Целулитът и най-големите митове за него!

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Целулитът е често срещан проблем, за който здравните специалисти често не са съгласни. Вашият тип кожа, вашата диета или вашите гени са тези, които поставят тези вълни и трапчинки по бедрата ви? Трябва ли да опитате упражнения, почистващи диети или липосукция, за да се отървете от това?

Тук сме събрали едни от най-големите митове за целулита.

Мит: Само диета може да ви отърве от целулита

Диетите са подходящи за загубата на тегло и са от полза за цялостното ви здраве и дори могат да намалят появата на целулит. Но това не е достатъчно! Загубата на тегло не винаги премахва тези упорити “дупчици” от целулит по бедрата, корема или други често срещани проблемни места. Драматичната загуба на тегло може дори да направи целулита ви да изглежда по-зле, отколкото преди.  

Загубата на тегло не винаги работи за намаляване на целулита, защото целулитът се образува между ленти от силна съединителна тъкан, които прикрепват мускулите към кожата ви. Вдлъбнатините и пулсациите, които виждате, когато имате целулит, се дължат на подлежащите мастни клетки, които се притискат към кожата. Ето защо е изключително трудно само диета да гарантира отлични резултати!

Мит: Тренировките са достатъчни

Това е друго често срещано погрешно схващане. Упражненията със сигурност мога да повишат мускулния тонус и цялостното здраве на сърдечно-съдовата система, но няма да заличи появата на целулит. Много хора имат проблеми с целулита дори в пиковата си физическа форма.

Мит: Мъжете не страдат от целулит

Много повече жени от мъжете (90% спрямо 10%) се борят с целулита, но това не се ограничава само до женския пол. Мъжете са склонни да развиват целулит по горната част на бедрата, но може да го забележите и по корема, горната част на ръцете и други области.

Мит: Само хората с наднормено тегло развиват целулит

Може да е по-очевидно, когато сте с наднормено тегло, но дори хората с идеално тегло и тези, които са много слаби, се борят с целулита. За образуването на целулит са необходими мазнини, но не много мазнини.

Мит: Само локалните мехлеми могат да намалят целулита

Въпреки че много локални формули помагат да поддържате кожата си овлажнена и могат да изгладят и външния вид , те не могат да се справят с основните структурни проблеми, които причиняват трапчинки и бучки, свързани с целулита.

Мит: Липосукцията премахва целулита

Липосукцията не е ефективно лечение на целулита. Може дори да влоши целулита, като създаде повече трапчинки и вълни в третираната зона на кожата ви.

Мит: Поддържащото облекло може да намали целулита

Компресивните облекла, като тежки найлони, могат временно да сведат до минимум появата на целулит. След като махнете облеклото обаче, целулитът се появява отново непроменен.

Мит: Целулитът може да бъде излекуван с почистваща диета

Няма почистваща диета, която можете да следвате, която да намали целулита, присъстващ по бедрата, корема, ръцете или други проблемни зони.

Решението за целулита е: Баланс и комбиниране на различни средства!

Единственият начин да се справите с целулита е да се фокусирате както върху храненето си, така и върху спорта, приема на достатъчно вода, правилната хидратация на кожата, домашни скрабове и по възможност – масажи!
И най-важното – постоянството е изключително важно!

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни