Съвети за здрави стави + хранителни добавки в помощ

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Здравейте, скъпи читатели и любители на здравни теми и статии. В днешната статия ще засегнем област от тялото на човек, която създава доста проблеми и болки, ако не се третира или не се третира правилно. Става дума за проблемите с нашите стави. Днес ще ви дадем съвета, с чиято помощ да се справите неприятната болка.

Както ставите ви работят и ви помагат да се движите, така и вие може да им помогнете да бъдат по-здрави и силни. Това означава да внимавате какво ядете, да приемате добавки и да водите здравословен начин на живот.

Кои са най-ефективните методи да за поддържане на здрави стави?

Масажи и компреси

Редовното ходене на масажи има изключително благоприятни действия върху ставния апарат и мускулатурата. Помага за кръвообращението, засилва оросяването в крайниците, раздвижва лимфата и така тялото се чувства по-отпочинало и готово за движение.

Здравословно хранене

Диетата и режимът на хранене са изключително важни за здравето на опорно-двигателната система. Чрез храната ние си набавяме нужните вещества, за да подхраним костната система. Също така излишното тегло добавя допълнителен стрес и е един от основните фактори за болка в ставите. В месото, зърнените храни, зеленчуците, бирената мая, жълтъците от яйца се съдържа витамин B6, който е полезен при ставни проблеми.

Допълнителния прием на витамини и минерали обуславя здравите стави

Витамин B6 благоприятства не само връзките и мускулите, но и обмяната на веществата и лесното усвояване на аминокиселините. Липсата му може да доведе до спад на имунната система, липса на концентрация и затруднено справяне на организма с възпалителните процеси. Калцият, манганът и минералните соли също благоприятстват здравината на костната и ставната система. Не винаги можем да ги усвоим в достатъчно количество от храната, ето защо и съществуват като добавки. Слънчевите бани са работещ метод за справяне със ставните болки.

Също така набавяйте на тялото си достатъчно калций и витамин D. Калцият е от основно значение за костната плътност. За да се усвои адекватно от тялото обаче, той трябва да се комбинира с витамин D.

По-малко стрес

Често хората подложени на силен стрес, изпитват напрежение в костите и  мускулите. Това състояние се проявява, тъй като кортизолът, хормонът на стресът, има негативен ефект върху опорно-двигателната система. Дискомфортът в ставните връзки, предизвикан от емоционални състояния, може да задълбочи проблемите или да удължи времето за възстановяване.

Разтягайте се

Разтягането (или стречинг) подобрява обхвата на движение на ставите. Правилото при разтягане е да усещате дискомфорт и обтягане в прилежащите мускули, но да няма болка.

Кои са билките, които помагат на нашите стави?

  1. Блатен тъжник – билка, която има антибактериални действия и се отразява добре и на стомашната дейност. Тя е естествен заздравител на рани, като действа като дезинфектант. Използва се за артритни и ред други болки.
  2. Златна пръчица – има диуретичен ефект, с който се подобрява цялостната обмяна на веществата. Едно от свойствата и е да успокоява нервната система и да подпомага симптомите на артрит, подагра и ревматизъм. Намалява болката в костните връзки по естествен начин.
  3. Джинджифил – помощно средство при болки в ставите в Китай. Дали суров, маринован, на прах или на чай, действието му е положително. Също така подпомага и за забързването на метаболизма.
  4. Коприва – мощен антиоксидант, който силно се препоръчва при артрит, ревматизъм и ставни болки. Има противовъзпалителни функции и е любима на мнозина, поради високото си съдържание на желязо.

Трибор Сигма

Здравитал Трибор Сигма 50% Бабини Зъби, 25% Корен Репей и Полски Хвощ и 5% Морски Колаген

В помощ на ставните проблеми се явява още една хранителна добавка, в чийто състав са съчетани бабини зъби, корен репей, полски хвощ и морски колаген. Става дума за Трибор Сигма. Този продукт помага за здравето на костите и ставите. Репеят е полезен за ставите и опорно-двигателния апарат, тъй като спира възпалението, укрепва костната тъкан и облекчава болката. Приема се при артроза, ревматизъм и други заболявания на опорно-двигателния апарат. Полският хвощ спомага за увеличаване на минералната плътност на костната тъкан. Морският колаген насърчава костния растеж и подобрява силата на костите.

В заключение

Комбинирайте редовното движение със здравословно хранене. Силата на костите във всеки един момент е подложена на тест и докато те осигуряват стабилност, могат също да станат крехки и износени при някои обстоятелства. Често хората дори не знаят, че имат ниска плътност на костите, докато не счупят някоя от тях. Те винаги се променят, дори и в зряла възраст, тъй като се адаптират към ежедневното напрежение, на което са подложени. За щастие, има много и различни хранителни добавки, за да възстановите и укрепите костите и ставите си.

Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни