Сатурнова дупка – какво е и как ни влияе?

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Сатурнова дупка

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Сатурнова дупка е астрологическо явление, което възниква поради определени геометрични отношения между планетите в нашата слънчева система. Счита, че влияе на емоциите, здравето и живота ни в периода от около 40 дни преди нашия рожден ден.

В тази статия ще разгледаме какво е Сатурновата дупка, как въздейства това явление върху нас и как можем да се подготвим и да използваме това време за своята полза.

Какво е Сатурнова дупка?

Сатурновата дупка започва 40 дни преди рождения ни ден, когато планетата Сатурн е в ретроградно движение спрямо нас. Това означава, че Сатурн се движи обратно в зодията и това е астрологическо явление. То възниква поради определени геометрични отношения между планетите в нашата слънчева система.

Това явление е известно със символичните и енергийни вибрации на Сатурн и те се считат за силно влияние върху живота ни. Не е научно доказано, че планетите и техните движения имат пряко влияние върху живота ни. Въпреки това за много хора астрологията представлява средство за самооткриване и саморазвитие. Тя помага да осъзнаем и прегледаме различни аспекти на нашите животи.

Как влияе върху нас?

Сатурновата дупка може да изглежда като негативно влияние. Това е така, тъй като може да доведе до усещане за голямо изпитание, налагане на ограничения и предизвикателства. Въпреки това много астролози вярват, че това е средство за постигане на растеж и развитие, преминаване през различни предизвикателства и укрепванене на личността ни.

В основата на тези вярвания стои фактът, че Сатурн е планета на усърдието, дисциплината, реда, преодоляването на предизвикателства и обществената отговорност. Следователно, този период може да ни помогне да станем по-осъзнати за собствените си нужди и цели, да се изправим пред своите страхове и да изградим по-дълбоко себеуважение.

Здраве и емоции по време на Сатурнова дупка

Сатурнова дупка

Сатурн управлява главно опорно-двигателната система , кожата и зъбите. Следователно, през този период, може да се появят здравословни проблеми, свързани с тези системи. Например, може да има затруднения с гърба, скелетните мускули, кожата или зъбите.

Но тези физически проблеми могат да бъдат свързани с емоционални или духовни проблеми, които са свързани с Сатурн. Например, може да се появят проблеми с усещането за страхове, недоволнство, чувството за разочарование, критика към себе си и други емоционални проблеми.

Как да се подготвим за Сатурновата дупка?

След като ви обяснихме, че дори и да е неприятен, този 40-дневен период преди всеки ваш рожден ден е необходим, ви предлагаме няколко начина да се справите с леката криза:

  • Почистете дома си и се отървете от всичко ненужно – особено от материалните неща като стари вещи, дрехи и мебели. Така ще освободите място за новото, което чака да влезе в живота ви.
  • Почистете и тялото си с режим за отслабване – диета с физически упражнения. По този начин ще се отървете от излишните килограми и ще влезете във форма за почивката си. А обновеното ви тяло ще изглежда по-добре в празничното облекло.
  • Избягвайте да вземате важни решения. Ако отдавна не се чувствате щастливи в една връзка или не сте оценени в работата, изчакайте да мине рожденият ви ден. Възможно е всичко да е наред и само възприятието ви да е било по-мъгляво и замъглено.
  • Бъдете скромни, усърдни в работата си и търпеливи. Когато говорим за криза на Сатурн, нищо не помага така, както да си свършим работата отговорно и навреме.
  • Отпуснете миналото с благодарност, без да се измъчвате или да поставяте под въпрос, приемайки, че то се е случило точно така, както е трябвало да се случи. Изобилието идва при тези, които го ценят.
  • Не предприемайте нови начинания. Оставете новата работа или любов за след рождения си ден. Планирайте бъдещето, но оставете активните действия за след празника си. Ако се чувствате напрегнати, разходете се на чист въздух.

Прочети повече:Храна според зодията (част 3): Везни, Скорпион, Стрелец

Заключение

Сатурновата дупка представлява период от около 40 дни преди нашия рожден ден, когато планетата Сатурн е в ретроградно движение спрямо нас. Този период може да въздейства на емоциите, здравето и живота ни, като може да доведе до различни предизвикателства и препятствия.

Независимо дали вярвате във влиянието на астрологията върху живота ни или не, можем да приемем факта, че този период може да ни помогне да станем по-силни и да постигнем по-голям растеж и развитие, като укрепим духа си и усъвършенстваме пътя към осъзнатостта.

Петя Василева

Петя Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни