Здравословно песто за памет и концентрация

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
pesto

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Защо босилека, чесъна и гинко билобата са важни за здравето?

Босилекът е билка, богата на антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, и може да подобри храносмилането, да понижи кръвната захар и да има противоракови свойства. Включването на босилек в диетата може да осигури много потенциални ползи за здравето, да насърчи цялостното здраве и да предотврати хронични заболявания.

Научете повече за Босилека и ползите за здравето от него.

Чесънът съдържа съединения, които могат да подсилят имунната система, да понижат кръвното налягане и холестерола, да предотвратят рак, да подобрят мозъчната функция и да имат противовъзпалителни свойства. Включването на чесън в диетата може да осигури много потенциални ползи за здравето.

Гинко билоба е билка, която обикновено се използва заради потенциалните си ползи за здравето, включително подобряване на когнитивната функция и паметта. Тя може да се приема под формата на добавка, но често може да се използва и в кулинарията, за д направи хранете не само вкусна, но и полезна. Ето една рецепта, която включва гинко билоба, босилек и чесън:

Научете повече за Гинко билобата и ползите за здравето от нея.

Съставки:

  • 1/2 чаша пресни листа от босилек
  • 1/4 чаша пресни листа от магданоз
  • 1/4 чаша печени бадеми
  • 1/4 чаша настъргано сирене пармезан
  • 1/4 чаша зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 чаша ядки от гинко билоба
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 350°F.
  2. Разпределете ядките гинко билоба върху лист за печене и ги запечете за около 10 минути или докато леко покафенеят.
  3. Оставете ги да изстинат.
  4. Смесете препечените ядки гинко билоба, листата босилек, листата магданоз, печените бадеми, сиренето пармезан, скилидките чесън, солта и пипера в кухненски робот.
  5. Преработете съставките, докато станат едро нарязани.
  6. Постепенно добавете зехтина към сместа и продължете обработката, докато пестото достигне желаната от вас консистенция.
  7. Опитайте пестото и коригирайте подправките, ако е необходимо.
  8. Можете да сервирате това песто върху паста, да го намажете върху препечен хляб или да го използвате като разядка.

Заключение

Ядките от гинко билоба придават уникален вкус и текстура на пестото, като същевременно могат да осигурят страхотни ползи за здравето. Насладете се! За повече интересни и полезни рецепти натиснете ТУК.

Петя Василева

Петя Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни