Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Кои са 10-те най-впечатляващи ползи от приема на джинджифила, научете тук!

1.Бори се с микробите

Някои химични съединения в пресния джинджифил помагат на тялото ви да се предпази от микроби. Те са особено добри в спирането на растежа на бактерии като E.coli и shigella , а също така могат да държат вируси като RSV на разстояние.

2.Поддържа здрава устната кухина

Антибактериалната сила на джинджифила може също да озарява усмивката ви. Активните съединения в джинджифила, наречени гингероли, предпазват оралните бактерии от растеж. Тези бактерии са същите, които могат да причинят пародонтоза – сериозна инфекция на венците.

3.Успокоява гаденето

Джинджифилът помага, ако се опитвате да облекчите неразположения стомах. Той успешно се справя с газовете, натрупани в червата. Може също да помогне при морска болест или гадене, причинено от химиотерапия.

4.Успокоява възпалените мускули

Джинджифилът няма да премахне мускулната болка на момента, но може да укроти болката с течение на времето. В някои проучвания хората с мускулни болки от упражнения, които са приемали джинджифил, са имали по-малко болка на следващия ден от тези, които не са го правили.

5.Облекчава симптомите на артрит

Джинджифилът е противовъзпалително, което означава, че намалява отока. Това може да бъде особено полезно за лечение на симптоми както на ревматоиден артрит, така и на остеоартрит. Може да получите облекчение от болката и подуването, като приемате джинджифил през устата или като използвате джинджифилов компрес или пластир върху кожата си.

6.Намалява кръвната захар

Едно скорошно малко проучване предполага, че джинджифилът може да помогне на тялото ви да използва инсулина по-добре. Необходими са по-големи проучвания, за да се види дали джинджифилът може да помогне за подобряване на нивата на кръвната захар.

7.Облекчава менструалните болки

Имате менструални спазми? Джинджифилът може да помогне. В проучвания жените, които са приемали 1500 милиграма джинджифил на прах веднъж дневно в продължение на 3 дни по време на цикъла си, са усещали по-малко болка от жените, които не са го правили.

8.Намалява холестерола

Дневната доза джинджифил може да ви помогне да се борите с нивата на „лошия“ или LDL холестерол. В скорошно проучване приемането на 5 грама джинджифил на ден в продължение на 3 месеца понижава LDL холестерола средно с 30 точки.

9.Предпазва от болести

Джинджифилът е пълен с антиоксиданти, съединения, които предотвратяват стреса и увреждането на ДНК на тялото ви. Те могат да помогнат на тялото ви да се бори с хронични заболявания като високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и заболявания на белите дробове, както и да насърчат здравословното стареене.

10.Облекчава лошото храносмилане

Ако живеете с хронично лошо храносмилане, наричано още диспепсия, джинджифилът може да донесе известно облекчение. Джинджифилът преди хранене може да накара системата ви да се изпразни по-бързо, оставяйки по-малко време храната да стои и да причинява проблеми.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни