Рецепта за чипс от Салвия

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
chips-ot-salviq

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Ние от Здравитал, подкрепяме хората, здравето и природата. Ето защо сме подбрали страхотна гама от различни рецепти, с които да подсилвате здравето, да разнообразявате храната, а защо не и да ви помогнем да станете любители на кулинарията. В днешната полезна рецепта ще ви дадем идея за лесен чипс от Салвия.

Защо да ядем Салвия?

Рода на салвията традиционно се отличават с антиоксидантното си действие и способността си да подобряват функциите на “главата и мозъка”, да подобряват паметта, да ускоряват сетивата и да забавят свързания с възрастта когнитивен упадък. Листата на Салвия съдържат различни биоактивни съединения, включително етерични масла, флавоноиди и фенолни киселини, които осигуряват редица ползи за здравето. Ако искате да прочетете повече информация за растението, натиснете тук.

Необходими съставки

  • 20 пресни листа от Салвия (градински чай) с голям размер, или повече в зависимост от големината им
  • 1 чаша универсално брашно
  • щипка фина сол
  • 3/4 до 1 чаша студена газирана вода
  • фъстъчено или рапично олио за пържене

Как да приготвим

  1. В средно голяма купа смесете брашното и солта.
  2. Налейте водата малко по малко и разбийте (или разбъркайте с вилица) до получаването на гладко тесто. Оставете да се охлади в хладилника за 30 минути.
  3. В среден по големина тиган загрейте около 2 см олио, докато стане горещо, но не пушещо.
  4. Работете на малки порции, по 3-4 листа, за да предотвратите залепването.
  5. Потопете листата градински чай в тестото, за да се покрият напълно, включително и стъблото.
  6. Пържете, докато станат леко златистокафяви и хрупкави от двете страни, като обръщате веднъж.
  7. Прехвърлете в голяма чиния, застлана с хартиени кърпи, за да се отцеди излишното масло. Поръсете със сол и сервирайте горещи.
  8. Насладете се!

Заключение

Да готвим за себе си и семейството си е истинско щастие. А за най-близките да приготвяме здравословни храни е на първо място. Ако рецептата Ви е харесала, разгледайте и другите рецепти, с билки и полезни разстения.

Picture of Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!