Лутеин Макс – помощникът на зрението!

Сухота в очите, замъгляване, липса на фокус, болка в главата и проблеми със съня – това са само част от симптомите за увреждане на зрението.

Проблемите с очите могат да възникнат в следствие на алергии, тютюнопушене, по-тежко протичане на заболявания, увреждане в следствие на прекомерна употреба на технологии излъчващи синя светлина и други.

Основният метод за намаляване вредата върху очите са по-малко използване на електроуреди излъчващи синя светлина, като компютри, телевизори и телефони, ограничаване излагането на очите на пряка слънчева светлина, ограничаване максимално задимени от тютюнев дим помещения и други.

Горе споменатите методи звучат нереалистично, спрямо модерния живот на съвременния човек. Голям процент от работещите хора седят минимум 8 часа пред екрана на служебния компютър. Избягването на светлината от монитора е изключена.

В подобни случаи най-лесното решение за намаляване вредните следи от синята светлина върху очите е Лутеин Макс – хранителна добавка, която значително подобрява зрението, стопира увеличаването на диоптър при хората с астигматизъм, късогледство или далекогледство. Продуктът е изключително подходящ за онези от вас, които прекарват часове наред пред екрана на телефона или компютъра.

Синята светлина – врагът на нашите очи

Подобно на ултравиолетовата или UV светлината, синята светлина е част от „видимият светлинен спектър“. Прекомерната употреба може да доведе до катаракта, сухо око и други очни заболявания. Източниците на синя светлина включват слънце, флуоресцентно и LED осветление, цифрови телевизори, компютри, смартфони, таблети и други електронни устройства.

Слънчевата светлина съдържа синя оцветена светлина, която сигнализира на мозъка ни, че е време да сме будни. Това е добре през деня, но не и вечер. Познатите ни устройства използват същата синя светлина, която се съдържа в слънчевата, което нарушава възприятията и представите на мозъка за деня и нощта.

Мелатонинът е ключовият компонент, който ни кара да се отпускаме и да се чувстваме сънливи. Твърде интензивна и често използвана синя светлина вечер ще намали мелатониновия продукт и ще има негативни последици върху съня. Ефектите на синята светлина върху съня все още се проучват, а резултатите към момента показват, че нощното излагане на синя светлина затруднява заспиването и намалява качеството на съня, с което повлияват на усещането ни сутрин.

Има няколко начина да живеем със синята светлина – намалявайки яркостта на екраните, които използваме, за да ограничим интензитета на светлината. Употребата на хранителни добавки като Лутеин Макс подпомага качеството на зрението и намалява вредите на съвременния свят върху очите.

Сухотата в очите – неприятният сигнал, че трябва да обърнем внимание на нашето зрение

Обикновено сухото око се появява, когато има проблем със сълзенето на очите. Сълзите се състоят от мазен и воднист компонент, а проблемите с този компонент може да причини сухота в очите. Това може да е заради нараняване на очите, изпаряване на слъзния филм или недостатъчно образуване на сълзи. Единственият начин да откриете причината за сухото ви око е очен преглед.

Сред основните симптоми за сухота в очите са: болезненост, парене, умора, замъглено зрение, чувствителност към светлина и зачервяване.

Сухото око може да засегне всеки, без значение от неговата възраст. Всеки от случаите обаче варира в тежестта си. Основните причинители могат да бъдат хиляди, но някои навици в ежедневието ни могат да ускорят процеса и да влошат състоянието ни.

Честа употреба на компютър и телефон, излъчващи синя светлина.

Използвайки компютър и други устройства, които излъчват синя светлина, по-рядко мигаме. Мигането помага на очите да сълзят по-често, с което предпазват окото от увреждане.

Тютюнопушенето

Тютюнопушенето причинява изсъхване на очите с течение на времето и е основният причинител на различни очни заболявания.

Стареене

Синдромът на сухото око е по-често срещан при хората над 50-годишна възраст.

Менопауза

Жените, които са в менопаузата, са изложени на по-висок риск от сухота в очите, отколкото мъжете на същата възраст.

Диабет и проблеми със щитовидната жлеза

По-голям риск за допринасяне за сухотата в очите могат да доведат заболяванията като диабет или проблеми с щитовидната жлеза.

Един от начините да се предпазим от сухотата в очите е чрез прием на хранителни добавки за подкрепа на зрението.

Лутеин Макс – в подкрепа на нашето зрение

Лутеин Макс - 30
Лутеин Макс – 30

Лутеин Макс е съвременна хранителна добавка, която е изключително подходяща за множество нарушения на зрението. Продуктът е силно подходящ за хора, които вече имат късогледство, далекогледство или астигматизъм, защото Лутеин Макс намалява допълнителното увреждане на очите и не позволява увеличаване на диоптъра.

Хранителната добавка спомага за укрепване на капилярите и намалява риска от сухо око и предотвратява симптоматиката. Продуктът е подходящ за употреба от работещи и активни хора, чиито ден преминава основно пред екрана на компютър, таблет или телефон.

Допълнителна интересна информация

Лутеин Макс може да се комбинира с други витамини и хранителни добавки, които да ви гарантират по-добро зрение, лесно заспиване, да намалят сухотата и болката в очите. За да поддържате очите си здрави, не забравяйте да се заредите и с хранителни продукти, които съдържат високо количество омега-3 мастни киселини, цинк и витамини Ц и Д. Освен това и хидратирането на вашия организъм чрез пиема на достатъчно вода, също не е за подценяване!

Погрижете се за себе си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.