7 симптома и причини на отслабен имунитет

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Отслабеният имунитет е сериозен проблем, който влияе върху здравето и енергията ни. В този материал ще разгледаме не само 7, а 8 симптома, които могат да подскажат, че имунната ви система е под напрежение и какви стъпки можем да предприемем, за да я подкрепим.

1. Умора

Въпреки че умората след тежка работа или упражнения е нормална, постоянното изтощение, лесно задъхване или въздействие на малки промени върху енергията и настроението ви могат да бъдат сигнали за отслабена имунна система. Опитайте се да установите режим на съня и да въведете здравословни хранителни навици в ежедневието си.

2. Чести бактериални и вирусни инфекции

Ако редовно посещавате личния си лекар и приемате антибиотици за възпаления в ушите, белите дробове, гърлото и други, това може да бъде резултат от неспособността на вашия организъм да се бори успешно с болестите. Подкрепете вашия имунитет с хранителни и билкови добавки, избягвайки излишната употреба на антибиотици, които може да доведат до резистентност на бактериите.

отслабен имунитет

В случай на отслабен имунитет, поливитамините със съдържание на витамини и минерали, включително витамини A, C, D3, E, B1, B6, B12, магнезий, селен, хром, цинк, калций, ресвератрол, кверцетин, ехинацея и ашваганда, могат да бъдат полезни за подпомагане на имунната система. Разнообразете хранителния си режим с богати на тези вещества храни.

3. Алергии и имунитет

Алергиите могат да бъдат предизвикателство за тялото, а способността му да се справя с тях зависи от състоянието на имунитета. Подсилете имунната си система с цел да подобрите справянето с алергични реакции.

4. Трудно заздравяване на рани

Трудно заздравяване на рани може да бъде симптом на имунен дефицит, свързан с дефицит на цинк. Цинкът играе ключова роля в регенерацията на клетките и заздравяването на раните. Разнообразието на причините е голямо, но допълнителните витамини и минерали могат да помогнат в този процес.

5. Хранителни алергии

Имунната система често реагира на хранителни алергии, които могат да подчертаят отслабен имунитет. Следете реакциите на организма си към определени продукти и избягвайте тези, които предизвикват негативни симптоми.

Поливитерал – Повече от Витамини

  • Подобрява функцията на имунната система
  • Ободрява и тонизира
  • Помага в борбата със стреса
  • Предпазва от вируси и инфекции
  • Добър за диабетици
  • Подходящ за профилактика

Опаковка: 30 таблетки

6. Хроничен стрес

Хроничният стрес е голямо бреме за имунната система. Постоянният стрес може да доведе до увеличаване на нивата на кортизол в организма, което подкопава ефективността на имунната система. Методи за справяне със стреса, като йога или медитация, могат да помогнат в укрепването на имунитета.

7. Непълноценно хранене

Липсата на определени хранителни вещества, като протеини, желязо и витамини, може да допринесе за отслабването на имунната система. Включете богати на хранителни вещества продукти във вашия режим, за да поддържате здравословен баланс.

Заключение

Отслабеният имунитет изисква внимание и грижи. Следете за симптомите и вземете необходимите мерки за подкрепа. Променете начина си на живот, включително хранителния режим и методите за справяне със стреса.

Петя Василева

Петя Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни