Грижа за косата в домашни условия

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Грижа за косата - Здравитал

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Всички знаем, че особено за дамите, грижата за косата е много важен фактор в тяхното ежедневие. И тъй като не всеки може да си позволи закупуването на различни продукти от магазините, може да се премине към алтернативни варианти. Когато се стигне до момент, в който косата е силно изтощена – неминуемо е добре взимането на адекватни мерки. Домашните маски овлажняват, укрепват, намалят пърхот и косопад. Това са бързи, лесни и много често ефективни методи, които са прилагат изключително бързо и не отнемат голяма част от ежедневието. Естествените маски оставят косата хидратирана, мека, подхранена и блестяща. Тези методи имат и някои предимства – например човек е в състояние да контролира прилагането на всяка съставка и да прецени съответната дозировка.

Домашните маски не могат да променят структурата на косата. Честотата на използване зависи от типа прическа. Грубата на допир коса и цъфтящите краища могат да бъдат третирани с хидратираща маска няколко пъти в седмицата. Тук трябва да отбележим, че честото боядисване, особени при обезцветяване, може да нанесе отрицателни последствия. Когато косата е изложена на слънце и силен вятър, лошите резултати се засилват – особено през лятото.

Какво представлява косата

Косата е космената обвивка на главата при хората. Реално това е струпване на косми, израстващи на голяма гъстота в дадена площ. Обикновено говорим за еднакъв размер и цвят. Космите на косата имат различна структура, спрямо тези от други части на тялото. Около три-четвърти от хората по света имат естествено тъмна или светла коса. Косите могат да са къдрави, прави, чупливи.

Някои видове домашни маски за коса

Съществуват множество различни видове маски за коса, като всяка от тях има своите ползи спрямо съставките си. Сега ще Ви предложим няколко изпитани варианта за вашата коса:

Маска с кокосово масло и мед.

И двете съставки – кокосово масло и мед, присъстват в голям брой домашни маски за коса.

КОКОСОВО МАСЛО

Кокосовите орехи могат да бъдат вълшебната съставка за вашата коса. Кокосовото масло може да се използва за коса и кожа, като здравословна мазнина за готвене, подпомага храносмилането, поддържа естествените хормони на тялото и като цяло, ползите от кокосовото масло са безкрайни! Кокосовото масло ще направи косата ви мека и ще предотврати накъсването на косъма поради високите си способности за задържане на влага. Тъй като кокосовото масло съдържа мастни киселини, то прониква в косата по-дълбоко от обикновените балсами, което води до красива мека, копринена и блестяща коса.

ПЧЕЛЕН МЕД

Ползите от меда са безкрайни! Първо, медът е чудесен естествен овлажнител. Това е особено полезно, ако имате суха коса и се нуждаете от допълнителна хидратация. Спомага за изглаждането и омекотяването на косата Ви и връща изгубеният блясък. Той присъства в различни маски за коса и разкрасителните маски за лице.

СЪСТАВКИТЕ: 1 супена лъжица кокосово масло, 1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне: Смесете всички съставки в купа, прехвърлете сместа в тенджера и загрейте, докато се разтопи и придобие течно състояние. Нанесете приготвената домашна маска за коса върху косата отгоре надолу и покрийте с шапка за баня. Оставете да престои 15-20 минути и изплакнете.

Домашна маска за растеж с канела и кокосово масло

КАНЕЛА

Канелата има антимикробни свойства, които помагат на косата да расте, помага при пърхот, косопад и също така укрепва вашите космени фоликули. Когато се прилага върху косата, канелата стимулира циркулацията на скалпа, подобрявайки притока на кръв към космените фоликули и води до стимулиран растеж на косата. Ако искате по-дълга коса, това е маската за вас.

СЪСТАВКИ: 1 супена лъжица кокосово масло, 1 чаена лъжичка канела

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Смесете тези двете съставки в купа и се уверете, че са смесени добре. Разделете косата на две и започнете да нанасяте от скалпа към краищата. Използвайте върховете на пръстите си, за да втриете маската в корените на косата. Вържете косата и покрийте с кърпа или шапка за баня. Оставете тази домашна маска да престои 30-45 минути и след това изплакнете с шампоан и балсам. Тази маска е най-добра и най-ефективна, ако се използва в продължение на една седмица.

Маска с яйце и лимон за мазна коса

ЯЙЦА

Яйцата са богати на витамини за коса – А, D и Е, протеини и мастни киселини, които помагат за запазването на блясъка в косата.

ЛИМОНИ

Лимонът е най-подходящ за тези с мазен скалп, тъй като лимоновият сок има способността да абсорбира излишните мазнини в скалпа. Лимонът е с високо съдържание на витамин С, което води до силна коса, а киселинната му природа ще ви помогне да почистите косата от всякакви депозирани продукти и прах. Лимонът съдържа и съединение, наречено „лимонѐн“, което придава блясък на скучната безжизнена коса. Лимоновият сок е чудесен и за борба с пърхота, тъй като има противогъбични свойства.

СЪСТАВКИ: 1 яйчен белтък, ½ лимон

НАЧИН НА УПОТРЕБА: Разбийте белтъка. Добавете изстискания лимон в купа. Смесете яйчния белтък и лимоновия сок заедно и разбъркайте докато получите гладка консистенция. Нанесете върху влажна коса отгоре надолу вържете косата и покрийте с шапка за баня. Оставете тази маска да престои 30-45 минути и изплакнете с шампоан и балсам.“

Съвет от нас

Продукт, който може да бъде изключително благоприятен за заздравяването и растежа на вашата коса е Новофан, на капсули. В продукта се съдържат двете аминокиселини, изграждащи косата и още много полезни съставки, което прави неговата формула изключително ефикасна за Вашата коса!

[row] [col span__sm=”12″] [title style=”center” text=”ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ПО ТЕМАТА” icon=”icon-angle-down”] [blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”7781,6633,6628,6611,6619,5105″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [title style=”center” text=”ПРОДУКТИ, КОИТО МОГАТ ДА ВИ ПОМОГНАТ” icon=”icon-angle-down”] [ux_products ids=”2205,2207,2191,2356″] [/col] [/row]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни