Lactobacillus Acidophilus – ползи за тялото

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Lactobacillus acidophilus (L. acidophilus) е вид пробиотик („добри“ бактерии), откриван в човешкото тяло и някои храни.

„Добрите“ бактерии като L. acidophilus могат да помогнат за разграждането на храната, усвояването на хранителни вещества и борбата с „лошите“ организми, които могат да причинят заболявания. L. acidophilus понякога се добавя към ферментирали храни като кисело мляко. Могат да бъдат отркити и в хранителните добавки.

Хората обикновено използват L. acidophilus за диария от антибиотици, както и синдром на раздразнените черва ( IBS ), свръхрастеж на бактерии във влагалището и инфекция, причинена от бактерията Helicobacter pylori (H. pylori). Използва се и за акне, сенна хрема, екзема и много други състояния.

Не бъркайте L. acidophilus с други пробиотици или с ферментирали хранителни продукти като ферментирало мляко, кефир или кисело мляко. Те не са еднакви.

Ползи от приема на Lactobacillus Acidophilus

  • Диария при хора, приемащи антибиотици. Приемането на L. acidophilus през устата, самостоятелно или с други пробиотици, изглежда намалява риска от диария, докато приемате антибиотици.
  • Свръхрастеж на бактерии във влагалището. L. acidophilus вагинални супозитории и вагинални таблетки могат да помогнат при лечението на това състояние.
  • Инфекция на храносмилателния тракт, която може да доведе до язви (Helicobacter pylori). Приемането на L. acidophilus през устата заедно с повечето стандартни лекарствени терапии помага за лечение на стомашни язви, причинени от H. pylori.
  • Дългосрочно разстройство на дебелото черво, което причинява стомашна болка (синдром на раздразнените черва или IBS). Приемането на L. acidophilus през устата с други пробиотици изглежда намалява симптомите на IBS .
[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [ux_products cat=”77″]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни