Всеки яде повече, отколкото признава – 900 калории

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Проучването показва, че както хората със затлъстяване, така и слабите хора приемат една и съща храна, независимо от броя на кантара. Това всъщност може да подкопае националните здравни съвети.

Оказва се, че хората бъркат своя прием на калории с около 900!

Установено е, че тъй като хората с наднормено тегло изгарят повече енергия, изпълнявайки ежедневни задачи, те не лъжат за храната повече от по-слабите.

Въпреки че разликата в отчетените хранения и действителния прием е по-голяма при хората със затлъстяване, те всъщност изгарят повече калории от хората без затлъстяване

Това поставя под съмнение официалните данни. Те твърдят, че затлъстяването се дължи на пълни хора, които не казват истината за храненето си.

Разликата между отчетения прием и действителните разходи е по-голяма при възрастни със затлъстяване, отколкото при възрастни с нормално тегло. Трябва да се отчете, че това не се дължи на факта, че са лъгали за това колко са яли, а защото са изразходвали много повече енергия всеки ден от техните по-слаби връстници.

По-големите тела се нуждаят от повече енергия всеки час.

Това е особено вярно по време на физическа активност, защото “преместването на теглото е тежка работа”.

Идеята, че хората с наднормено тегло лъжат за приема на храна, е погрешна. Тъй като енергийните нужди се увеличават с по-големия размер на тялото, има по-голяма грешка между това, което хората съобщават, и това, което всъщност ядат.

Въпреки че хората с наднормено тегло са отчитали погрешно колко са яли средно с 1200 калории, а по-слабите участници с 800 калории, те всъщност изгарят 13 процента или 400 калории повече енергия.

Всички “лъжат”, независимо дали са с наднормено тегло или без затлъстяване.

Признаването, че мерките за енергийния прием са неправилни, може да доведе до поставянето на по-реалистични цели

Освен това, промяната на наратива около хората със затлъстяване, които измислят енергийния си прием, може да промени фокуса върху изследването на хранителните рискови фактори за затлъстяване. Това са храни с висока енергийна плътност, преработени храни, храни с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на фибри и сладки напитки, всички от които водят до висок прием на енергия.

900 калории в цифри

  • 3 Чийзбургера на Макдоналдс
  • 7 Пакети солети
  • 18 Ябълки
  • 300 Чери домата

Можем ли да оценим правилно калорийния си прием?

Калориите, които приемаме през деня, са важен показател. Това обаче не означа, че трябва да се превръщат във фикс-идея. Много е важно всеки да открие баланса между правилното количество и качество.
Има десетки онлайн калкулатори, които могат грубо да ви кажат колко калории са ви необходими. Това е опция, която може да използвате. Въпреки това, осъзнаването на нуждите на тялото и научаването да се вслушваме в него, е най-доброто нещо, което може да развием като умение.

Слушайте тялото си! То знае най-добре!

Следете блога ни за ежедневни интересни видеа!

[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ cat=”1621″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [ux_products equalize_box=”true” cat=”72″]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни