Гимнема силвестре – невероятна билка, но непозната

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Днешната статия е посветена на една по особена билка – Гимнема Силвестре.

Какво представлява Gymnema sylvestre?

Gymnema sylvestre, „разрушител на захар”, получава прякора си от ефектите, свързани с метаболизма на захарта. Смята се, че бори диабета и помагат при отслабване, докато най-особената му способност е, че временно потиска вкуса на захарта на езика. Гимнема Силвестре се е използвало в билковата медицина при лечение на диабет в продължение на почти две хилядолетия.

Екстрактите от Гимнема Силвестре обикновено са приготвени от листата, въпреки че корените се използват и в традиционната медицина. Един от най-важните компоненти в листата на Гимнема Силвестре са сапонините. Те могат да помогнат за намаляване на холестерола и борба с рака.

Каквис са позлите за здравето от билката Гимнема Силвестре?

Диабет

Смята се, че екстрактите от гимнема помагат за подобряване на диабета чрез комбинация от няколко действия: забавяне на абсорбцията на глюкоза в червата, стимулиране на отделянето на инсулин от панкреаса, като същевременно помага за регенерирането на клетките, които го произвеждат и коригиране на употребата и съхранението на глюкоза в тялото.

Управление на теглото

Екстрактите от Гимнема могат да подпомогнат загубата на тегло, като помагат за контролиране на сладкия глад и като намаляват усвояването на глюкоза и мазнини от червата.

Сърдечни заболявания

Диета с високо съдържание на мазнини може да повиши холестерола. Това е рисков фактор за атеросклероза, която може да се развие в коронарна болест на сърцето.

Също така помага при:

  • Язви
  • Артрит
  • Имунитет

Екстрактите от гимнема се използват предимно за подпомагане на контрола на диабета, а някои хора също го използват за контрол на захарния апетит. Други приемат екстракти от Гимнема, за да контролират нивата на холестерола.

Високите нива на кръвна захар могат да бъдат много опасни, но и това се отнася и за прекалено ниските, които могат да причинят замаяност, виене на свят, прилошаване, гадене и дори кома.

Зеофит Д

Зеофит Д

Както предполагаме се досещате, Зеофит Д (диабет) е предназначен основно за диабетици, а билката Гимнема Силвестре една от ползите й е точно за диабета. Тази й склонност се дължи отчасти на способността на билката да поддържа нивата на кръвната захар в нормални граници, както и да оказва положително влияние върху производството на инсулин. Именно Зеофит Д подпомага процесите на отделяне на токсини и свободни радикали и на минералния обмен в организма. Подпомага потентността и издръжливостта. Нормализира нивата на кръвна захар в организма.

Билката Gimnema Sylvestis спомага за поддържането на здрави функции на панкреаса. Като работи директно върху кръвта, тя поддържа нивата на кръвна захар в норма.

Гимнема Силвестре е билка с произход от тропическите гори на Южна и Централна Индия. Дъвченето на листата потиска усещането за сладко. Този ефект се дължи на присъствието на специфични киселини.

Въпреки че Гимнема Силвестре може да блокира абсорбирането на захарта, е много важно да се поддържа здравословна и балансирана диета и редовно да сте физически активни. Когато се използва като част от цялостна стратегия за редуциране на теглото, Гимнема Силвестре може да допринесе значително за постигане на отличен резултат.

В заключение

Билката Гимнема Силвестре е добър съюзник в отслабването. Чрез потискането на апетита и абсорбцията на захар, билката неслучайно е наричана „разрушител на захар”. Продуктът Зеофит Д, който съдържа Gimnema Sylvestis, е страхотен начин човек, било то диабетик или не, да се справи с излишните килограми и да вкара тялото си в ритъм.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни