Защо пробиотиците са толкова важни за нас?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Здравитал Защо Пробиотиците Са Толкова Полезни За Нас

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Днес ще поговорим за пробиотиците и това с какво помагат те на човешкия организъм.

Знаете, що се отнася до пробиотици и лечение с пробиотици, то светила в тази сфера несъмнено са баща и син Мермерски. Достойно следващ завещаното от баща си, Йонко Мермерски продължава и развива пробиотичните капсули дo ниво, което доста хора оценяват, било то потребители, или учени и медици.

Защо пробиотиците са толкова важни за човешкото здраве?

Във всеки човешки организъм броят на бактериите надвишава поне трикратно броя на клетките му. Изразено в килограми, човешкият организъм съдържа около 2 килограма бактерии в храносмилателната си система. По-голямата част от тези бактерии живеят в симбиоза с организма, т.е. не могат да живеят без човека и човекът не може да живее без тях.

Какви дейности извършват пробиотичните бактерии в човешкото тяло?

Основните функции на пробиотичните бактерии, които са жизненоважни за човешкия организъм, са:

  • да разграждат храната, за да има възможност човешкият организъм да я усвои напълно и да я ползва за всички свои жизнени функции;
  • да се хранят с всички ненужни, отпадни и токсични вещества и продукти, които човешкото тяло произвежда и от които се стреми да се освободи;
  • да поддържат правилното ниво на хидратация (воден баланс) на организма;
  • да поддържат функциите и работата на имунната система;
  • да произвеждат ензими и витамини, които подпомагат метаболизма на човешкото тяло, като например лактаза и витамин Б12;
  • да помагат на черния дроб да се освободи от тежки метали, натрупани в него;
  • да увеличават секрецията на инсулин от задстомашната жлеза и подобряват състоянието на хора със захарен диабет;
  • подобряват функциите на сърдечно-съдовата система и могат да имат значителни ползи за пациентите със сърдечносъдови заболявания;
  • понижават нивата на общия и на „лошия” холестерол, произвеждайки ензим, възпрепятстващ абсорбирането на холестерола в кръвния поток и улеснява изхвърлянето му с изпражненията;
  • представляват надеждна защита за вагиналното здраве;
  • органичават факторите, които представляват предпоставки за хронични гъбични и бактериални инфекции (Кандида, Ешерихия Коли, Стафилококи, Ентерококи, Стрептококи, Трихомонас и др.);
  • понижават риска от възпаление, полипи и тумори в храносмилателния тракт, включително и от твакива, предизвикани от бактериални токсини;
  • подобряват работата на цялата ендокринна система;
  • продуцират повърхностно активни вещества (биосърфактанти), които затрудняват прилепването на патогенни микроорганизми към епитела на урогениталната лигавица;
  • балансират pH в тънките и дебелото черво;
  • предпазват зъбите и венците.

Как на практика дейността на пробиотичните бактерии оказва влияние върху имунната система?

Най-общо казано начините са три – чрез своята жизнена дейност в храносмилателната система на човека пробиотичните бактерии:

  • произвеждат ензими и вещества, които са необходими за нейната работа (като например имуноглобулини);
  • мобилизират вродената имунна система, създавайки „фалшив“ сигнал за наличие на инфекция
  • унищожават болестотворни микроорганизми и техните колонии, които се намират в тялото.

По какво пробиотичните капсули на Мермерски се различават от всички останали пробиотични продукти на пазара?

Пробиотичните капсули Мермерски са единствените в света, които имат тройно приложение, като на практика то е дори шесторно.

Приложенията на нашите пробиотични капсули са:

Пробиотични капсули Мермерски
  • първо – за пеорален прием като хранителна добавка;
  • второ – за заквасване на кисело мляко от животински произход;
  • трето – за заквасване на млека от растителен произход (ядкови, зърнени и др.);
  • четвърто – за индустриално производство на кисело мляко от ново поколение;
  • пето – за закваска за сирене;
  • шесто – за закваска за кисел хляб;

Киселото мляко, приготвено с пробиотични капсули Мермерски съдържа достатъчно високи концентрации от всички бактериални видове, включени в селекцията така, че всички те да могат да осъществяват пробиотична активност.

Използването на пробиотичните капсули Мермерски като закваска за бяло саламурено сирене подобрява значително неговото качество – те го правят много по-вкусно, ускоряват процеса на зреене и му придават пробиотични свойства, каквито не съществуват при останалите сирена.

Кога е моментът да се обърнем към пробиотиците?

Пробиотиците са незаменими за организма ни. Профилактичния им прием се отразява изключително положително върху цялостното състояние на организма ни.

Има обаче моменти, в които приемът им е задължителен. Това е именно:

  • когато се приема антибиотик
  • при нередовен стомах
  • при болки и подуване на стомаха

В заключение ще кажем, че включването на пробиотик в ежедневието ни може значително да подобри здравословното ни състояние!

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни