Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
Билки за зодии 4 - Здравитал

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Дойде време да разгледаме и връзката между растенията, планетите, елементите и останалите зодиакалните знаци: Везни, Скорпион, Стрелец и Водолей.

Сега ще Ви представим последната – четвърта част от нашата поредица “Билки за зодии”.

Коя билка отговаря за конкретна зодия?

Всеки зодиакален знак има билка, която отговаря за него спрямо планетите, звездите и елементите (въздух, вода, земя и огън).

Везни

Латинското име на билката “дамската мантия” е alchemilla, произлиза от алхимията и отдавна се смята, че носи лечебна енергия. Свързана с Венера, управляващата планета на Везни, тази билка е най-известна с това, че помага при менструални проблеми. Но има и много разкрасяващи свойства. От изсушени листа на дамска мантия може да се направи добър избистрящ тоник за лице.

Зодия Скорпион

Всички чушки попадат под властта на Марс, управляващата планета на Скорпиона. Ако ви се прииска да вибрирате с вашия планетарен управител, позволете си нещо пикантно. Лютият червен пипер е в основата на кайенския пипер и именно това му придава невероятна сила. Това е и причината кайенския пипер да отговаря именно за Скорпионите. Свойствата на му са подобни на тези на Марс – горещи като червения цвят. Марсианските билки също помагат за култивиране на чувство за смелост, увереност и мотивация, така че е полезно да ги използвате, когато сте на път да поискате увеличение на заплатата или да направите предложение за брак например.

Стрелец

Юпитер управлява Стрелеца и е най-голямата от всички планети. Склонна да отделя повече енергия, отколкото получава, енергията на Юпитер усилва това, което влиза в контакт с нея. Ашвагандата е адаптогенна билка, предназначена да ни помогне да се докоснем до висшата мъдрост, успех и експанзивност – идеална за идеалистичния и търсещия истината Стрелец.

Зодия Водолей

Управлявани от студен и сух Сатурн, хората попадащи под зодиакалния знак на Водолей трябва особено да внимават за кръвообращението си. Дивият морков има затоплящ ефект върху тялото поради своите пикантни и горчиви качества. Тази топлина подпомага насищането с кислород, помагайки за предотвратяване на проблеми като разширени вени, към които Водолеят може да е склонен. Дантелата на кралица Ан (другото наименование на дивия морков) понякога може да бъде сбъркана с нейния токсичен братовчед Хемлок, така че се уверете, че сте взели правилното растение. 

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни