Как бързо да вдигнем ниското кръвно? Съвети и Методи

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Бързото вдигане на ниското кръвно налягане е ключово за поддържане на здравословно състояние, особено когато се изпитват симптоми като замаяност, слабост или обща неразположеност. Разбирането на тези сигнали от тялото и навременната реакция са от съществено значение за предотвратяване на сериозни здравословни проблеми. Затова сега ще разгледаме как бързо да вдигнем ниското кръвно.

Заемане на легнало положение с повдигнати на високо крака

Един от простите и ефективни методи за бързо вдигане на ниското кръвно е заемането на легнало положение с повдигнати на високо крака. Легнете на гърба си и повдигнете краката си на високо. Това действие подпомага връщането на кръвта към сърцето, спомагайки за бързото вдигане на кръвното налягане, особено при симптоми като замаяност или слабост.

Консумация на солени напитки

Солта играе ключова роля в управлението на артериалното налягане, като помага за задържането на течности в тялото. Приемът на солени течности като спортни напитки с електролити или дори леко подсолена вода може бързо да помогне за вдигане на ниското кръвно. Важно е да се прилага умерено, тъй като излишният прием на сол може да доведе до други здравословни проблеми.

HYDRA+ За максимална хидратация

За максимална хидратация при:

  • интензивни физически натоварвания
  • високи температури
  • след прием на голямо количество алкохол
  • при продължителни пътувания
  • продължителна умора

Опаковка: 20 разтворими  таблетки

Прием на повече вода

Дехидратацията често е причина за ниското кръвно налягане. Поддържането на добра хидратация е от съществено значение за здравето на кръвоносната система. Увеличаването на водния прием е ефективен начин за бързо вдигане на кръвното, особено ако тялото е изпитвало недостиг на течности. Редовният и адекватен прием на вода и чай е лесен начин за поддържане на нормалните рамки. Важно е да се пие през целия ден, а не само когато се чувства жажда.

Физическа активност бори ниско кръвно налягане

Редовната физическа активност е отличен начин да подпомогнете вдигането на кръвното налягане. Кардиоваскуларните упражнения, като бърза ходя, плуване или кардио тренировки, стимулират сърдечно-съдовата система и увеличават кръвообращението. Такива упражнения подпомагат притока на кръвта към мозъка и други органи, което е важно за контролирането на кръвното налягане.

Захранване с богати на желязо храни

Дефицитът на желязо може да допринесе за ниското кръвно налягане. Включването на храни, богати на желязо, като червено месо, спанак и бобове, в диетата може да подпомогне увеличаването на хемоглобина в кръвта и подобряването на кръвоносната циркулация.

Контролиране на стреса за нормално кръвно налягане

Стресът може да има негативно въздействие върху кръвното налягане. Техники за релаксация като йога, дълбоко дишане и медитация могат да помогнат в контролирането на стреса и поддържането на здравословно кръвно налягане.

ниско кръвно налягане
Здравитал Сибирски Женшен 1

Сибирски Женшен – Екстракт за Тонус и Енергия

  • При продължително физическо и умствено натоварване
  • За по-добро възстановяване след дълги боледувания
  • Мощен адаптоген
  • След продължителни диети
  • Мощен имуностимулатор
  • Подобрява дейността на мозъка
  • При справяне със стреса от смяна на сезоните
  • Увеличава притока на кислород в кръвта
  • Повишава кръвното налягане

Опаковка: 100мл.

Какво да не правим при ниско кръвно?

Съществено е да се избягват конкретни действия и навици, които могат влошават състоянието. Рязкото изправяне след седнало или легнало положение често предизвиква ортостатична хипотония, където налягането рязко пада, предизвиквайки замаяност и временна загуба на съзнание. За предотвратяване на тези ситуации, препоръчително е променянето на позицията постепенно, давайки на тялото време да се адаптира към промяната.

Продължителните душове и вани с гореща вода могат да доведат до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на кръвното налягане, особено при лица с хипотония. Препоръчва се използването на по-хладка вода или ограничаване на времето под душа, за да се избегнат неприятни усещания. Бързото вдигане на налягането след този вид душове е от съществено значение.

Заключение

Разбирането на ефективни методи как бързо да вдигнем ниското кръвно е ключово за поддържане на здравословно състояние. Предоставените съвети могат да се приложат лесно и бързо, предоставяйки временно облекчение и подпомагайки общото благосъстояние.

Петя Василева

Петя Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни