Вашата количка

Нямате артикули в количката.

Полезна рецепта за хумус от ядлив кестен

humus-ot-qdliv-kesten
humus-ot-qdliv-kesten

Ние от Здравитал, подкрепяме хората, здравето и природата. Ето защо сме подбрали страхотна гама от различни рецепти, с които да подсилвате здравето, да разнообразявате храната, а защо не и да ви помогнем да станете любители на кулинарията. В днешната полезна рецепта ще ви дадем идея за лесен хумус от ядлив кестен.

Защо да готвим с ядлив кестен

Кестените остават добър източник на антиоксиданти дори след готвене. Те са богати на галова киселина и елагова киселина – два антиоксиданта, чиято концентрация се увеличава при готвене. Антиоксидантите и минералите като магнезий и калий помагат да се намали рискът от сърдечносъдови проблеми, като сърдечни заболявания или инсулт.

Повече полезна и интересна информация за растението може да отриете тук.

Продукти

  • 180 г предварително сварени кестени
  • 1 лимон, изцеден от сока
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с. л. зехтин
  • подправки на вкус (по избор)
  • чипс от питка или зеленчукова алтернатива, за сервиране

Как да приготвите?

  1. Извадете един кестен и го оставете настрана.
  2. Прехвърлете останалите кестени в блендер или смути машина заедно с лимоновия сок, чесъна, олиото и малко преварена вода.
  3. Подправете.
  4. Разбъркайте до гладко пюре, след което с лъжица разпределете в купа или в четири чинии.
  5. Настържете на ситно ренде запазения кестен, след което сервирайте с крекери по ваше желание.
  6. Насладете се.

Заключение

Да готвим за себе си и семейството си е истинско щастие. А за най-близките да приготвяме здравословни храни е на първо място. Ако рецептата Ви е харесала, разгледайте и другите рецепти, с билки и полезни разстения тук.



Вашият коментар
Въведете име.
Задължително поле. Видимо за всички.
Въведете имейл адрес.
Задължително поле. Ще го използваме само за идентификация.
Задължително поле.
Напишете коментара тук.