Махане на камъни в жлъчката по естествен начин

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Махане на камъни в жлъчката по естествен начин

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Камъните в жлъчката представляват често срещано и болезнено състояние, което засяга множество хора по света. Стандартните методи за лечение на този проблем включват хирургични процедури, които често са сложни и изискват дълъг период на възстановление. В последно време, научните изследвания привличат внимание към потенциала на природните решения, които могат да помогнат при отстраняването на жлъчните камъни. В тази статия ще разгледаме научните аспекти на четири мощни билки – глухарче, бял трън, куркума и артишок – и тяхната роля в подпомагането на естественото махане на камъни в жлъчката.

Глухарче за махане на камъни в жлъчката

Глухарчето, известно още като Taraxacum officinale, отдавна се познава за своите лечебни свойства. Когато става въпрос за махане на камъни в жлъчката, глухарчето се явява мощен природен помощник. То съдържа съединения като тараксацин и тараксастерол, които стимулират производството на жлъчка и подпомагат нейния поток. Този ефект помага при разграждането на жлъчните камъни, особено тези, съдържащи холестерол.

Бял трън при камъни в жлъчката

Белият трън, или Silybum marianum, е още едно естествено средство, което показва обещаващи резултати при премахването на жлъчните камъни. Този растеж съдържа силимарин, известен със своите мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Изследванията показват, че силимаринът стимулира производството на жлъчка и спомага за разграждането на жлъчните камъни, основани на холестерол. Също така, този компонент предпазва чернодробните клетки и подпомага функцията на черния дроб, което е от съществено значение при премахването на камъните.

Здравитал Трибор Делта Единична
махане на камъни в жлъчката
Здравитал Трибор Делта Единична

Трибор Делта – Екстракт от Бабини Зъби, Бял Трън и Корен Глухарче за Черен Дроб – 500 мл

49,00 лв.

Ново! Уникалната Трибор формула с Бабини Зъби, Бял Трън и Глухарче!

  • Подобрява функцията на черния дроб
  • Подпомага храносмилането
  • Намалява инсулиновата резистентност
  • Подпомага здравето на костите
  • Намалява нивата на холестерола
  • Полезен при борба с килограмите
  • Камъни в жлъчката

Опаковка: 500ml водно-парен извлек от Бабини Зъби, Бял Трън и Глухарче

Куркума

Куркумата, древна подправка с ярка жълта цвят, която се използва широко в индийската кухня, е привлекла вниманието заради своите здравословни ползи. Куркуминът, активен компонент в куркумата, предлага мощни противовъзпалителни свойства. Някои изследвания предполагат, че куркумата може да подпомогне премахването на камъните в жлъчката и поддържането на здравето на черния дроб. Този природен антиоксидант може да помогне и за намаляване на възпалението и болката, свързани с камъните в жлъчката.

Артишок при камъни в жлъчката

Артишокът, част от семейството на магарешкия бодил, е известен с ползите си за храносмилането. Този зеленчук съдържа цинарин, който стимулира производството на жлъчка в черния дроб, помагайки при разграждането на холестеролния камък. Освен това артишокът има антиоксидантни свойства, които могат да намалят възпалението и болката, свързани с камъните в жлъчката.

Прочети повече:Панкреатит

Заключение

В заключение, включването на тези природни средства в хранителния ви режим може да бъде полезно при подпомагане на отстраняването на камъните в жлъчката. Не забравяйте, че този проблем може да бъде много сериозен и понякога се налага спешно премахване чрез хирургическа намеса.

Петя Василева

Петя Василева

1 comments

  1. Диана Петкова

    Искам да ви запитам трябва да ги комбинирам 4-те компонента или да ги пия по отделно за премахване на камъни в жлъчката. И ако има някаква комбинация бихте ли ми я написали. Благодаря ви предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни