Новини от участието на проф. Мангъров в “ЗДРАВИТАЛ”

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Един от най-бележитите гости на нашето предаване “Здравитал” в последните епизоди, беше проф. Мангъров. Ето какво ни сподели той:

Мангъров: “Не срещам хора, които ме мразят, а такива, които искат да ме поздравят

Tова заяви проф. Атанас Мангъров в “Академия здравитал” с водещ проф. д-р Христо Деянов. Той допълни, че хората се допитват до него все по-често във връзка с коронавируса и как да се предпазят от заболяването.

Във връзка със симптомите и начина, по който се проявява заболяването, Мангъров заяви, че едва 20% от случаите на коронавирус се проявяват симптомно, което може да е знак, че заболяването може да е преминало поне през 70% от хората. Той отново изрази тезата, че имунитета на преболедувалите вируса е много по-добър от този на ваксинираните, но въпреки това заяви, че всеки сам може да прецени необходима ли му е ваксината срещу ковид.

Проф. Мангъров: “Ако съм принуден да се ваксинирам, бих избрал векторна ваксина

“Ако съм принуден да се ваксинирам бих избрал векторна ваксина”, това обяви проф. Атанас Мангъров пред проф. д-р Христо Деянов в “Академия здравитал”. Той поясни, че действието на РНК ваксините се основава на догмата, че няма движение на информация от РНК към ДНК.  “В момента има все по-голям брой публикации, че при определени обстоятелства движение на РНК към ДНК е възможна”, допълни още той.

“Тези твърдения не са изследвани, което от своя страна е притеснително, защото ваксината е одобрена за масово прилагане”, каза още Мангъров. Според него обсесията от ваксините е необяснима, въпреки че те все още не са напълно изследвани.

Относно имунния отговор на ваксините Мангъров заяви, че ваксината не гарантира имунен отговор, което означава, че не е сигурно, че тялото изгражда антитела срещу заболяването, за разлика от преболедуването.

“Ако ваксината има действие върху всички варианти на ковид, преболедувалите не би трябвало да се разболяват от мутациите на ковид”, допълни още Мангъров. По думите му имунитета, който организма сам си изгражда, би трябвало да е ефективен при всички вариации на вируса.

[blog_posts type=”slider-full” depth=”1″ ids=”4959,5093,4990,5077″ image_height=”180px”] [ux_products slider_nav_style=”circle” orderby=”sales”]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

2 comments

  1. Здравейте искам да благодаря на доцент Мангъровангъров за неговия професионализъм честност и откровеност. Наскоро се разболях от covid-19 имах три дена критични след което беше нормално преболедуване . Сам за себе си реших да не посещавам болница. Имах моменти на затруднения в дишането но прецених че е нормално за развитието на болестта. Благодаря на доцент Мангъров за съветите като гост във вашето предаване . За мен доцент Мангъров е истински лекар професионалист и най-важното честен човек. Благодаря ви от сърце. Пожелавам ви здраве професионални успехи . Аз като обикновен гражданин смятам че вие достойно бихте носили титлата Професор !

    1. Благодарим за обратната връзка. Със сигурност ще предадем на професора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни