38-те вида цветни лекарства на д-р Бах (Част I)

Facebook
Telegram
Twitter
WhatsApp

Добре дошли!

Екипът на Здравитал Ви пожелава приятно четене. Разглеждайте ежедневно нови здравни публикации.

Д-р Едуард Бах е лекар и хомеопат. В началото на 1900-те той превръща цветовете на растенията в средство за терапия. Хомеопатията е вярата, че тялото може да се излекува само. Той използва малки количества естествени вещества като растения и минерали за лечение на тялото или ума. Идеята зад лекарствата” с цветя на Бах е подобна на хомеопатията, но те използват по-малко материали и не работят директно върху физическите симптоми, а върху емоциите.

Бах вярвал, че изцелението на негативните емоции помага на тялото да се самолекува. Неговата система съдържа 38 лекарства, всяко от които е насочено към конкретна негативна емоция.

В тази поредица ще ви запознаем с всички 38 вида цветя, които Бах използвал в своята практика.

1. Агримония (Камшиче)

Лечебните свойства на това цвете са предназначени за тези, които обичат мира и често се чувстват обезпокоени от спорове или кавги. Въпреки че тези хора обикновено имат проблеми и са измъчени, неспокойни и притеснени в ума или тялото си, те крият грижите си зад хумора си и са много добри приятели. Те често приемат алкохол или наркотици в излишък, за да се утешат и да си помогнат да понесат изпитанията.

2. Мимул

Прилага се при страх от светски неща, болести, болка, злополуки, бедност, тъмнина, страх от самота и от нещастие.Тези хора тихо и тайно понасят страха си – те не говорят свободно за това пред другите.

3. Аспен (Трепетлика)

Използва се при неясни неизвестни страхове, за които не може да се даде нито обяснение, нито причина. Чувство, че ще се случи нещо ужасно, въпреки че не е ясно какво точно. Тези неясни необясними страхове могат да се проявяват през нощта или през деня. Страдащите често може да се страхуват да разкажат проблемите си пред другите.

4. Горчица

Цветето е за тези, които са подложени на депресия и отчаяние, сякаш студен тъмен облак ги засенчва и скрива светлината и радостта от живота. Може да не е възможно да се даде причина или обяснение за подобни атаки. При тези условия е почти невъзможно да изглеждаш щастлив или весел.

5. Бук – също едно торастенията на Бах

За тези, които изпитват нужда да видят повече добро и красота във всичко, което ги заобикаля. Помага да бъдем по-толерантни, снизходителни и разбиращи различния начин, по който всеки индивид и всички неща работят за своето собствено съвършенство.

6. Дъб

За тези, които се борят силно, за да оздравеят, или във връзка с делата на ежедневието. Те ще продължат да опитват едно след друго, въпреки че техният случай може да изглежда безнадежден. Те ще се борят. Те са смели хора, борещи се срещу големи трудности, без да губят надежда.

7. Червен кантарион

Мили, тихи, нежни хора, които са прекалено загрижени да служат на другите. Те претоварват силите си в начинанията си. Желанието им дотолкова натежава върху тях, че те стават повече слуги, отколкото доброволни помощници. Техният добър характер ги кара да вършат повече от техния собствен дял от работата и по този начин те могат да пренебрегнат своята конкретна мисия в живота.

8. Маслинов цвят

За тези, които са страдали много психически или физически и са толкова изтощени и уморени, че чувстват, че нямат повече сили да положат усилия. Животът за тях е тежка битка, без удоволствие.

9. Цератостигма

За хора, които всъщност знаят, кое е добро за тях, но не слушат своята вътрешна мъдрост и интуиция. Вместо това постоянно търсят съветите на другите и ги следват. Винаги търсят одобрение за своите действия от други хора. Така често тръгват в грешната посока.

10. Бор

За тези, които винаги обвиняват себе си за всичко. Дори когато са успешни, те смятат, че биха могли да се справят по-добре и никога не са доволни от решенията, които взимат. 

11. Дива джанка

Лекарство за много напрегнати хора, на ръба на нервно разстройство. Те могат да са тежко депресирани, при което да мислят дори за самоубийство. Есенцията помага и при много емоционални изблици на агресия, истерия и импулси на невъздържаност.

12. Червен кестен

За тези, на които им е трудно да не се тревожат за другите хора. Често те са престанали да се тревожат за себе си, но са силно загрижени за околните.

13. Пъпка от конски кестен

За тези, които не се възползват напълно от наблюденията и опита си и разчитат на другите, за да научат уроците на живота. Есенцията от кестенова пъпка помага на деца, които учат трудно, както и на възрастни, които имат същото поведение и действия, въпреки че те им причиняват проблеми или физически оплаквания. За тези хора е трудно да разберат връзката между своите действия и резултатите.

Останалите растения на Бах ще откриете в следващата ни статия!

[blog_posts style=”push” columns=”3″ columns__md=”1″ ids=”7744,7733,7706,5492″ badge_style=”circle-inside” image_height=”75%”] [ux_products]
Elena Iltcheva

Elena Iltcheva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гарантирана сигурност чрез reCAPTCHA и Google.Политиката за поверителност и Условията за ползване се прилагат.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Харесваш статиите ни? Абонирай се!

Абонирайки се ще получавате известия за нашите последни публикации!

Безплатни доставки

На всички поръчки над 100.00 лева

Връщане спрямо ЗЗП

При проблем ще върнем пратката Ви

Високо качество

Предлагаме само качествени продукти

100% Сигурност на данните

Грижим се за Вашите лични данни