Рецепта за “Златна паста”

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
zlatna-pasta-zdravital

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Ние от Здравитал, подкрепяме хората, здравето и природата. Ето защо сме подбрали страхотна гама от различни рецепти, с които да подсилвате здравето, да разнообразявате храната, а защо не и да ви помогнем да станете любители на кулинарията. Научете как да приготвите паста от куркума, за да се възползвате напълно от лечебните свойства на куркумата. Независимо дали я използвате в златно мляко с куркума, къри или смутита, тази домашна рецепта за златна паста е много по-добра от купените от магазина нейни версии.

Защо да хапваме куркума?

Куркумата – и особено нейното най-активно съединение, куркуминът – има много научно доказани ползи за здравето, като например потенциал за подобряване на здравето на сърцето и предпазване от Алцхаймер и рак. Тя е мощно противовъзпалително средство и антиоксидант. Може също така да помогне за подобряване на симптомите на депресия и артрит.

Въпреки че куркумата може да бъде ефективна сама по себе си, смесвайки я с други полезни съставки като канела и джинджифил, можем да подобрим лечебните ѝ свойства. При това положение можете да приготвите тази паста само с помощта на куркума на прах, кокосово масло, черен пипер и вода.

Необходими съставки

  • ½ чаша смляна подправка куркума
  • 1 супена лъжица смляна канела
  • 1 чаена лъжичка пресен джинджифил, настърган
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • ¼ чаша кокосово масло
  • 1 чаша вода

Как се приготвя златна паста?

За да приготвите пастата от куркума, смесете смляна подправка куркума с настърган (или почистен от кората) пресен джинджифил, смляна канела, кокосово масло, черен пипер и вода в малка тенджера на средна температура. Бъркайте непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно.
Съветваме ви да използвате пресен джинджифил, защото е широко достъпен, но можете да използвате и една чаена лъжичка смлян джинджифил вместо пресния му вариант.
Важно е да не го претопляте, тъй като основното съединение в куркумата, куркуминът, губи полезните си свойства, когато се готви по-дълго време.

Заключение

Да готвим за себе си и семейството си е истинско щастие. А за най-близките да приготвяме здравословни храни е на първо място. Ако рецептата Ви е харесала, разгледайте и другите рецепти, с билки и полезни разстения тук.

Picture of Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!