Подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти по 6 различни начина

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти по 6 различни начина

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Започнете деня си с тонус

Винаги забравяте да приемате ежедневните си витамини? Ние също. Но нещо, което никога, никога не забравяме е ежедневната чаша кафе. Всъщност денят ни много често не започва, докато не го изпием. Така че защо не удвоите тези дейности? Добавете здравословна доза витамини, антиоксиданти и хранителни ползи към ежедневната си доза кофеин с една чаена лъжичка нещо допълнително сутрин. Да, чухте ни правилно. Опитайте една от тези шест добавки и подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти. Ползите са много – от повишаване на настроението и енергията и защита на сърцето Ви до подобряване на сексуалния Ви живот.

Канела за здраве на сърцето

podsilete-kafeto-si-s-vitamini-i-antioksidanti-po-6-razlichni-nachina-zdravital

Поръсването на сутрешната Ви чаша кафе с канела доставя мощна (и вкусна) доза антиоксиданти. Канелата се използва както като подправка, така и като лекарство от хиляди години. Подправката е пълна със защитни съединения (всичките 41) и има една от най-високите антиоксидантни активности сред подправките.

Според проучване, канелата може да добави защита към сърцето и мозъка Ви. Проучване върху човешки клетки предполага, че може да намали и риска от рак, както и да засили имунната Ви система.

Сервиране: Разбъркайте 1/2 ч.л. канела в чаша кафе или сварете кафето си с 1 ч.л. канела, смесена направо в основата.

Съвет: Потърсете цейлонска канела, известна още като „истинска“ канела. Въпреки че този сорт е малко по-труден за намиране и малко по-скъп, той е с много по-високо качество от китайската канела, версията с по-ниско качество, която се среща по-често. Цейлонската канела също е по-безопасна за редовна консумация в сравнение с касията. Китайската има по-високо количество от растителното съединение кумарин, което се счита за опасно за консумация в големи количества.

От Здравитал предлагаме висококачествен продукт от Цейлонска Канела – 80 Капсули При Висока Захар и Диабет

  • Отлична хранителна добавка при отслабване
  • Намалява нивата на кръвната захар – подходяща за диабетици/хора в преддиабетно състояние
  • Нормализира лошия холестерол
  • Спомага за понижаване на високото кръвно налягане
  • Има силно антибактериално действие и мощен имуностимулатор

Добавете джинджифил

Подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти по 6 различни начина 2

Ако консумирате джинджифил само в хлебната му версия, пропускате много ползи за здравето. Един от най-лесните начини да получите споменатите предимства е да поръсите малко в кафето си за леко пикантен и ароматен вкус.

Джинджифилът е обичайно средство за лечение на гадене от векове. Съдържа мощни антиоксидантни и противовъзпалителни съединения. Джинджифилът може също да намали мускулната болка, да понижи холестерола и да подпомогне храносмилането.

Сервирайте: Добавете джинджифил директно към кафето си (до 1 чаена лъжичка на чаша) и се откажете от натоварената с калории и захар напитка, която се продава.

Съвет: Имате остатък от пресен джинджифил в хладилника от вечерта на пържене? Настържете го на ситно с помощта на микроплан и след това го замразете на отделни чаени лъжички, готови за разбъркване във Вашата чаша.

Укрепете здравния си щит с гъби

Подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти по 6 различни начина 3

Кафе и… гъби? Добре, изслушай ни. Подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти, това определено е един различен начин да пиете кафето си. Гъбите имат антивирусни, противовъзпалителни и имуностимулиращи качества. Заредени с антиоксиданти, гъбите имат противоракови ефекти, а други изследвания предполагат, че гъбите могат да предотвратят чернодробно заболяване. Може също така да подпомогне храносмилането поради мощните си пробиотици.

Популярната марка кафе с гъби ни казва, че пиенето на кафе с гъби е полезно за Вашето тяло, пълно със суперхрани и само половината от кофеина. Също така пропускате нервността, стомашните проблеми и пост-кофеиновия срив, които обикновеното кафе причинява на повечето хора.

Съвет: Не всяко кафе с гъби е създадено еднакво. Търсите повече енергия? Опитайте гъби Кордицепс.

Сервирайте: Можете да закупите свои собствени гъби на прах (което ще покаже размера на порцията) или да купите удобно опаковано кафе с гъби.

Подпомогнете храносмилането си с доза куркума

Подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти по 6 различни начина 4

Ако посещавате често здравни блогове, вероятно сте запознати за прословутото лате с куркума. Земната, златна подправка е голяма работа и то с причина. Много от нейните лечебни ползи идват от съединението куркумин, което има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Този антиоксидант подпомага детоксикацията на черния дроб, подпомага храносмилането и дори може да помогне за лечение на депресия.

Сервирайте: Съчетайте куркума със здравословни мазнини в събуждащо кафе, наситено с кокос.

Съвет: За да увеличите ползите за здравето от куркумата, комбинирайте я с щипка черен пипер. Пиперът подобрява бионаличността на куркумата, което прави подправката по-ефективна в по-малки дози.

Балансирайте хормоните с мака

Подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти по 6 различни начина 5

Може би сте виждали мака на прах, направена от корена на растението мака, наличен в местния магазин за здравословни продукти. Коренът от мака традиционно се използва за подобряване на плодовитостта и е доказано, че има ефект върху балансирането на хормоните в проучване. Растението също е изследвано за повишаване на спортните постижения, нивата на енергия и сексуалното желание.

Да не говорим, че е много питателна. Мака съдържа над 20 аминокиселини (включително осем незаменими аминокиселини), 20 мастни киселини в свободна форма и е с високо съдържание на протеини и витамин С.

Сервирайте: За оптимални ползи се препоръчва на здравето от 1 до 3 ч.л. на ден мака.

Съвет: За да удължите срока на годност на Вашата мака на прах, съхранявайте я в хладилника.

Подсладете чашата си с антидепресивно какао

Подсилете кафето си с витамини и антиоксиданти по 6 различни начина 6

Когато добавите ползите за здравето от суровото какао на прах, кафето става още по-добро. Тази суперхрана е един от най-мощните антиоксиданти и най-високият растителен източник на желязо. Полезно е и за сърцето Ви.

Противовъзпалителното какао понижава кръвното налягане, повишава HDL (добрия) холестерол и понижава LDL (лошия) холестерол. Неговите когнитивни ползи, подобряващи настроението и антидепресивни качества правят какаото чудесно и за мозъка. А споменахме ли, че е вкусно?

Сервирайте: Разбъркайте 1 с.л. сурово какао в чашата Ви кафе за повишаване на диетичните фибри, антиоксидантите и магнезия.

Съвет: Потърсете органично сурово какао, за да получите най-много ползи, и научете разликата между сурово какао и какао на прах.

Заключение

Тъй като повечето хора се насърчават да ограничат консумацията на кафе, има смисъл да се възползвате максимално от ползите, които всяка чаша предлага. Подправяйки тази сутрешна напитка с нужните добавки, Вие ще получите страхотна и стимулираща напитка. Всички тези предложения имат големи ползи и малък риск, въпреки че са необходими повече изследвания върху хората, за да се разбере пълният им ефект.

Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни