни неща, които да направите

  • ходете поне 6000 крачки всеки ден, защото според проучвания това намалява риска от получаване на инфаркт и деменция с 20%.;
  • консумирайте колкото се може по-малко захар и сол, тъй като те ви причиняват хипертония, диабет и затлъстяване;
  • пийте поне 3 литра вода всеки ден.
Световен ден на Жената: Съвети за Добро здраве - Здравитал 5

Една жена се грижи за здравето на всички и жертва толкова много за хората, които обича. Но раздава ли любов на себе си? Няма лошо човек да раздава любов, но е важно да сте в съзнание, че това изтощава организма, в следствие на което здравето ви може да се разклати. Една жена е хубаво не само да дава, но и да получава грижи и любов, за да може се зареди с повече енергия, от която има нужда.

На този Световен ден на жената всички трябва да си обещаем, че ще се погрижим жените в живота ни да са здрави и във форма!

Заключение

Така любимия Световен ден на жената е важно напомняне за това да почетем жените по света. Важно е не само в този ден, но през цялата година жените трябва да се грижат за своето здраве.

Доброто здраве е неразделна част от пълноценния и смислен живот. Чрез насърчаване на положително здравословно поведение и изпълняване на тези кратки съвета от блога, вие лесно ще успеете да се погрижите за себе си и да имате един много по-пълноценен и здравословен начин на живот.

Ако искате да се погрижите и поглезите за вашата кожа и здраве, то продуктите от серията DONY са подходящи за този специален ден. Направени със специална грижа и любов, тези продукти, съдържащи 100% български натурални съставки, ще направят кожата ви да блести. Повече за серията продукти на DONY може да прочетете ТУК.

Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни