Рецепта за “Златна паста”

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
zlatna-pasta-zdravital

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Ние от Здравитал, подкрепяме хората, здравето и природата. Ето защо сме подбрали страхотна гама от различни рецепти, с които да подсилвате здравето, да разнообразявате храната, а защо не и да ви помогнем да станете любители на кулинарията. Научете как да приготвите паста от куркума, за да се възползвате напълно от лечебните свойства на куркумата. Независимо дали я използвате в златно мляко с куркума, къри или смутита, тази домашна рецепта за златна паста е много по-добра от купените от магазина нейни версии.

Защо да хапваме куркума?

Куркумата – и особено нейното най-активно съединение, куркуминът – има много научно доказани ползи за здравето, като например потенциал за подобряване на здравето на сърцето и предпазване от Алцхаймер и рак. Тя е мощно противовъзпалително средство и антиоксидант. Може също така да помогне за подобряване на симптомите на депресия и артрит.

Въпреки че куркумата може да бъде ефективна сама по себе си, смесвайки я с други полезни съставки като канела и джинджифил, можем да подобрим лечебните ѝ свойства. При това положение можете да приготвите тази паста само с помощта на куркума на прах, кокосово масло, черен пипер и вода.

Необходими съставки

  • ½ чаша смляна подправка куркума
  • 1 супена лъжица смляна канела
  • 1 чаена лъжичка пресен джинджифил, настърган
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • ¼ чаша кокосово масло
  • 1 чаша вода

Как се приготвя златна паста?

За да приготвите пастата от куркума, смесете смляна подправка куркума с настърган (или почистен от кората) пресен джинджифил, смляна канела, кокосово масло, черен пипер и вода в малка тенджера на средна температура. Бъркайте непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно.
Съветваме ви да използвате пресен джинджифил, защото е широко достъпен, но можете да използвате и една чаена лъжичка смлян джинджифил вместо пресния му вариант.
Важно е да не го претопляте, тъй като основното съединение в куркумата, куркуминът, губи полезните си свойства, когато се готви по-дълго време.

Заключение

Да готвим за себе си и семейството си е истинско щастие. А за най-близките да приготвяме здравословни храни е на първо място. Ако рецептата Ви е харесала, разгледайте и другите рецепти, с билки и полезни разстения тук.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни