Тренировки за бързо отслабване

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
trenirovki-za-barzo-otslabvane

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Ако искате да отслабнете бързо, ще трябва да спортувате редовно. Правилно планираните и изпълнявани високоинтензивни тренировки могат значително да намалят нивата на телесните мазнини, да подобрят вашите аеробни и мускулни фитнес нива и да ви помогнат да поддържате здравословно тегло за цял живот. Направен добре, планът за упражнения може да бъде изключително ефективен и да ви помогне да свалите килограми бързо и ефективно.

Когато създавате план за упражнения за бърза загуба на тегло, трябва да имате предвид три основни компонента: сърдечно-съдови упражнения (аеробика), силови тренировки и разтягане.

1. Сърдечно-съдови тренировки за отслабване

Сърдечно-съдовите упражнения или аеробиката, са упражнения като бягане, джогинг, колоездене, плуване и други, които осигуряват устойчиво ниво на умерена до висока интензивност. Този тип тренировки за отслабване са от решаващо значение за изгарянето на калории. Поради тази причина е ключово този тип тренировки да бъдат включени във всеки един план за упражнения, ако се стремите към бърза загуба на тегло. Те трябва да присъстват в 3-4 дни от седмицата за поне по 20-30 минути.

trenirovki-za-barzo-otslabvane

Проучвания показват, че аеробните упражнения могат да бъдат също толкова ефективни за загуба на мазнини, колкото и ограничаването на калориите и дори могат да бъдат по-ефективни при дългосрочното поддържане на теглото.

Транс-мазнините – основният причинител на сърдечни заболявания>>

2. Силови тренировки

Силовите тренировки за отслабване също са изключително важни за отслабването. Те са насочени към определени мускулни групи за изпълнението на конкретно упражнение, вместо да разчитат на гравитацията и телесното тегло. Когато изграждате чиста мускулатура, скоростта на метаболизма ви се повишава и изгаряте калории дори докато почивате.

Тренировки за бързо отслабване 2

Вашият план за упражнения трябва да включва силови тренировки 2-3 дни в седмицата, като използвате упражнения като клекове, преса за крака, мъртва тяга, преса за гърди, набирания, раменни преси.

Мини тренировки при липса на време>>

3. Разтягане в тренировъчна програма за отслабване

И накрая, разтягането също трябва да бъде включено във вашата тренировъчна програма за отслабване. Разтягането увеличава гъвкавостта и обхвата на движение и дори може да помогне за подобряване на стойката. Развива по-добра координация на вашите мускули и стави, което води до повишен баланс, стабилност и сила. Трябва да правите стречинг упражнения 2-3 дни в седмицата и да се фокусирате върху упражнения, които са насочени към цялото ви тяло.

Тренировки за бързо отслабване 3

Защо имаме нужда от почивка и възстановяване след тренировка?>>

За да ви дадем пример за ефективен план за упражнения за бърза загуба на тегло, ето примерна 1-седмична рутина:

  • Понеделник: 30 минути умерено интензивно бягане; 20 минути стречинг; 10 серии по 5 клека;
  • Вторник: 20 минути високоинтензивна интервална тренировка (HIIT); 30 минути стречинг;
  • Сряда: 30 минути плуване; 5 серии по 8 гърдни преси; 5 серии от по 8 повторения;
  • Четвъртък: 40 минути колоездене; 20 минути стречинг; 3 серии от по 10 преси за крака;
  • Петък: 30 минути джогинг; 30 минути стречинг; 5 серии от по 8 набирания;
  • Събота: 25 минути HIIT; 5 серии от по 8 раменни преси; 10 серии от 5 повторения на мъртва тяга;
  • Неделя: Почивка.

Както можете да видите, този план за упражнения съдържа различни упражнения, насочени към различни мускулни групи. Между високоинтензивни тренировки, аеробните и силовите дейности можете да очаквате бързо изгаряне на много калории. Това ще доведе до по-бърза загуба на тегло. Освен това този план включва набор от упражнения за разтягане, които помогнат за подобряване на гъвкавостта, позата и баланса.

Колко протеин е нужен за изграждане на мускули?>>

Имайте предвид, че ако сте начинаещ, няма да ви е лесно да изпълните максимално този тренировъчен план. В началото, в зависимост от вашето ниво, можете да започнете постепенно. Докато поддържате своя план за упражнения, ще почувствате как изграждате издръжливост и бавно ще можете да правите дори повече упражнения от изброените по-горе!

Заключение

Като добавите този план за упражнения към вашия режим на живот, вие ще сте сигурни, че целите ви за отслабване ще се осъществят бързо и ефективно. Чрез комбинацията от аеробни, силови тренировки и упражнения за разтягане ще можете бързо да свалите килограми, като същевременно се грижите за поддържането на здраво тяло.

Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни