Рецепта за чипс от Салвия

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
chips-ot-salviq

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Ние от Здравитал, подкрепяме хората, здравето и природата. Ето защо сме подбрали страхотна гама от различни рецепти, с които да подсилвате здравето, да разнообразявате храната, а защо не и да ви помогнем да станете любители на кулинарията. В днешната полезна рецепта ще ви дадем идея за лесен чипс от Салвия.

Защо да ядем Салвия?

Рода на салвията традиционно се отличават с антиоксидантното си действие и способността си да подобряват функциите на “главата и мозъка”, да подобряват паметта, да ускоряват сетивата и да забавят свързания с възрастта когнитивен упадък. Листата на Салвия съдържат различни биоактивни съединения, включително етерични масла, флавоноиди и фенолни киселини, които осигуряват редица ползи за здравето. Ако искате да прочетете повече информация за растението, натиснете тук.

Необходими съставки

  • 20 пресни листа от Салвия (градински чай) с голям размер, или повече в зависимост от големината им
  • 1 чаша универсално брашно
  • щипка фина сол
  • 3/4 до 1 чаша студена газирана вода
  • фъстъчено или рапично олио за пържене

Как да приготвим

  1. В средно голяма купа смесете брашното и солта.
  2. Налейте водата малко по малко и разбийте (или разбъркайте с вилица) до получаването на гладко тесто. Оставете да се охлади в хладилника за 30 минути.
  3. В среден по големина тиган загрейте около 2 см олио, докато стане горещо, но не пушещо.
  4. Работете на малки порции, по 3-4 листа, за да предотвратите залепването.
  5. Потопете листата градински чай в тестото, за да се покрият напълно, включително и стъблото.
  6. Пържете, докато станат леко златистокафяви и хрупкави от двете страни, като обръщате веднъж.
  7. Прехвърлете в голяма чиния, застлана с хартиени кърпи, за да се отцеди излишното масло. Поръсете със сол и сервирайте горещи.
  8. Насладете се!

Заключение

Да готвим за себе си и семейството си е истинско щастие. А за най-близките да приготвяме здравословни храни е на първо място. Ако рецептата Ви е харесала, разгледайте и другите рецепти, с билки и полезни разстения.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни