Количка

Обадете ни се на 02 402 68 68

Безплатна доставка на всички поръчки над 100 лева!

Вредата от слънцето върху кожата и зрението

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
sun

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Начинът, по който слънцето засяга нашето тяло е свързан с различни фактори, включително възраст, чувствителност, околна среда и условия на излагане. От повърхностни изгаряния до рак на кожата, прекомерното излагане на слънце може да има краткотрайни и дълготрайни ефекти, срещу които е трудно да се защитаваме.

Кои са някои от основните проблеми, които причинява прекомерното излагане на слънчева светлина без предпазни мерки?

Поява на катаракта

Хората, които са изложени дълго време на пряка слънчева светлина, са застрашени от поява на катаракта в някакъв момент. Катарактата е помътняване на естествената леща на окото, което постепенно води до намаляване на зрението. Популярното название е „вътрешно перде”, защото пречи на ясното виждане според плътността на лещата.
За превенция от подобно заболяване задължително носете слънчеви очила навън, ако сте изложени на слънце дълго време.

Топлинен удар и изтощение

Ако няколко дни сте прекарали дълго време на слънце, и то в най-топлите часове между 12 и 16, сте сериозно застрашени от топлинен удар. За да предотвратите появата на физическо изтощение, е важно да носите защитни средства – шапка и очила, да сте облечени със светли, проветриви дрехи, както и да пиете много вода. Ако изтощението не се предолее бързо, то може да доведе до топлинен удар, който е животозастрашаващо състояние.

Изгаряния от слънцето

Слънчевите изгаряния са най-често срещаният негативен ефект от прекомерното излагане на слънце. Симптомите на изгарянията се появяват обикновено около 4 часа след престоя на слънце. В действителност те могат да се влошат до 24-36 часа след излагането на слънце.

Поява на бръчки

Повечето бръчки се дължат на остаряването на кожата, което е неминуемо. Но някои от тях се появяват и в следствие на продължително излагане на слънце. Ултравиолетовите лъчи могат да причинят поява на бръчки. Ето защо е важно да предпазвате кожата на лицето и тялото с подходящи фото защитни продукти.


Рак на кожата

Една от най-разпространените и смъртоносни форми на рак е този на кожата. Меланомът засяга не само повърхностните слоеве на кожата. Той лесно може да проникне в подлежащите тъкани и да премине в други органи и системи. От 20 години насам меланомът е най-прогресиращият рак.
За превенция на рак на кожата е необходимо винаги да слагате слънцезащитен продукт не само, когато сте на море и планина, но и във всекидневието, дори и в облачен ден.

Как можем да намалим вредата от слънчевата светлина?

  1. Използвайте слънцезащитни продукти – хората с по-светла кожа и тези, които са преразположение към кожни проблеми, се препоръчва да използват крем с максимална слънцезащита, когато излизат, като това не важи само за летните дни, но и за през зимата.
  2. Носете слънчеви очила с висока защита.
  3. Не прекалявайте със слънцето – дори и да сте взели всички мерки за защита, най-ефективният метод за намаляването на вредата от слънчевите лъчи, е да ограничите престоя си навън в най-тежките часове от деня.

Как да се справим със зачервяването след слънчев ден? – Зеофит П

Зеофит П

Продуктът Зеофит П е ефективно средство за регенериране на кожата при кожни раздразнения и зачервявания. Притежава омекотяващи свойства – действа като предпазна възглавничка. Притежава антибактериално, местно дезинтоксикиращо и ранозарастващо действие. Има добра съвместимост с тъканите на организма, освобождава порите на кожата и каналите на мастните жлези от излишния секрет, възпрепятства тяхното запушване, както и възникването на патологични процеси. Пудрата има детоксикиращ, подсушаващ, и регенериращ ефект. Успокоява кожата и дава усещане за комфорт. Активно спомага за саниране на повърхността на рани.

  • Влияе благоприятно при кожни раздразнения и зачервявания
  • Притежава омекотяващи свойства, успокоява кожата и дава усещане за комфорт
  • Притежава антибактериално, местно дезинтоксикиращо и ранозарастващо действие
  • Спомага за саниране на повърхността на рани.

В заключение можем да кажем, че справянето с вредите от слънцето е проблем, който засяга всеки един от нас. В наши ръце е да полагаме правилна грижа за кожата и зрението си. Наслаждавайте се на лятото разумно!

Прочети още!

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни