Съдържание
Защо босилека, чесъна и гинко билобата са важни за здравето?
Босилекът е билка, богата на антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, и може да подобри храносмилането, да понижи кръвната захар и да има противоракови свойства. Включването на босилек в диетата може да осигури много потенциални ползи за здравето, да насърчи цялостното здраве и да предотврати хронични заболявания.
Научете повече за Босилека и ползите за здравето от него.
Чесънът съдържа съединения, които могат да подсилят имунната система, да понижат кръвното налягане и холестерола, да предотвратят рак, да подобрят мозъчната функция и да имат противовъзпалителни свойства. Включването на чесън в диетата може да осигури много потенциални ползи за здравето.
Гинко билоба е билка, която обикновено се използва заради потенциалните си ползи за здравето, включително подобряване на когнитивната функция и паметта. Тя може да се приема под формата на добавка, но често може да се използва и в кулинарията, за д направи хранете не само вкусна, но и полезна. Ето една рецепта, която включва гинко билоба, босилек и чесън:
Научете повече за Гинко билобата и ползите за здравето от нея.
Съставки:
- 1/2 чаша пресни листа от босилек
- 1/4 чаша пресни листа от магданоз
- 1/4 чаша печени бадеми
- 1/4 чаша настъргано сирене пармезан
- 1/4 чаша зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1/4 чаша ядки от гинко билоба
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 350°F.
- Разпределете ядките гинко билоба върху лист за печене и ги запечете за около 10 минути или докато леко покафенеят.
- Оставете ги да изстинат.
- Смесете препечените ядки гинко билоба, листата босилек, листата магданоз, печените бадеми, сиренето пармезан, скилидките чесън, солта и пипера в кухненски робот.
- Преработете съставките, докато станат едро нарязани.
- Постепенно добавете зехтина към сместа и продължете обработката, докато пестото достигне желаната от вас консистенция.
- Опитайте пестото и коригирайте подправките, ако е необходимо.
- Можете да сервирате това песто върху паста, да го намажете върху препечен хляб или да го използвате като разядка.
Заключение
Ядките от гинко билоба придават уникален вкус и текстура на пестото, като същевременно могат да осигурят страхотни ползи за здравето. Насладете се! За повече интересни и полезни рецепти натиснете ТУК.