Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp
herbs

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Tribulus terrestris

Бабините зъби или както е латинското наименувание Tribulus terrestris, е едногодишно тревисто растение. Стъблата му достигат на височина до 80 сантиметра. Цветовете му са със жълто-зелен цвят, като са разположени поединично върху стръковете.

Произход

Tribulus terrestris расте най-често в песъчливи и каменливи почви, а се среща и като плевел в лозя и други култури. По принцип растението е топлолюбиво и в България се среща в южната и черноморската част. Като цяло може да се открие в голяма част от Северното полукълбо – Европа, Азия, Африка и Близкия изток.

Както коренът, така и плодът на растението, са били използвани в традиционната китайска медицина и индийската аюрведа медицина.

От дълги години хората са използвали това растение за различни лековити ефекти, включително за повишаване на либидото, поддържане на уринарния тракт здрав и намаляване на подуването.

Днес бабините зъби се ползват за общо здраве, както и като добавка за увеличаване нивата на тестостерон.

Бабините зъби подобравя здравето на сърцето и кръвната захар.

Масово хората приемат билката за повишаване нивата на сексуалната функция и тестостерона, но тя има и други много важни ефекти.

Едно проучване изследва ефектите от приемането на 1000 mg Tribulus terrestris на ден при 98 жени с диабет тип 2. След три месеца жените, приемащи добавката, са имали по-ниски нива на кръвната захар и холестерол, в сравнение с тези, които са приемали плацебо.

Проучванията върху животни показват също, че бабини зъби може да понижи нивата на кръвната захар, да предпази от увреждане на кръвоносните съдове и да предотврати увеличаването на холестерола в кръвта.

Има редица приложения на билката бабини зъби върху организъма на човек:

Трупане на мускулна маса

Бабините зъби са мощен природен стероид. Редовната им употреба съдейства за нарастване на мускулната маса, за това тази билка е ценена от много спортисти. За разлика от синтетичните стероиди, билката няма странични ефекти, а служи за по-бързо „напомпване” на мускулите.

Плодовитост

Билката бабини зъби действа стимулиращо и за двата пола. Бабините съби се препоръчва за увеличаване плодовитостта особено при мъжете, защото засилва действието и стимулира синтеза на мъжки полови хормони.

Бабините зъби имат и успокояващ ефект

Билката въздейства въху централната и вегетативната нервна система. Тя служи за установяване на хормонален баланс и засилва имунната система. Всичко това спомага способността продуктите с бабини зъби да неутрализират субективните състояния, свързани с раздразнигелност, нервност и умора. Едновременно с това, билковият чай тонизира и подобрява настраението тъй ката помага за повишаване на енергийния баланс в организма.

Положително действие на сърдечносъдовата система

Приемът на бабини зъби нормализира кръвното налягане и спасява от хипертонични пристъпи.  Билката може да играе важна роля за сърдечно-съдовата система. Това е така, защото при нарушена обмяна на липидите се намалява лошият холестерол, предотвратява образуването на плаки в кръвоносните съдове и спомага по-бързото изгаряне на мазнините.

При отслабване

Бабините зъби спогат за редуцирането на килограми, което се дължи на факта, че умеят да намалят стойностите на високия холестерол и триглицеридите. Това е важно не само за килограмите, а и за сърдечното здраве, както вече уточнихме. С бабините съби стойностите на кръвната захар могат да се държат стабилно, за да може при едно рязко спадане на нивата да имаме усещането за вълчи град и безконтролно тъпчене с неща, които ни попаднат пред очите.

Бабините зъби се използват за прочистване и на черния дроб

Билковите компоненти от бабини зъби предпазват черния дроб от заболявания, съдействат за пречистването му и възпират отлагането на мазнини и проявата на т.н. чернодробна стеатоза. В китайската медицина от бабини зъби се приготвя тоник, който стимулира чернодробните функции и подкрепя работата на черния дроб за изхвърляне на токсини и при отравяния.

При диабет

Способността на билката за поддържане стойностите и нивата на кръвната захар я правят подходяща при диабетни състояния. Разбира се, трябва да е съобразно фазата на заболяването и дали се спазва подходяща диета. Важно е да има физическа активност без прекаляване. Един от обичайните съвети при диабет е да се внимава за килограмите – с бабини зъби освен контрол върху стойностите на кръвната захар може да се постигне и тяхната редукция.

Съвместен прием с алкохол

Приемът на Бабини зъби в комбинация с алкохол не е препоръчителен тъй като алкохолът би могъл да неутрализира положителното действие на билката върху организма. Поради тази причина, Ви съветваме да се въздържате от употребата на алкохол в периода, в който приемате под каквато и да е форма Бабини зъби.

За финал:

Здравитал Трибор Алфа 100% Бабини Зъби
Здравитал Трибор Алфа 100% Бабини Зъби

В заключение ще кажем, че всички тези ползи на билката бабини зъби показват необходимостта от прилагането и вземането й от хора на всякакви възрасти. 100% екстракт от Бабини зъби можетет да намерите в продукта ни Трибор Алфа.

Не се колебайте – опитайте от вкуса на здравето!

 

[blog_posts style=”normal” columns=”3″ columns__md=”1″ image_height=”56.25%”] [ux_products orderby=”sales”]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни