10 забавни семейни пролетни дейности

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Пролетта е идеалната възможност да излезете и да се насладите на по-топлото време със семейството си. С по-дългите дни и по-меките температури пролетта е идеалното време за участие в различни дейности на открито. Има много семейни пролетни дейности, на които всеки може да се наслади – от посещение на местния парк до разходка сред природата. Независимо дали търсите нещо, което да правите с цялото семейство или само с няколко души, ето 15 забавни семейни пролетни дейности, които ще ви занимават през този сезон.

1.Засаждане на градина е здравословен избор за семейни пролетни дейности

семейни пролетни дейности: засаждане

Едно от най-популярните семейни пролетни дейности е засаждането на градина. Пролетта е идеалното време за създаване на градина, тъй като времето е меко и дните стават все по-дълги. Засаждането на градина е чудесен начин да прекарате качествено време със семейството си, като същевременно учите децата си на ценни умения и насърчавате здравословни хранителни навици. Изведете семейството си навън и започнете да засаждате различни зеленчуци, билки и цветя. Това е не само забавно и полезно занимание, но и ще можете да се наслаждавате на плодовете на труда си години наред.

2. Разходка сред природата е най – класическата от всички семейни пролетни дейности

Друго от класическите семейни пролетни дейности е да се разходите сред природата. Пролетта е чудесно време за опознаване на природата и за наблюдение на промените, които настъпват през сезона. Разходете се из вашия квартал или в близкия парк и вижте какво можете да откриете. Със сигурност ще забележите интересни диви животни и растения, които може би не сте виждали преди. Независимо дали търсите спокойна разходка или по-натоварващ поход, можете да намерите нещо, което да се хареса на всички членове на семейството.

Ползи от сезонното хранене

3. Постройте къщичка за птици

 семейни пролетни дейности: къщичка за птици

Ако търсите занимание, което да държи семейството ви заето за известно време, помислете за построяване на къщичка за птици. Една от най-страхотни семейни пролетни дейности. Къщичките за птици се строят сравнително лесно и могат да осигурят часове наред забавление. Не само ще можете да наблюдавате как птиците идват и си отиват, но и ще им помогнете да се предпазят от природните стихии. Можете да закупите комплект или да създадете свой собствен дизайн с помощта на някои основни материали. След като къщичката за птици е готова, можете да я окачите в двора или терасата си и да се наслаждавате на наблюдението на птиците през целия сезон.

4. Посетещаването на местна ферма е нещо нетипично от всички семейни пролетни дейности

Посещението на местна ферма е друго от чудесните семейни пролетни дейности. Фермите са чудесно място за изследване и опознаване на природния свят. Повечето ферми предлагат образователни програми и дейности за деца и възрастни. Можете да участвате в дейности като доене на крава, събиране на яйца и изследване на полетата. Можете също така да закупите пресни зеленцуци и други пресни продукти от фермата. Посещението на местна ферма е чудесен начин да излезете навън и да опознаете природата, като същевременно подкрепите своята общност.

5. Каране на велосипед

Колоезденето е забавна и здравословна дейност, която може да се ползва от цялото семейство. Пролетта е идеалното време да излезете навън и да изследвате квартала си или близката пътека. Независимо дали търсите спокойно каране или по-предизвикателен маршрут, със сигурност ще намерите нещо, което ще се хареса на всички членове на семейството. Колоезденето е не само чудесно упражнение, но и чудесен начин да изведете семейството навън и да изследвате природата.

 семейни пролетни дейности: каране на колело

6. Риболова е една от многото семейни пролетни дейности

Риболовът е едно от класическите семейни пролетни дейности, на което могат да се насладят всички възрасти. Независимо дали сте начинаещ или опитен рибар, със сигурност ще има по нещо за всеки. Прекарайте един ден на езерото или потока и си уловете вечеря. Риболовът е не само чудесен начин да се отпуснете, но и чудесен начин да се сближите със семейството си.

7. Поемете на живописна разходка

Възползвайте се от по-топлото време и направете живописна разходка със семейството си. Направете еднодневно пътуване или пътуване през уикенда и разгледайте околността. Независимо дали търсите близък град или място за бягство през уикенда, със сигурност ще намерите нещо, което ще се хареса на всички. Това е не само чудесен начин да излезете и да изследвате, но и чудесен начин да прекарате качествено време със семейството си.

8. Направете си пикник

Пикниците са чудесен начин да прекарате време със семейството си, докато се наслаждавате на природата. Опаковайте няколко закуски и се отправете към близкия парк или плаж. Не забравяйте да вземете със себе си няколко игри на открито като фризби или бадминтон, за да направите пикника по-забавен. Това е не само чудесен начин да излезете и да се насладите на слънчевите лъчи, но и чудесен начин да се сближите със семейството си. Така, че е прекрасен избор за списъка със семейни пролетни дейности.

 семейни пролетни дейности: пилник

9. Отидете на геокешинг

Геокешингът е вълнуващ начин да изследвате района си и да се забавлявате със семейството си. Геокешингът е игра, подобна на търсене на съкровища, при която използвате GPS, за да откриете скрити кешове. След като откриете кеша, можете да разменяте предмети с другите участници. Това е чудесен начин да излезете и да изследвате района си, като същевременно се забавлявате със семейството си.

10. Запалете си огън

Прекарайте една вечер със семейството си около бумтящ огън. Това е не само чудесен начин да се стоплите, но и чудесен начин да се сближите със семейството си. Съберете се около огъня и изпечете няколко маршмелоуса или направете димки. Не забравяйте да вземете със себе си няколко игри на открито, които да играете, докато сте там.

Заключение

Пролетта е идеалното време да излезете и да се насладите на топлото време със семейството си. С толкова много забавни семейни пролетни дейности, от които можете да избирате, със сигурност ще намерите нещо, което да се хареса на всички. От засаждане на градина до палене на огън – има много начини да излезете и да изследвате природата със семейството си през този сезон.

Петя Василева

Петя Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни