5 ползи от ежедневния прием на мултивитамини

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Вашето тяло се нуждае от витамини и хранителни вещества, за да функционира правилно. За целта трябва да се храните балансирано. За съжаление, не всеки може да яде правилната храна всеки ден. Тук идва неотложният прием на мултивитамини.

Какво представляват мултивитамините?

прием на мултивитамини

Мултивитамините са комбинация от различни витамини, които обикновено се намират в хранителните източници. Те се използват за осигуряване на витамини, които не се приемат чрез вашата диета. По принцип мултивитамините помагат за преодоляване на някои хранителни празнини, за да можете да покриете препоръчаното количество хранителни вещества.

Ползи от ежедневния прием на мултивитамини

прием на мултивитамини
  1. Повишени нива на енергия
    Когато не получавате достатъчно витамини, тялото ви трябва да работи по-усилено, за да изпълнява прости задачи, което може да доведе до умора и други здравословни проблеми. Приемането на мултивитамини и поддържането на здравословен начин на живот могат да ви поддържат енергични и във форма.
  2. По-добро настроение
    Някои проучвания показват, че ежедневният прием на мултивитамини имат положителен ефект върху настроението и емоционалното благополучие на човека. Получаването на достатъчно витамини и минерали подобрява мозъчните функции, отговорни за вашето настроение.
  3. Намален стрес и тревожност
    Витамините и минералите в ежедневните ви мултивитамини също могат значително да намалят нивата на стрес и тревожност. Тялото използва витамини от група В, за да преобразува храната в енергия, да поддържа правилното функциониране на нервната система и да произвежда хормони на стреса. Ежедневният прием на мултивитамини може да попълни запасите на тялото ви.
  4. Подобрена краткосрочна памет
    Едно скорошно проучване от Австралия показа, че витамините от група В оказват значително влияние върху поддържането на функцията на краткосрочната памет. В изследването по-възрастните участници, които са приемали витамин В12, са се справили по-добре в тестовете за памет в сравнение с тези, които не са приемали добавки.
  5. Поддържа мускулната сила – Свободните радикали са основно отговорни за проблемите, свързани със стареенето на мускулите. Ежедневният прием на мултивитамини може да помогне за поддържане на тези вредни свободни радикали под контрол.

Скоро!

Скоро очаквайте новите мултивитамини на Здравитал! Нямаме търпение да ви ги покажем!

Четете още: Какви са симптомите на загубата на краткосрочна памет?

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни