Укрепена имунна система за вашите деца

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
ukrepena-imunna-sistema-za-vashite-detsa

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Като родител една от най-големите Ви грижи е здравето на децата Ви. Ако можехте, щяхте да размахвате вълшебна пръчица, за да се уверите, че те никога няма да се разболеят. За съжаление не можете. Добрата новина е, че все пак има неща, които можете да направите, за да подсилите имунната система на децата си. Повечето от тях са лесни и практични!

Съставихме списък с някои от най-добрите и най-лесни начини да заздравите имунната система на децата си със здравен тласък. Те ще ви помогнат да не губите всичките си пари или по-лошо – разсъдъка си.

1.Позволете им да се изцапат!

zdrava-imunna-sistema-za-vashite-deca-1

Това може да изглежда контрапродуктивно, но стотици изследвания показват, че ако позволите на децата си да бъдат изложени на бактерии, в неща като кал или мръсотия, това ще направи чудеса за имунната система на организма им на по-късен етап. Въпреки че в началото може да се разболеят, излагането им на микроби от ежедневието, реално помага на имунната система да се преборва с бактериите по-бързо и по-ефективно в бъдеще. Това не означава, че трябва целенасочено да излагате децата си на опасни болести. Но когато се случи докосване на играчки в детската градина или хапване на неизмити плодове например, се отпуснете и оставете децата да правят това, в което са най-добри, а точно да преоткриват нещата около тях.

2.Давайте им нужните витамини и пробиотици за по-здрава имунна система

Това е още един евтин и лесен начин да поддържате здравето на децата си под контрол. Съществуват стотици различни витамини, минерални добавки както и пробиотици за деца и тийнейджъри. Те помагат на имунната система в организма да работи правилно и на пълни обороти. Тези хранителни добавки попълват добрите бактерии, които я поддържат здрава. 

Бонус: Има разнообразие от витамини, които може да вземете за вашите деца. Предлагат се с различни вкусове или форми, които децата да обикнат. Само се уверете, че нямат достъп до тях, когато са без надзор, за да не изядат твърде много наведнъж и за да не ги объркват за бонбони!

3. Въведете час за лягане

Нека бъдем искрени тук и осъзнаем, че умореното дете се разболява много по-лесно от добре отпочиналото. Това е така, защото когато телата им са изтощени, те са по-податливи на ежедневните микроби, вируси и бактерии. По този начин тяхната имунна система е по-уязвима и чувствителна на условията около тях, особено през есенно-зимните периоди. Важно е да наложите подходящо ранно лягане. По този начин може да гарантирате, че децата Ви ще се събудят в по-добро настроение, по-бодри и в по-добра позиция да се борят с болестите. В допълнение ще си осигурите повече спокойствие през нощта!

4.Приемайте антибиотици по правилния начин

Увеличаването на броя на супербактериите (инфекции, които са устойчиви на антибиотици) се дължи на: 

  1. Приемането на антибиотици, когато не са необходими;
  2. Незавършването на дозата напълно. 

Антибиотиците няма да помогнат при настинка или възпалено гърло, освен ако не е налице активна инфекция. Това може да е инфекция на синусите или стрептококи. Даването на антибиотици на детето Ви, от които не се нуждае е напълно излишно. Не само няма да му помогне да оздравее, но ще унищожи добрите бактерии в организма му и ще отслаби способността на имунната система да се бори с това, което има сега и в бъдеще.

Освен това, ако лекарят все пак предпише на дете Ви антибиотици, уверете се, че то приема цялата доза (дори ако започне да се чувства по-добре). Често децата могат да започнат да се чувстват по-добре, преди бактериите да са напълно умъртвени. Ако спрете антибиотиците, бактериите могат да пораснат отново по-силни и да съборят имунитета на Вашето дете и дори да се имунизират срещу споменатия антибиотик. Това може да се превърне в страшно положение, в което никой не иска да постави детето си.

5.Насърчавайте ги към физически упражнения

Не е изненада, че имунната система има полза от редовните физически упражнения и здравословния начин на живот. Упражненията не само предизвикват промени в белите кръвни телца, които се борят с болестите. Временното повишаване на телесната температура след потене може да помогне и за унищожаването на бактериите! Не е необходимо да водите децата си на десеткилометрови бягания, за да видите ползите от физическите упражнения. Обикновените игри на кикбол или скачане на въже с приятели, или участието в спортни занимания могат да Ви помогнат и да гарантират, че имунната система на Вашето дете ще стане по-силна, както и сърцето и мускулите на детето Ви по-здрави!

6.Не ги се лишавайте от плодове

Витамин С е един от най-важните витамини, когато става въпрос за имунната система. Има причина хората да приемат капки с витамин С, когато започнат да се чувстват зле! Витамин С не само помага за унищожаването на микробите, но и укрепва имунната система като цяло. Най-хубавото е, че витамин С се съдържа в почти всеки плод. Висока концентрация има в портокалите, черешите, кивито, ябълките и др. Плодовете са класически любими на децата заради сладкия си и сочен вкус. И по тази причина вероятността да чуете оплаквания от Вашето дете, когато включите повече плодове в диетата му, са минимални.

7.Ако са болни, оставете ги да си починат

Макар че никой родител не иска да вижда детето си болно в леглото, насърчаването му да става и да продължава ежедневието си, когато все още се чувства отпаднало, може да отвори вратата за връщане на същото заболяване (или друго). Почивката е най-важното нещо за имунната система, докато тя работи усилено. Поради тази причина понякога това да осигурите на вашето дете допълнителен болничен ден от училище и да му позволите да гледа анимационни филми може да е най-добрият вариант за него. Изпратете ги обратно на училище едва когато се почувстват по-добре, имунитета им е подсилен и вече не са заразни – не искате да разболеете останалите.

8.Използвайте основни хигиенни практики, като миене на ръцете

Миенето на ръцете в продължение на 20 секунди е най-добрият начин за предпазване от грип, но също така и за предпазване от други заболявания и засилване на имунната система. Повечето микроби попадат върху ръцете ни, а след това в устата, носа или очите ни, откъдето ни заразяват. Поддържането на чистота чрез миене на ръцете, редовното взимане на вана или душ и миенето на зъбите са чудесен начин да се предпазим от микробите и да предотвратим заболяванията. Не забравяйте да научите децата си как да правят всички тези неща правилно и ще имате много по-здраво и щастливо семейство.

Това несъмнено са едни от най-добрите и най-ефикасни начини, с които да укрепите имунната система на вашите деца. Най-хубавото е, че повечето от тези съвети са полезни и поради други причини. Те допринасят за по-здраво дете във всяко едно отношение, а и дори помага и на Вас да запазите спокойствие, че нещата са под контрол и вашите деца са изградили достатъчно здрав и силен имунитет.  

В Здравитал държим на това да осигурим на нашите клиенти най-добрите и практически съвети и насоки. Те са способ и насока, които да използваме в нашето ежедневие. И както всяка една практика тя има нужда от правилните инструменти, които да помогнат за по-големи резултати. От Здравитал предлагаме продукт, който включва всички нужни витамини и хранителни вещества в балансирани дози за Вашата имунна система – Поливитерал

[row] [col span__sm=”12″] [title style=”center” text=”ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ПО ТЕМАТА” icon=”icon-angle-down”] [blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”11269,6994,11182,5873,9879,9592,8618,7094″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [title style=”center” text=”ПРОДУКТИ, КОИТО МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ” icon=”icon-angle-down”] [ux_products ids=”8788,624,2191,2200,2187,568,2175,3742″] [/col] [/row]
Надежда Димитрова

Надежда Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни