Лутеин Макс – помощникът на зрението!

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Сухота в очите, замъгляване, липса на фокус, болка в главата и проблеми със съня – това са само част от симптомите за увреждане на зрението.

Проблемите с очите могат да възникнат в следствие на алергии, тютюнопушене, по-тежко протичане на заболявания, увреждане в следствие на прекомерна употреба на технологии излъчващи синя светлина и други.

Основният метод за намаляване вредата върху очите са по-малко използване на електроуреди излъчващи синя светлина, като компютри, телевизори и телефони, ограничаване излагането на очите на пряка слънчева светлина, ограничаване максимално задимени от тютюнев дим помещения и други.

Горе споменатите методи звучат нереалистично, спрямо модерния живот на съвременния човек. Голям процент от работещите хора седят минимум 8 часа пред екрана на служебния компютър. Избягването на светлината от монитора е изключена.

В подобни случаи най-лесното решение за намаляване вредните следи от синята светлина върху очите е Лутеин Макс – хранителна добавка, която значително подобрява зрението, стопира увеличаването на диоптър при хората с астигматизъм, късогледство или далекогледство. Продуктът е изключително подходящ за онези от вас, които прекарват часове наред пред екрана на телефона или компютъра.

Синята светлина – врагът на нашите очи

Подобно на ултравиолетовата или UV светлината, синята светлина е част от „видимият светлинен спектър“. Прекомерната употреба може да доведе до катаракта, сухо око и други очни заболявания. Източниците на синя светлина включват слънце, флуоресцентно и LED осветление, цифрови телевизори, компютри, смартфони, таблети и други електронни устройства.

Слънчевата светлина съдържа синя оцветена светлина, която сигнализира на мозъка ни, че е време да сме будни. Това е добре през деня, но не и вечер. Познатите ни устройства използват същата синя светлина, която се съдържа в слънчевата, което нарушава възприятията и представите на мозъка за деня и нощта.

Мелатонинът е ключовият компонент, който ни кара да се отпускаме и да се чувстваме сънливи. Твърде интензивна и често използвана синя светлина вечер ще намали мелатониновия продукт и ще има негативни последици върху съня. Ефектите на синята светлина върху съня все още се проучват, а резултатите към момента показват, че нощното излагане на синя светлина затруднява заспиването и намалява качеството на съня, с което повлияват на усещането ни сутрин.

Има няколко начина да живеем със синята светлина – намалявайки яркостта на екраните, които използваме, за да ограничим интензитета на светлината. Употребата на хранителни добавки като Лутеин Макс подпомага качеството на зрението и намалява вредите на съвременния свят върху очите.

Сухотата в очите – неприятният сигнал, че трябва да обърнем внимание на нашето зрение

Обикновено сухото око се появява, когато има проблем със сълзенето на очите. Сълзите се състоят от мазен и воднист компонент, а проблемите с този компонент може да причини сухота в очите. Това може да е заради нараняване на очите, изпаряване на слъзния филм или недостатъчно образуване на сълзи. Единственият начин да откриете причината за сухото ви око е очен преглед.

Сред основните симптоми за сухота в очите са: болезненост, парене, умора, замъглено зрение, чувствителност към светлина и зачервяване.

Сухото око може да засегне всеки, без значение от неговата възраст. Всеки от случаите обаче варира в тежестта си. Основните причинители могат да бъдат хиляди, но някои навици в ежедневието ни могат да ускорят процеса и да влошат състоянието ни.

Честа употреба на компютър и телефон, излъчващи синя светлина.

Използвайки компютър и други устройства, които излъчват синя светлина, по-рядко мигаме. Мигането помага на очите да сълзят по-често, с което предпазват окото от увреждане.

Тютюнопушенето

Тютюнопушенето причинява изсъхване на очите с течение на времето и е основният причинител на различни очни заболявания.

Стареене

Синдромът на сухото око е по-често срещан при хората над 50-годишна възраст.

Менопауза

Жените, които са в менопаузата, са изложени на по-висок риск от сухота в очите, отколкото мъжете на същата възраст.

Диабет и проблеми със щитовидната жлеза

По-голям риск за допринасяне за сухотата в очите могат да доведат заболяванията като диабет или проблеми с щитовидната жлеза.

Един от начините да се предпазим от сухотата в очите е чрез прием на хранителни добавки за подкрепа на зрението.

Лутеин Макс – в подкрепа на нашето зрение

Лутеин Макс - 30
Лутеин Макс – 30

Лутеин Макс е съвременна хранителна добавка, която е изключително подходяща за множество нарушения на зрението. Продуктът е силно подходящ за хора, които вече имат късогледство, далекогледство или астигматизъм, защото Лутеин Макс намалява допълнителното увреждане на очите и не позволява увеличаване на диоптъра.

Хранителната добавка спомага за укрепване на капилярите и намалява риска от сухо око и предотвратява симптоматиката. Продуктът е подходящ за употреба от работещи и активни хора, чиито ден преминава основно пред екрана на компютър, таблет или телефон.

Допълнителна интересна информация

Лутеин Макс може да се комбинира с други витамини и хранителни добавки, които да ви гарантират по-добро зрение, лесно заспиване, да намалят сухотата и болката в очите. За да поддържате очите си здрави, не забравяйте да се заредите и с хранителни продукти, които съдържат високо количество омега-3 мастни киселини, цинк и витамини Ц и Д. Освен това и хидратирането на вашия организъм чрез пиема на достатъчно вода, също не е за подценяване!

Погрижете се за себе си!

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни